Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Δεν βλέπω αντίδραση κι ανησυχώ!


...alors c' est la guerre ?




   Τον τελευταίο καιρό  -έκπληκτοι έως κατάπληκτοι- παρακολουθούμε ένα επιθετικό ανθελληνικό  κρεσέντο του φίλτατου γείτονα και εθνικού «κουμπάρου» με τους δέκα χιλιάδες... οντάδες. Ο τύπος, μέσα στο  παρανοϊκό του παραλήρημα στέρησε  υφαλοκρηπίδας, προφανώς μετατρέποντας την σε... «υφαλοτρυπίδα», όλα τα νησιά μας, παραχωρώντας τους  -μετά μεγίστης κουβαρντοσύνης- μόνο χωρικά ύδατα. «Αφερίμ, μπρε»!

   Αυτή η κουτοπόνηρη θεωρία στερεί υφαλοκρηπίδας ολόκληρα κράτη που είχαν την ατυχία να είναι νησιωτικά και μόνο. Έτσι υφαλοκρηπίδα η Μάλτα... γιόκ, καθώς κι η Ιαπωνία, η Ινδονησία, οι Φιλιππίνες, η Νέα Ζηλανδία και -γιατί όχι- η Αυστραλία!

   Καθώς η υπόθεση -λάου, λάου- μυρίζει σύρραξη, εκτός αν ο Σουλτάνος ρίχνει ρέστα στη μεγάλη μπλόφα, η Ευρωπαϊκή Ένωση σφυρίζει κλέφτικα και μας αφήνει μόνους -ξυπόλητους στ’ αγκάθια- να βγάλουμε τα κάστανα απ’ τη φωτιά. Οπότε ο Θεός να βάλει το χέρι του, συνεννοούμενος με τον Αλλάχ, γιατί ένας πόλεμος με την Τουρκία θα είναι καταστροφή γιά όλη την περιοχή.

  Περιέργως, μετά την προσωπική επίθεση Ερντογάν κατά Μητσοτάκη, δεν πρόσεξα καμμία αντίδραση από την ντόπια αριστερίλα. Καμμιά Aurora και κανένα Documento  δεν βγήκε να ψέξει τον... Κούλη, (και την Μαρέβα, εννοείται), πως με τη στάση του... θύμωσε τον Εφέντη Ταγίπ και φέρνει τη χώρα στο χείλος του πολέμου, όταν κάποιος υπουργός του Σύριζα -πολύ πρόσφατα- είχε θυσιάσει μερικά ελληνικά νησιά, προκειμένου οι διεθνιστές αριστερούληδες να έχουν την ησυχία τους!

3 σχόλια:

  1. Καλημέρα !
    Ψυχρή αντιμετώπιση θέλει ο Σουλτάνος και αυτό κάνει ο Μητσοτάκης.
    Όσο για τους Συριζαίους έχουν χάσει τα αυγά και τα Πασχάλια και ψάχνονται
    για αντιπολιτευτικό λόγο.
    Ακόμη και οι δικοί τους δημοσκόποι τους φέρνουν μαύρα μαντάτα βλέπε
    MRB 13 μονάδες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι εντυπωσιακή η ακατάσχετη επιχειρηματολογική μπουρδολογία που αναπτύσσουν προκειμένου να στήσουν... αντιπολίτευση! Πάνε να μας σπάσουν τα νεύρα στο... "αλλιώτικο".
      Αύριο σου ταχυδρομώ το βιβλίο.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα να είσαι καλά !

      Διαγραφή