Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Διυλίζοντας τον κώνωπα και καταπίνοντας την κάμηλο.


...και η αντιπολιτευτική σάχλα να τραβάει κορδόνι.

Μπέέέέ....!
   Η χώρα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη φάση  -από τις δυσκολότερες της μακραίωνος ιστορία της- αλλά περί άλλα τυρβάζει. Με μια υστερική και ανόητη αντιπολίτευση να αυνανίζεται αντί ν΄ ασκεί  υπεύθυνη κι εποικοδομητική αντιπολίτευση, μπας και προχωρήσει λιγάκι αυτός o ρημαδοτόπος. Εδώ καράβια χάνονται κι οι τσιπραίοι... χτενίζονται. Μέγα ζήτημα ο... Πρόεδρος της Δημοκρατίας! Σιγά τα ωά, αν θα είναι ο «άλφα», ή η «βήτα». Σε ένα ρόλο που, λόγω αρμοδιοτήτων και καθηκόντων, είναι αδύνατον ν’ αποτύχεις καθόμαστε και ομφαλοσκοπούμε με ονοματολογίες, χαρτορίχτρες και καφετζούδες! Και τον Τσίπρα να σχίζει ιμάτια και... καλσόν υπέρ του δεξιού Παυλόπουλου. (Σημ.  Δεν θα εκπλαγώ καθόλου αν στο προσεχές συνέδριο των συριζαρέων δω τον Προκόπη σφετεριστή του αξιώματος του Αλέξη!).

   Άλλο... μυγιάγγισμα η αμβλωσολογία. Με τους προοδευτικούριους -αποπροσανατολισμένους και μπουρδουκλωμένους- και να μέμφονται την κυβέρνηση γιατί επέτρεψε να αναρτηθούν διαφημίσεις υπέρ της κατάργησης των αμβλώσεων και μετά την εγκαλεί γιατί τις κατέβασε! Φαίνεται πως εκεί στην «Κουμουντούρου» έχουν εμπεδώσει τι βλίτα οπαδούς έχουν -όποιος δεν διάβασε τις δηλώσεις τις Τσανακλίδου στη ελληνική «Πράβντα», χάνει- και βαράν... καμουτσίκι! Από μεγαλοστομία σε μεγαλοστομία το πηγαίνουν, με στόμφο και  αθυροστομία, θυμίζοντας μιά παλιά σμυρναίικη παροιμία που έλεγε: «Βράζει η "πο@#ή" του και θαρρεί πως είναι δύναμη»!

   Τελευταία σαχλαμπούχλα -μετά το «φιάσκο» του Μητσοτάκη που δεν έβαλε περίστροφο στον κρόταφο του Τραμπ και τους ερωτώντας δημοσιογράφους, (σήμερα βγαίνει  κι εκείνη η γκρανκάσα-μπαμπούλας με το μαλλί "μερινός" κι επιμένει πως η επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ ήταν... φιάσκο. Οπότε.... Σία κι... αράξαμε!), ώστε να τους υπαγορεύσει, τους μεν τί θα ρωτήσουν και τον δε τί θα απαντήσει, ώστε να ικανοποιηθεί ο Πλαπούτας-Βίτσας- η μη... παρουσία μας στο μήτινγκ του Βερολίνου! Λες και μας πέφτει λόγος γιά το πώς ο ένας κάφρος Λίβυος θα φάει τον γούργουρα του άλλου βασιβουζούκου Λίβυου. Οπότε το μεγάλο ειδικό βάρος της υπερδυνάμεως  Ελλάδος, θα έπαιζε -με τις νουθεσίες της- αποφασιστικό ρόλο στην διευθέτηση των διαφορών τους. Κάτι που -αναμφίβολα- θα επετύγχανε ο δικός μας -διεθνούς κύρους και σοβαρότητος- Τσίπρας-Μέτερνιχ, (ή νεώτερος «ντόπιος Κλεμανσίπρας»), που αδικήθηκε στην απονομή του Νόμπελ Ειρήνης. (Όπως κι οι... «γιαγιάδες της Μυτιλήνης»).
   Από την πρώτη -αποφράδα- ημέρα που ανέλαβε την εξουσία η αριστερή κομπανία, μόνη της έννοια και μέριμνα ήταν να αποδείξουν πως είναι... "καλύτεροι από τους άλλους". Και σ' αυτά τα πλαίσια κινούνται, ακόμη.

   Τέλος, λίγο πριν αναρτήσω τα ανωτέρω, με προλαβαίνει η τελευταία πομπώδης μεγαλοστομία του... κωλοτουμπίστα-ηγέτη: «Γκάφα ολκής η κατάργηση από τον Μητσοτάκη -εννοείται και την Μαρέβα- του Υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής!». Ξέρετε, εκείνου του υπουργείου στο οποίο προΐστατο ένας κοιμήσης που ξεχνώ το όνομά του! Οπότε, γιά τη συγκεκριμένη αμετροέπεια παρέλκει κάθε σχολιασμός.
   Και, εν συμπεράσματι! Η χώρα πορεύεται κατά το... «δουλειά δεν είχε ο διάολος και... »!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου