Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Η κίνηση ματ του Μητσοτάκη.


...και η «απορία ψάλτου... βηξ», του Σύριζα.
 
"Habemus... Mamam"!
 
   Η αντιπολιτευτική τακτική του Σύριζα -στενόφθαλμη, κοντόφθαλμη, μπαγαπόντικη- είναι προφανής και, πλέον, πασίγνωστη. Αντάξια της πολιτικής μιζέριας  που χαρακτηρίζει την νεώτερη αριστερίλα, η οποία αποτελεί το όνειδος της πάλαι ποτέ λεβέντικης αριστεράς. Αυτή σιωπά και αποστασιοποιείται από τα κουτοπόνηρα καμώματα των σύγχρονων κατσαπλιάδων, που αντικατέστησαν τους ηρωικούς αγωνιστές του Γράμμου με τα θρασίμια μπαχαλάκηδες, ρουβίκωνες και λοιπά αποβράσματα που εκμεταλλευόμενα την ανόητη ανοχή του αμήχανου κράτους, αλωνίζουν ασύδοτα.

   Στα πλαίσια της κατεδαφιστικής τακτικής και του μόνιμου «όχι» στα πάντα, έφτασαν -«μη ορρωδούντες προ ουδενός» να ταυτιστούν πολιτικά με κάθε είδους πολιτικό σκουπίδι, περίττωμα και αζήτητο  υπόλειμμα. Mε τύπους σαν τον αλλοπρόσαλλο Καμμένο, (αλήθεια, τον θυμάται κανείς;), τον φανφαρόνο πανελίστα Παπαχριστόπουλο, την «βασίλω» Κουμπουρά, τον παντελώς άχρηστο Κουίκ, που μόνη του «γρηγοράδα»  ήταν στα ταξίδια αναψυχής ανά την Υφήλιο, που έκανε στη θητεία του σε κάποιο τριτοκλασάτο υφυπουργείο και όλο τα παροπλισμένα και «ληγμένα» από την  χωματερή της μαραμένης  πασοκαρίας.

   Σήμερα, με χαρακτηριστική συνέπεια, δεν αφήνουν να πέσει κάτω... τίποτα χωρίς θορυβώδη αντίρρηση. Καλημέρα να τους πει το πρωί ο Μητσοτάκης, θα τον ψέξουν. Γιατί θα είναι -κατ’ αυτούς- απόγευμα! Οπότε δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να υπερψηφίσουν την κ. Σακελλαροπούλου γιά Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στρεψοδικούντες και βυζαντινολογώντας, σαν στριμμένες και ανοργασμικές γεροντοκόρες, κάποιο επιχείρημα θα σκαρφιστούν, ίσα γιά να ντύσουν το «όχι», ή στην καλύτερη περίπτωση την αποχή τους. Ο ευφυής, σοβαρός και ικανός Μητσοτάκης τους την έφερε πάλι.  Η επιλογή  Σακελλαροπούλου είναι κίνηση... ρουά και ματ, όπως λένε οι σκακιστές. Μόνο που γιά να την κάνεις πρέπει να είσαι ικανός σκακιστής. Αν δεν είσαι... την υφίστασαι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου