Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Τέρμα η λιτότητα. Ζήτω η... εξαθλίωση!



Ζητούνται χειροκροτητές. Μαζοχισταί έως ηλίθιοι.
Σχετική εικόνα
- Κορόιδα, σες την έσκασα πάλι!
    Με τη γνωστή και επί ΣΥΡΙΖΑ χιλιοεφαρμοσμένη τακτική: «Καλύτερη άμυνα η επίθεση», η καλοκουρδισμένη αλλά αφελής συριζαρέικη προπαγάνδα προσπαθεί να παραπλανήσει την αποσβολωμένη κοινή γνώμη με μαλαγανιές, κούφιες ελπίδες και φραστικές φιοριτούρες. Το πολυτάλαντο και πολυδιπλωματούχο -όπως λένε οι αριστεροί σκερβελέδες παπαγάλοι- άκαπνο και ανεπάγγελτο κοράσιο, αφού έφαγε της χρονιάς του από τους πολύπειρους ατσίδες τροϊκανούς, ξεχνώντας τις παπαρδέλες που εκτόξευε από τα μπαλκόνια, όταν ήταν αντιπολίτευση, αναγκάστηκε να προσγειωθεί ανώμαλα στην πραγματικότητα. Έτσι τώρα, με μισό στόμα και ποντάροντας στην βλακεία των οπαδών της, διακηρύσσει την... επιτυχία της, χρησιμοποιώντας αστεία φρασεολογία, ακαταλαβίστικη από το μείζον τμήμα της αριστερής αγραμματοσύνης. Μιλά γιά... «ισορροπημένη συμφωνία», γιά... «μεσοσταθμικές μειώσεις... 9% στις συντάξεις» και «γιά τα 2/3 των συνταξιούχων που δεν θα θιγούν»!

   Ακολουθώντας, σαν υπόθεση εργασίας,  αυτό το... μεσοσταθμικό  9%, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυΐα -κάτι ουσιώδες εν ανεπαρκεία στους χαχόλους συριζάριους- ώστε να συμπεράνει κανείς πως 9%Χ12 μήνες= 108% της σύνταξης. Δηλαδή... «μεσοσταθμικά» όλοι θα χάσουν 8% πάνω από μία ολάκερη σύνταξη! Αν αλήθευε, μάλιστα, εκείνο το 2/3 που δεν... θίγεται, το δυστυχές υπόλοιπο 1/3 όχι μόνο δεν θα παίρνει σύνταξη αλλά θα πρέπει να δίνει κι όλας! Αν, επίσης, λάβουμε υπ’ όψει και τη μείωση του αφορολογήτου, η οποία βάζει στη μέγγενη της εφορίας και τις ακραία φτωχότερες τάξεις των 467 ευρώ μηνιαίως, τότε οι απώλειες των συνταξιούχων θα ξεπερνά τις δύο. Με κυριότερα πληττόμενους αυτούς που, υποτίθεται, νοιάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Σφαγή του Μάμαλη, δηλαδή! Και μάλιστα συνειδητά και εν ψυχρώ, χάριν μιάς πρόσκαιρης καρέκλας. Όσο γιά ιδέες και αξίες, ποιός τις χ...!

   Η ελαχιστοποίηση του αφορολογήτου γεννά τεράστια ώθηση γιά φοροδιαφυγή σε όλους όσοι μέχρι τώρα τηρούσαν, έστω κατ’ ελάχιστον, προσχήματα φορολογικής ψευτοσυνέπειας.

   Η απόφαση διαπλατύνσεως της φορολογικής βάσεως υπακούει σε μιά λογική την οποία η στήλη είχε από ετών επισημάνει. Δηλαδή: «παίρνοντας λίγα από πολλούς, αντί πολλά από λίγους, τελικά μαζεύεις περισσότερα»!  Έτσι, γράφοντας στα παλιά τους παπούτσια τις φιλολαϊκές παρλαπίπες, τις αριστερές ουτοπιστικές, ξεπερασμένες και ανόητες πεποιθήσεις, κηδόμενοι, αποκλειστικά, της καρέκλας και κουτάλας, ενέδωσαν σε ό,τι απαίτησαν οι «εταίροι-δανειστές-εκβιαστές-τοκογλύφοι», όπου εσείς διαλέγετε και δίνετε όποιον χαρακτηρισμό θέλετε.

   Το εκνευριστικότερα και ηλιθιότερα επιχειρήματα που επικαλείται η αναξιότερη και ανικανότερη κυβέρνηση που διαφέντευσε ποτέ τη χώρα είναι η... αναπτυξιακή διάσταση που βλέπουν στην συμφωνία, επειδή μείωσαν κάπου 2-3 μονάδες το φόρο και τα θρυλούμενα... «αντίμετρα». Μεγαλύτερη φενάκη και βαναυσότερη προσβολή του κοινού νου δεν θα μπορούσε να φανταστεί και ο φαυλότερος, μη αριστερός, πολίτης. Από τη μιά κόβεις το 1/6 της ζωής όλων των πολιτών κι από την άλλη θα τους δώσεις, ως αντίδωρο-ψίχουλο, κάποιους νέους παιδικούς σταθμούς, κολατσιό σε κάποια σχολεία, επίδομα ενοικίου 1000 ευρώ ετησίως, δηλαδή έως 125 το μήνα, και μιά μικρομείωση της συμμετοχή των συνταξιούχων στην προμήθεια φαρμάκων. Δηλαδή το τρύκ του Κολόμβου, ο οποίος μοίραζε γυαλάκια και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς και τους έπαιρνε το χρυσάφι. Και με άκρον άωτον της αναισχυντίας και του θράσους, τα περιβόητα αντίμετρα, θα υλοποιηθούν αν υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα και εφ’ όσον τούτο ξεπεράσει το 3,5% του ΑΕΠ, όπως πέρυσι. 
   Όμως, επειδή κάθε μέρα δεν είναι τ’ Αϊ Γιαννιού και δεν μπορούν να βρεθούν γιά κατακράτηση καινούργιες οφειλές συντάξεων, αναβολές καταβολής παγωμένων εφ’ άπαξ, πληρωμές πιστωτών δημοσίου και λοιπά μπαταξίδικα κόλπα, ενώ η φορολογική ικανότης του απισχνασμένου λαού έχει, προ πολλού, χτυπήσει κόκκινο με τις εισπράξεις φόρων και εισφορών να προοιωνίζονται ελαττωμένες. Κόκκινο σαν τις γραμμές που η... αγγλοτραφής  «Μαρίτσα» με το ομοιόχρωμο ταγάρι μετακινεί συνεχώς, χωρίς.... να τις πατάει. Τελευταία... version της ταλαιπωρημένης κόκκινης γραμμής είναι να τίθεται εν όψει του συμφέροντος του... εργαζόμενου λαού! Αυτό -και μόνον αυτό-  προστατεύει, γδέρνοντάς τον, η συριζαρέικη αιγίδα. "Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι"!    




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου