Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Οι «μπαμπινιώτηδες» του ΣΥΡΙΖΑ και το δούλεμα που πάει σύννεφο!



-Κερδάμε, σύντροφοι, κερδάμε πάντα!

 
    Μπορεί το συριζαρέικο τσούρμο στη διακυβέρνηση της χώρας να τα έχει κάνει μούσκεμα, ως προς τις προσδοκώμενες ελπίδες των αφελών αστών, που είχαν τη φαεινή ιδέα να τους επιλέξουν γιά να τους κυβερνήσουν, όμως στα προφορικά τα πηγαίνουν άριστα, παρ’ όλη την εν γένει αμορφωσιά και απαράμιλλη ασχετοσύνη που εμφανώς τους διακρίνει. «Πετυχαίνουν θαύματα», όπως λέει κι αργόσχολος... Μέντωρ, μόλις πιεί κάνα δυό ποτηράκια παρά πάνω! Εκμεταλλεύονται την αγραμματοσύνη του μεγάλου μέρους του λαού -εκείνου που επαίρεται γιά... «τους αρχαίους ημών προγόνους και τα φώτα του πολιτισμού που διέδωσαν στους Ευρωπαίους, όταν εκείνοι ζούσαν σε σπηλιές και έτρωγαν βελανίδια»- και μας φλομώνουν στις λεκτικές φιοριτούρες, στις παραπλανητικές και τις ντιντελάντικες φραστικές αρλούμπες, που σκοπόν έχουν το ανώδυνο και λάθρα επικοινωνιακό πλασάρισμα των πλέον εξοντωτικών οικονομικών μέτρων που γνώρισε ο τόπος από την εποχή της Παλιγγενεσίας.  Διαπράττοντας την μία ατιμία πάνω στην άλλη, εξαπατούν με περίτεχνες κι ακαταλαβίστικες αερολογίες το χαζοπόπολο και προσπαθούν να περάσουν τα σφαγιαστικά νέα μέτρα ως βελούδινο χάδι. Έτσι, ακολουθώντας την μεσαιωνική παπαδίστικη πρακτική, όπου με υποκριτική φαυλότητα βαφτιζόταν το κρέας ψάρι, εξαπατούν πρωτίστως εαυτούς, ναρκώνοντας τις συνειδήσεις τους και εφευρίσκουν  -απορώ πολύ γι’ αυτό, λόγω μορφωτικής ανεπάρκειας- διάφορους φραστικούς εξωραϊσμούς προκειμένου να απαλύνουν κουτοπόνηρα την οδύνη των επερχομένων μέτρων. Λες και ο ταλαίπωρος μικροσυνταξιούχος, ή ο υποαπασχολούμενος άνεργος θα πειστεί από τα ωραία λόγια και θα ξεχάσει ότι δει στον λογαριασμό του, προσερχόμενος στα ΑΤΜ.

   Ενδεικτικά αναφέρω μερικές από τις φαύλες συριζαρέικες ωραιολογίες και τί αυτές υποκρύπτουν πραγματικά: 
   - «Λογιστικές απεικονίσεις» = όσα θα βλέπουν στα ΑΤΜ, με γουρλωμένα μάτια οι ταλαίπωροι μικροσυνταξιούχοι, μπουρδουκλωμένοι σε "μεικτά" και "καθαρά" ποσά. 
   - «Θέμα ανάγνωσης» = οι δυσμενείς αριθμοί που αναγράφονται στο 4Ο μνημόνιο, το οποίο ονομάζουν... «μεσοπρόθεσμο»! 
   - «Παραμετρική αλλαγή» = η κατάργηση των επιδομάτων. 
 - «Ποιοτικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», «Ισοσταθμικές μειώσεις», «προσαρμογή», «επιβαρυντικός χαρακτήρας των μέτρων» = οι σφαγιαστικές περικοπές των συντάξεων.    
   - «Ισορροπημένη συμφωνία» = η απόλυτη υποταγή στα κελεύσματα της τρόικα. Κ.λπ., κ.λπ.,κ.λπ.

   - «Ουαί υμίν υποκριταί και φαρισαίοι». 
   Ανάλγητοι απατεώνες και φαύλοι καιροσκόποι, ή οπορτουνιστές κατά την σαχλή ορολογία σας! Καπηλεύεστε έναν λαό που τον ρίξατε σε αφασία και -τάχα εν ονόματί του- απεργάζεστε την καταστροφή του. Και τον παραμυθιάζετε ασύστολα κι από πάνω.

   Προσπαθώ, μιμούμενος την ευφάνταστη  αρλουμπολογία σας, να βρω πως θα μπορούσε να ονομαστεί, ευγενικά, παραπειστικά και κατά τη λογική σας, το στήσιμό σας στον τοίχο της προσφιλούς σας Καισαριανής. Όμως το μόνο «ισοδύναμο» που έρχεται στο μυαλό μου είναι... το κρέμασμα στο Σύνταγμα! Αν βέβαια, δεν προλάβετε να την κοπανήσετε στην φιλόξενη, γιά σας, Βενεζουέλα του ομογάλακτου με τη φάρα σας, ρη-Μαδούρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου