Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Η ψύχωση Σώρρα και η λαϊκή ψυχοπάθεια.



Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται!


Αποτέλεσμα εικόνας για σωρρας
Μετά την "Ελπίδα", που μας την κοπάνησε, σειρά της... "Νέμεσης". "Σώρρας και... ξερό ψωμί"!

   Το φαινόμενο Σώρρα και ο παροξυσμός που δημιούργησε, θα έπεφταν στη χλεύη και την γελοιοποίηση, αν η απλωμένη στη χώρα ψυχοπαθολογία δεν το καθιστούσε πολύ σοβαρή υπόθεση.
   Ένας λαός σε απόλυτη σήψη, λόγω οικονομικής εξαθλίωσης, και πολιτισμική αποσύνθεση, ένεκα μορφωτικής καθεξίας, (Σκέψου, ηγεσία υπουργείου παιδείας ο Μπαλντάς, ο Φίλης, η Σία και τώρα κάποιος Γιαβρούμ, Γιαβρόγλου, ή κάπως έτσι), κάτι που  φαίνεται πεντακάθαρα από όσα θεότρελα συμβαίνουν, θεωρούμενα εφικτά και με την στήλη να απορεί και να εξίσταται, κατάπληκτη από την ύπαρξή τους. 

   Απίθανης ηλιθιότητας φαινόμενα, παρωχημένα ιδεολογήματα, θεότρελες θεωρίες και παραπλανητικές ουτοπίες μπόρεσαν να διεισδύσουν μέσα στα άδυτα απελπισμένων και εύπιστων εγκεφάλων, περιορισμένης ευστροφίας και ευφυΐας, (μερικά και αρκετά περιορισμένης τριχοφυΐας), ως μη ώφειλε, δυστυχώς, και να προβάλλουν στο εκράν της ταραγμένης τους ψυχοσύνθεσης διάφορους αίτιους της δυστυχίας τους. Με μαγικές και ανέφικτες διεξόδους από την μιζέρια τους.
   Αρχίζοντας από τους ψεκασμούς του βουτυρομπεμπέ Μπούλη, αναπτύχθηκε στην σανόβρωτη ντόπια χαχολαρία ένα βολικό σκεπτικό ευθύνης, ικανό να καθησυχάσει αναστατωμένες συνειδήσεις και «περιορισμένης πνευματικής ευθύνης» συλλογιστικές εξόδου από την κρίση, από πανάλαφρα μυαλά. Τα... «καλά και συμφέροντα ταις ψυχαίς ημών», και πλέον... ού! Ο Καραμανλής φταίει, ο Σημίτης, οι Σαμαροβενιζέλοι, ο Πεισίστρατος, ο Αρχίδαμος, ο...!  Και βουρ στον... Τσίπρα που θα μας σώσει! Άκριτα και -σε μεγάλο βαθμό ηλίθια-  πίστεψαν πως ο αμόρφωτος και ανεύθυνος νεαρός τυχοδιώκτης και λαοπλάνος παρλαπίπας πρώτης, θα σκίσει μνημόνια, θα καταργήσει ΕΝΦΙΑ, θα μειώσει φόρους, θα αυξήσει μισθούς, συντάξεις, παροχές, κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ. Κάτι που οι άλλοι...., οι «κακοί», μπορούσαν να κάνουν, αλλά δεν το ήθελαν, καθ’ όσον -ως κλασικοί σαδιστές- ... «γουστάρανε» να βασανίζουν τον κοσμάκη! Με έναν -άκρως άωτον- συνδυασμό φαύλου πομπού και ανεγκέφαλης αφασίας δέκτου, το αμίμητο: «Αν τους πούμε όλα αυτά, όχι μόνο θα μας δανείσουν λεφτά, αλλά θα μας παρακαλάνε να τα πάρουμε»!!!

   Με δεδομένα όλα τα ανωτέρω κωμικοτραγικά λόγια και πράξη τον διετή αποτυχημένο βίο και πολιτεία της μόνης... αδιάπλεκτης και φουλ στα «ηθικά πλεονεκτήματα» κυβέρνησης, ο διορισμός ως υπουργού επί του Αυνανισμού -κατ’ εξοχήν «παραγωγικού» και αρμόδιου- του εξοχότατου σπεσιαλίστα χειρηλάτου κ. ΖουρΛάρι, θεωρείται ως η μόνη ορθή και ενδεδειγμένη ενέργεια  της -«γιά πρώτη φορά αριστερά»- διακυβέρνησης. Αυτός θα οργανώνει, συντονίζει και «συγχρονίζει», πλέον, τον παλινδρομικό ρυθμό λειτουργίας της κυβέρνησης. Καθ’ όσον ο οινόφλυξ χαραμοφάης Μέντωρ -λόγω ηλικίας- εμφανίζεται ανεπαρκής. Όμως, παρ΄όλη την εντατική υπερλειτουργία της συνταγής ΖουρΛάρι το κακό γίνεται χειρότερο και η χώρα βουλιάζει, όλο και βαθύτερα, στο τέλμα.
   Ήδη, μετά την καταβαράθρωση των δημοσκοπικών ποσοστών του σωτήριου ΣΥΡΙΖΑ, η λύση Σώρρα προβάλλεται, πλέον, ως η μόνη εναπομείνασα αξιόπιστη και αποτελεσματική. Αντάξια της σοβαρότητος του «ευφυέστερου λαού του κόσμου». Βασικό πλεονέκτημα -και από μηχανής θεός- έναντι του άθεου και κομμουνιστικής έμπνευσης συριζαρέικου εσμού, ο θεόπεμπτος Αρτέμης. Και μάλιστα απ' ευθείας εκπρόσωπος του φωτοβόλου Απόλλωνα και του νεφεληγερέτη Δία!

   Άρα, ομόψυχα και ομοθυμαδόν. Με μιά ψυχή και ένα σώμα: «Σώρρας for prime minister»! Και με ένα χέρι, (το άλλο το απασχολεί μόνιμα ο ΖουρΛάρις), όλοι μονοκούκι στην κάλπη: «Σώρρας». Φανατικά και δαγκωτό!

1 σχόλιο: