Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Μιά χώρα στον αστερισμό... «Καρανίκα»!



«Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιός είσαι»!
 
 Ο Τσίπρας στον Μητσοτάκη: Τι έχετε με τον κ. Καρανίκα και αναφέρεστε κάθε φορά σε αυτόν; - ΒΙΝΤΕΟ
   Προχθές ο... πρωθυπουργός, ανεβαίνοντας στο βήμα, είπε απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

   -«Αλήθεια κ. Μητσοτάκη γιατί κάθε φορά που ανεβαίνετε σε αυτό το βήμα αναφέρεστε στον κ. Καρανίκα; Τί έχετε μαζί του; Εμένα οι συνεργάτες μου είναι άνθρωποι του λαού. Μπορεί να μην έχουν βγάλει το Χάρβαρντ, δεν είναι όμως ούτε Παπασταύρου, ούτε Χριστοφοράκος, ούτε αυτοφωράκηδες, ούτε μου έκαναν ποτέ δώρα τέτοιου είδους. Είναι βαθιά η ταξική αντιπαλότητα που βγάζετε μέσα από τις πολιτικές σας αναφορές», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

   Δεν χρειάζεται μεγάλη ευφυΐα γιά να καταλάβει κανείς -όχι ιδιαίτερα έξυπνος- πως ο άνθρωπος βρίσκεται είτε σε άλλο γαλαξία, ή σε άλλες, πολύ παρωχημένες, εποχές. Έτσι αιτιολογείται η ασυνάρτητη, ασυνεπής, καιροσκοπική, τυχοδιωκτική και -τελικά- ανόητη πολιτική που εφαρμόζει. «Πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα και κωπηλάτες Καρανίκες»!
   Όντας επί κεφαλής ενός τσούρμου -κατά δικό τους χαρακτηρισμό- με βασικό ιδίωμα που το χαρακτηρίζει ένα σύμπλεγμα κατωτερότητος, εκφραζόμενο από λετσοντύσιμο στην εμφάνιση, αμορφωσιά στο λέγειν, χωριατιά στη συμπεριφορά με τους ξένους, αλαζονεία και παραπληροφόρηση -διάβαζε «δούλεμα»- στο εσωτερικό και μιά πλήρη υποταγή στα κελεύσματα των δανειστών, μόνη τους μέριμνα είναι η καρέκλα της εξουσίας και η κουτάλα γιά την κατασπατάληση σε μισθοδοσία ημετέρων των δημόσιων πόρων. Αυτών που με αίμα και πόνο συγκεντρώνονται από υπερφορολόγηση του λαού!

   Πέραν της διάθεσης γιά εξουσία -φυσιολογικός στόχος κάθε πολιτικού σχηματισμού- γεγονός που εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτό, ιδίως όταν πρόκειται γιά μιά κομπλεξική, «πεινασμένη» και ρεμβασιστική αριστερά, εκείνο που προξενεί εντύπωση, ενδιαφέρον και... ανησυχία είναι η θεσμική και καθεστωτική νοοτροπία της.

   Πρώτα δείγματα γραφής, που πέρασαν -μάλλον επιπόλαια- χωρίς σοβαρή αξιολόγηση και χωρίς να χτυπήσουν καμπανάκια ανησυχίας, η τοποθέτηση στο καίριο πόστο της Παιδείας των στυγνών κομμουνιστών ινστρουχτόρων Μπαλντά και Φίλη. Στόχος και των δύο η ισοπεδωμένη προλεταροποίηση, η μαζική λοβοτόμηση της ελληνικής νεολαίας και το πρελούντιο μιάς δαβολικής κομμουνιστικής καθεστικοποίησης. Ύπουλα, αθόρυβα και από... την πίσω πόρτα!
   Με την κατάργηση της δημιουργικής άμιλλας, την ελάττωση της διδακτέας ύλης, την μείωση του ωραρίου διδασκαλίας  και την χαλκευμένη συγγραφή διδακτικών βιβλίων, η επιδιωκόμενη εξίσωση των θρανίων -πρώτου και τελευταίου- η πνευματική αφυδάτωση και η μεθοδευμένη αναξιοκρατία, ήδη πήραν το δρόμο τους. Εννοείται, πως τα τέκνα της νέας ελληνικής νομενκλατούρας εξαιρούνται αυτής της «διαδικασίας» και μορφώνονται στα πάσης φύσεως ιδιωτικά εκπαιδευτήρια π.χ. Χίλλ, Λύκειον Αθηνά, Σχολή Μωραΐτη, κ.λπ. ως κατά τι... περισσότερον ίσα των...  ίσων.

   Με βάση την πιό πάνω συλλογιστική, ο απεχθής -εντελώς προσωπική άποψη- πρωθυπουργός μας αποδεικνύεται απολύτως συνεπής -γιά πρώτη φορά στη ζωή του- προς ένα τρόπο διακυβέρνησης, ο οποίος οδηγεί, κατ’ ευθείαν, τη χώρα στον πάτο της παγκόσμιας κατάταξης και τους πολίτες της στην οικονομική εξαθλίωση και την κοινωνική εξαχρείωση. Ώριμα άβουλα όργανα της κομμουνιστικής ουτοπίας και επιδίωξης.

   Αυτό δεν τίθεται εν αμφιβόλω και από τον τελευταίο πολίτη, αρκεί να διαθέτει λίγα γραμμάρια μυαλού. Είναι δυνατόν να κυβερνηθεί επιτυχώς μιά χώρα -σε πολύ δύσκολους καιρούς- από κυβερνητικά στελέχη-συρφετό, αμόρφωτα κι αστοιχείωτα, που μόνο τους προσόν είναι η... «λαϊκότητά» τους. Με ταυτόχρονο σνομπάρισμα πολυσπουδασμένων ατόμων, κατόχων πτυχίων υψηλοτάτου και εξειδικευμένου βαθμού μορφώσεως;

   Επειδή δεν πιστεύω πως ο Τσίπρας είναι τόσο ανόητος ώστε να πιστεύει τέτοιες ηλιθιότητες, αλλά απλά κολακεύει δημόσια τον χαχολικό κατιμά και τους κουτοπόνηρους ωφελιμιστές οικονομισάριους που απέμειναν να τον στηρίζουν, θα ήθελα να υπενθυμίσω εδώ κάτι αντίστοιχα καμώματα της καταστροφικότερης προσωπικότητος που γέννησε η Κίνα και την κράτησε, γιά μισό αιώνα, καρφωμένη στην καθυστέρηση. Ενός από τους μεγαλύτερους σφαγείς της ανθρωπότητος, του Μάο. Ο εν λόγω δικτάτορας, στα πλαίσια της πολιτιστικής του επανάστασης και της δημιουργίας αταξικής κοινωνίας, έστειλε τους γιατρούς στα χωράφια, τους αγρότες στα νοσοκομεία να χειρουργούν και την Κίνα στον Μεσαίωνα!
   Έτσι, μετά την τοποθέτηση αγράμματων σερβιτόρων στον κυβερνητικό «στρατηγικό σχεδιασμό» και άκαπνων κοριτσόπουλων στις δύσκολες διαπραγματεύσεις, το μόνο που απομένει είναι να δούμε τους πτυχιούχους του... Χάρβαρντ, της Οξφόρδης και του ΜΙΤ να καθαρίζουν τα χιόνια ρίχνοντας αλάτια, ή να οδηγούν απορριμματοφόρα! Μόνη διαφορά από τη μαοϊκή πρακτική, το να είναι... δεξιοί.     






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου