Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

H αμφιλεγόμενη Ρόδα του Συντάγματος.



Στην τούρλα του Σαββάτου, το μόνο που μας έλειπε ήταν η... Ρόδα στο Σύνταγμα!

Η αμαρτωλή... Ρόδα. Ρόδα είναι και... δεν γυρίζει!

   Προσπερνώντας τις αντεγκλήσεις, τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και τις οικονομικές ίντριγκες επί του θέματος, στέκομαι σε κάτι ουσιαστικό που εγκλείει θανάσιμο κίνδυνο. Σε μιά τηλεοπτική εκπομπή, παρετήρησα έντρομος -λόγω επαγγελματικής ιδιότητος-  πως η βάση της κατασκευής, (στήριξη, στερέωση και ισοστάθμιση), γίνεται με ξύλινες σφήνες. Το είδα και φρικίασα! Τόσο γιά την προχειρότητα στην κατασκευή, όσο και γιά την ασυνειδησία των υπευθύνων. Δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις και όλοι γνωρίζουν πως το ξύλο, ως υλικό, είναι ευκολοσυμπίεστο και σε περίπτωση μεγάλων φορτίσεων, όπως εν προκειμένω, συντρίβεται αμέσως. Φαντάζομαι καθένας αντιλαμβάνεσαι τί σημαίνει αυτό, μ’ ένα σιδερένιο θηρίο ύψους 45 μέτρων στο κεφάλι του.
    Έτσι, σαν πρώτη και άμεση ενέργεια, η απόφαση του Δημάρχου να σταματήσει άμεσα το φιάσκο, πριν αυτό πάρει και τραγικές διαστάσεις, ήταν η μόνη σωστή που ελήφθη στην όλη φαρσοκωμωδία.
   Και αφού τελειώσει αίσια και αναίμακτα αυτή η... φαεινή μπούρδα, καλό θα ήταν κάποιος εισαγγελέας να ρίξει μιά ματιά στα άδυτα της δημοτικής οικονομικής διαχείρισης. Η όλη κατάσταση θυμίζει σφηκοφωλιά με έντονη οσμή σκανδάλων. Η γενική παραλυσία και το αριστερό μπάχαλο που επικρατεί στη χώρα, αποτελεί το καλύτερο θερμοκήπιο γιά οικονομικές λοβιτούρες. Στην αναμπουμπούλα οι λύκοι χαίρονται. Και, δυστυχώς, υπάρχουν πεινασμένα λυκόπουλα όλων των αποχρώσεων. Πράσινα, κόκκινα, μπλε, όλα με κοφτερά δόντια και μεγάλη όρεξη.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου