Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Οι "πρόθυμοι" νεοφιλελέδες και οι "απρόθυμοι" παλαιολελέδες.

...γαλοπούλα μπορεί όχι, αλλά χριστουγεννιάτικος σανός... μπόλικος!
Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας - τσακαλώτος
Ο "απρόθυμος" και ο αντ' αυτού... ευχαρίστως "εισπράκτωρ".
    Τα παληκάρια της κομμουνιστικής φακής και της περήφανης... διαπραγμάτευσης το διέπραξαν κι αυτό! Έφτασαν -κατεβάζοντας βρακιά και πήχυ- στό έσχατο σημείο υποταγής και ξεφτίλας, αποδεικνύοντας πως το βαρέλι, κάτω από τον πάτο, διαθέτει και απόπατο. Αφού έκαναν το κομμάτι τους με την... 13η μαϊμού-σύνταξη, την οποία περιφέρουν σαν Επιτάφιο, ανά την επικράτεια, και κόβουν -ταυτόχρονα- προεκλογικές κορδέλες εγκαινιάζοντας έργα άλλων, τώρα πληρώνουν τον λογαριασμό της αφροσύνης τους.
   Οι εταίροι-δυνάστες, μόλις πήραν χαμπάρι την άθλια κομπίνα και ασυνέπεια στα συμπεφωνημένα και τους τράβηξαν τ' αυτί, οι "λεβέντες" τσακίστηκαν να συμμορφωθούν προς τα κελεύσματα, ζητώντας ταπεινά... συγγνώμην:
   - Ήμαρτον μπάρμπα, δεν θα το ξανακάνω! Σχώρα με!
   - Μπαρμπαριά και Τούνεζι, παλιοκαθίκι! Δεν σε πιστεύω, δεν μου την ξανασκάς.
   - Sorry, mille pardonne, scousi! Λόγω τιμής, μου... ξεμούφυγε!
   - Μωρέ θα σε κάνω εγώ να σκούζεις, παλιοτόμαρο! Κοίτα να δεις, μούργο του κερατά, θα μου το γράψεις εκατό φορές.  Και άκουσε,  τρεις μήνες... αυστηρό "κ@λοδάκτυλο" στην αξιολόγηση.
   - Α΄, αυτό δεν πειράζει, θα σου στείλω γιά την "είσπράξη" κάποιον που του... αρέσει! Πώς θές να στο γράψω, αφεντικό; Και γιά το... άλλο με τί "πόζα" το θέλεις; Σε παρακαλώ, δείξε μου.
  - Καλά, βρε αλήτη, θα στο γράψω αναλυτικά. Θα σου στείλω και... σκίτσα. Και θα τα εφαρμόσεις κατά γράμμα.  Άντε να χαθείς, παλιοσίχαμα. Με σύγχυσες, χριστουγεννιάτικα.

   Οπότε, η αγγλοτραφής πριμαντόνα της κυβέρνησης και της ελληνικής οικονομίας, ανέλαβε το έργο. Δηλαδή, να προτάξει πάλι τα γυμνά οπίσθια του ψωρόγατου που το "παίζει" λιόντας και όταν σφίξουν τα γάλατα και το... "άλλο", βάζει την ουρά στα σκέλια και κάνει την κότα, επιμένοντας με τελευταίες ανοησίες ψευτολεονταρισμού, (-"Του τα 'ψαλα του κερατά"!). Διφορούμενες παρλαπίπες, προς ικανοποίηση των χαχόλων του και καγχασμό των υπολοίπων.
   Και κλείνει τη μικρότητα και μικρόνοιά του, φυσικά ο Comendatiskos, με την καθιερωμένη επίθεση στον... "πρόθυμο" Μητσοτάκη. Αυτός ο... "απρόθυμος", που τσακίζεται να συμμορφώνεται στις εντολές των επικυρίαρχων δανειστών-δυναστών.

   Κακόμοιρη χώρα πού κατάντησες! Να σε κυβερνάει ένας κουτοπόνηρος, τυχάρπαστος θίασος, που δεν είναι ικανός ούτε γιά να φυλάει πρόβατα σε ορεινές στάνες! 
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου