Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Η ερωτική επιστολή μεταξύ «Δυναστών» και «Δυναστευομένων». (27/12/2016).



Μία ακόμη εντυπωσιακή παγκόσμια αποκλειστικότητα της στήλης.
Καλός ο... τσαμπουκάς, αλλά όταν σφίξουν οι κ...
    Αφού οι «ερωτευμένοι» -σεμνυνόμενοι- αποφεύγουν να κοινοποιήσουν τον...  έρωτά τους, ανέλαβε η στήλη -καθ’ όσον αδιάντροπη και με το... «μπαρδόν»- διά των μυστικών υπηρεσιών και των απολύτως εξακριβωμένων πληροφοριών της, να βγάλει την επιστολήν στα φόρα, προλαμβάνοντας το, επίσης έγκυρο, «Documento»:

   «Πολυαγαπημένοι μας Δανειστές και Πολυχρονεμένε μας Πατισάχ Σόιμπλε Εφέντη, πολλά τα έτη Σας. Που ο Θεός να μας κόβει χρόνια και να Σας δίνει ημέρες.
   Απορούμε πως Σας πέρασε από το μυαλό  -και μόνο- η ιδέα πως μπορούσαμε να Σας απατήσουμε και εξαπατήσουμε, ματάκια μας. Μιά παρεξηγησούλα ήταν, μόνο, βρε κουτά. Μιά τοσοδούλα παρεξήγηση.
   Μας πήρε στο λαιμό της εκείνη η ακαταλαβίστικη πριμαντόνα της Οικονομίας, που της είπε ο χαζοχαρούμενος κρεμανταλάς, (αυτός ο αριστερός πολυεκατομμυριούχος με το ηλίθιο χαμόγελο, που μιμείται τον Μητσοτάκη-μπαμπά), ότι η οικονομία της χώρας -μετά το ξέσκισμα στο φόρο που υποβάλλαμε τον λαό- και το ενδεχόμενο να συρθούμε σε πρόωρες εκλογές, μπας και περισώσουμε  κανέναν λούμπεν-χαχόλο, πριν να μας μουντζώσει κι ο αφελέστερος αυτών, θα άντεχε να τους δώσουμε κάποιο χριστουγεννιάτικο μικροδωράκι. Κάτι σαν τα γυαλάκια που μοίρασε στους ιθαγενείς του Νέου Κόσμου ο Κολόμβος, προκειμένου να αρπάξει το χρυσάφι τους. Όμως, δεν πρέπει να ανησυχείτε με ό,τι βλέπετε στην επιφάνεια, κοιτάξτε στο βάθος. Αφού και ξύπνιοι είσαστε και με το γύρισμα του χρόνου, θα τους τα πάρουμε πίσω. Και μάλιστα στο πολλαπλούν, όπως καλώς γνωρίζετε, αφού μαζί σχεδιάσαμε τα νέα φορομπηχτικά μας μέτρα.
   Θα πρέπει να καταλάβετε, αφού κι εσείς ίδια «μαγαζιά» διαθέτετε -στο πιό πολυτελές και λουσάτο, βέβαια- πως με τα κεσάτια του δικού μας, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις και τα λαϊκά «ξεφωνήματα», όπου σκάσει μύτη βουλευτής ή κομματικός «σφουγκοκωλάριος», κάποια σταχτούλα στα μάτια των ηλίθιων οπαδών μας -όσοι τέλος πάντων απέμειναν- ήταν απαραίτητη. Σαν τη ζάχαρη άχνη στους κουραμπιέδες.
   Εν πάση περιπτώσει, και με δεδομένο πως η πίεση του χρόνου δημιούργησε άφευκτη κωλοπιλάλα, δεν προλάβαμε να ζητήσουμε -ως οφείλαμε- την συγκατάθεσή Σας. Κάτι που αναγνωρίζουμε με υπερηφάνεια, παρρησία και εθνική αξιοπρέπεια στη παρούσα επιστολή και την ζητούμε ταπεινά και αναδρομικά. Με συντριβή καρδίας και χτυπώντας τα μεταμελημένα στήθη μας  -«στα τέσσερα εμείς»-  όπως έλεγε παλαιότερα ο ημέτερος Μπούλης. Και μην δίνετε σημασία στις μ@λ@κίες που κατά καιρούς πετάει, όταν έχει δυσπεψία από τα βραδινά στιφάδα, στα οποία έχει αδυναμία. Τα τρώει, τον τρώνε και παραφέρεται, ρίχνοντας «κούφιες». Και από πάνω και από... κάτω!


   Διά να μην Σας πολυσκοτίζουμε περαιτέρω τον έρωτα, επαναδηλώνουμε την σφοδρότητα αυτού προς Υμάς, την απόλυτη αφοσίωσή μας στις επιθυμίες και τα «γούστα» Σας και παραδίδομεν την οικονομική πριμαντόνα μας προς επανόρθωση «ημαρτημένων» και ικανοποίηση των επιθυμιών Σας. Δηλώνοντες πρόθυμοι διά το «στήσιμο» εις οιανδήποτε «πόζα» θα επιθυμούσαστε... προς εφαρμογήν των... «υπεσχημένων» -κάτι που δεν θα την ενοχλούσε και ιδιαίτερα. Τουναντίον, θα το... εδέχετο ευχαρίστως!

   Ειλικρινώς Υμέτεροι και διαπρύσιοι τω Θεώ ικέτες -αν και άθεοι- περί της Υμετέρας μεγαλοθυμίας και περί της μακροημέρευσης Υμών εν τη Υμετέρα εξουσία, ίνα εξασφαλίζομεν και ημείς το απαραίτητον «ψιλικόν οξύ», (κοινώς δανεικό μπαγιόκο), προς επιβίωσιν.

   Όσον διά τας κακάς γλώσσας, (Μητσοτάκης, Άδωνις, Πολάκης και σία), άφετε αυτοίς. «Ου γαρ οίδασι τί λέγουσι και τί ποιούσι»!


   «Si non e vero, e ben trovato»!  Όπως θα έλεγε και ο Πιατέλας, ο φίλος της Βασίλως.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου