Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

ΑΥΛΑΙΑ , ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ

Ο Nicky μου έσβησε σήμερα, στις 16.11’ το απόγευμα.
Άφησε τη τελευταία του πνοή στα χέρια μου. Σήμερα στις 16.11’ αντίκρισα τη τελευταία του ματιά.
Είδε γιά τελευταία φορά τον ήλιο, πήρε λίγο από τη ζέστη του και τράβηξε γιά το απέραντο σκοτάδι και τη παγωνιά.
Νομίζω ότι μου έγνεψε λυπημένα και αρμένισε γιά το τελευταίο, κοινό, λιμάνι όλων των εμβίων. Πέρασε κι αυτός με τη σειρά του τη Μεγάλη Πύλη.
Τώρα ένα ευρύχωρο υπόγειο σπιτάκι στεγάζει, πλέον, το αδυνατισμένο του κορμάκι. Που η μοιραία αρρώστια κατάλειωσε μέσα σε λίγες ημέρες. Μαζί μ’ ένα μεγάλο κομμάτι της ψυχής μας. Γιά να τον αγκαλιάζει στοργικά και να τον συντροφεύει.
Και η αφράτη, ελαφριά κουβέρτα της Μάνας Γης τον σκεπάζει, ήδη, γιά πάντα.
Τον προστατεύει και τον προσέχει. Γιά να μην τον ενοχλήσει κανείς και να μην τον βλάψει καμιά, πλέον, αρρώστια. Κοιμάται γαλήνιος τον αιώνιο ύπνο.
Πιστεύω απόλυτα ότι η αθώα ψυχούλα του, συντροφευμένη από τ’ άλλα αδέλφια του που τον καρτερούσαν, ήδη, εκεί ψηλά, η Ζιζέλ, ο Ρόκι, η Χουανίτα και τόσα άλλα που προπορεύτηκαν, θα μας κοιτάει από ψηλά με την ίδια γλυκιά αθωότητα και θα μας κουνάει την ουρίτσα του με την ίδια ζωντάνια κι αγάπη, όπως το έκανε και όταν ήταν μαζί μας.
Φίλε, γειά χαρά και καλή αντάμωση !

3 σχόλια:

  1. Φίλε ORPHEAS,


    Σε επισκεπτόμαστε τέτοια περασμένη ώρα γιατί πριν από δύο-τρία λεπτά είδαμε το σχόλιό σου σε μας.

    Θέλουμε να σου πούμε ότι νιώθουμε βαθιά τον πόνο σου (έχουμε κλάψει και μείς πικρά κατά καιρούς για τον ίδιο λόγο) και λυπούμαστε που δεν μπορούμε να στον διώξουμε μακριά. Αν και νομίζουμε ότι δεν θα το ήθελες αυτό. O πόνος είναι το τίμημα της αγάπης που πρόθυμα καταβάλλει όποιος τη νιώθει. Και έχουμε καταλάβει ότι είσαι από αυτούς τους πρόθυμους.

    Κι ακόμα ξέρουμε ότι ο Νicky σου αξίζει τέτοιο πόνο...


    Τα λέμε


    ΥΓ. Κάτι ακόμα που θέλουμε να σου πούμε στο λέμε απ’ το στέκι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλοι, όλοι ευχαριστώ από καρδιάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή