Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Σχολιασμοί

Ο ΚΥΡΙΟΣ ....... ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Με μεγάλη μου έκπληξη παρατήρησα την επανεκλογή κάποιου βουλευτή του κόμματος των πολλών συνιστωσών με τη μηδενική συνισταμένη.
Κι έτσι ο εν λόγω κύριος θα ξανακαθίσει στα έδρανα της Βουλής. Τα ίδια έδρανα που από καιρό και κατά δική του δήλωση «είχε καημό να τα….κλάσει !». ( Συγγνώμη για το άκοσμο της εκφράσεως αλλά, απλώς, επαναλαμβάνω την ιστορική διατύπωση του ιδίου του κυρίου… βουλευτού !).
Συνεπώς, θα έχει πάλι την ευκαιρία, και γιά μιά ολόκληρη βουλευτική περίοδο να συνεχίσει το, υπέρ πατρίδος και λαού, εθνοσωτήριο έργο του.
Όμως θεωρώ πολύ πιθανόν, ο εν λόγω ευπρεπής ταγός να έχει μπερδέψει τα έδρανα του Κοινοβουλίου με τους πάγκους της Λαχαναγοράς, οπότε η πλάνη είναι αφεύκτως συγχωρητέα.
Όπως επίσης δεν θα εκπλαγώ καθόλου, αν πληροφορηθώ ότι ο κύριος….βουλευτής μεταχειρίζεται επιτυχώς και τις δύο εκφραστικές του οδούς δια την εκφορά ηχηρού …λόγου, από του βήματος της Βουλής.
Γνωρίζοντας το ύφος και τη φρασεολογία του κατανοώ, απολύτως, γιατί και πως ο κύριος…βουλευτής εις τους περισπούδαστους και μνημειώδεις λόγους του θα μπορεί να χρησιμοποιεί, εναλλάξ και επιτυχώς, και τα δύο εκφραστικά του όργανα. Δηλαδή να το έχει δίπορτο !
Το ποιοτικό αποτέλεσμα θα είναι πάντα το ίδιο και η διάζευξη περιττή.

Αν μάλιστα, έχει φροντίσει να τρώει, προηγουμένως, φασολάδα οι λόγοι του θα είναι εξόχως εκκωφαντικοί !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου