Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Θέσεις - Απόψεις

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ

ΠΑΣΟΚ : Οι Έλληνες είμαστε λαός της υπερβολής. Του ενθουσιασμού, του μπούγιου, του εύκολου εντυπωσιασμού και του μελό.
Αρχίσαμε με τα βιογραφικά, υπονοούντες ότι και οι γ. γραμματείς των υπουργείων θα συμπεριληφθούν σ’ αυτό τον τρόπο επιλογής. Το μέτρο είναι πολύ σωστό, πολύ δημοκρατικό και πολύ αξιοκρατικό για τη στελέχωση του τεχνοκρατικού μηχανισμού διοίκησης. Όμως κορυφαίες θέσεις – κλειδιά στη διοίκηση και τη γενική κατεύθυνση κυβερνητικής πολιτικής θα πρέπει να καλύπτονται από έμπειρα κομματικά στελέχη.
Για να περνούν τη κομματική γραμμή στις κατώτερες βαθμίδες αλλά και να εξασφαλίζεται η κομματική ευθύνη των αποφάσεων και ο έλεγχός της.
Και κάτι ακόμη. Μιά και η λογογράφος του κ. Γ Παπανδρέου θα είναι, πλέον, απασχολημένη στο Υπουργείο της, καλό θα ήταν ο επόμενος σ΄ αυτό το ρόλο να είναι πιό προσγειωμένος, πιό ουσιαστικός και λιγότερο αόριστος και ακαταλαβίστικος.
Καλά τα φούμαρα κι οι αοριστολογίες όταν είσαι στην αντιπολίτευση και πουλάς, τζάμπα, ελπίδα κι αέρα κοπανιστό, όταν όμως είσαι κυβέρνηση χρειάζεσαι κάτι πιό χειροπιαστό και πιο κατανοητό στις μάζες.

Και κυρίως πιό αληθινό, πιό απτό, πιό συγκεκριμένο και πιό προσγειωμένο. Οι καιροί κι οι ψηφοφόροι δεν θα περιμένουν γιά πολύ.
Το «ζήτω» απ’ το «ανάθεμα» είναι μια δρασκελιά δρόμος.

ΝΔ : «Δρυός πεσούσης, πάς ανήρ ξυλεύεται» ! Καθώς «πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις….» αρχίζουν οι υποψηφιότητες και ζυμώσεις γιά την αρχηγία. Η αιώνια κατάρα της φιλελεύθερης παράταξης. Το αρχηγηλίκι ! Και ο τελευταίος βουλευτίσκος στο πίσω μέρος του μυαλού του έχει την αρχηγία !
- Γιατί αυτός κι όχι εγώ !
Ξεχύθηκαν σαν λάβα τ’ απωθημένα, υποδαυλισμένα από τις χαιρέκακες γραφίδες και τα κουτοπόνηρα «μαρκούτσια» που, αιφνιδίως, άρχισαν να κόπτονται γιά τη ΝΔ.
Και αρχίζουν να τσιγκλίζουν το κάθε απωθημένο του κάθε ψώνιου !
Βουρ ! Όλοι για την αρχηγία !
Η μόνη σωστή και σώφρων λύση είναι να μαζευτούν όλοι αυτοί οι δελφίνοι και ψευτοδελφίνοι και βάζοντας την ουρά στα σκέλη,(μαζί με τις μωροφιλοδοξίες τους), μιάς και φέρουν ακέραια την ευθύνη για το χάλι της κατάστασης και να παρακαλέσουν το κ. Καραμανλή να παραμείνει στο τιμόνι της παράταξης. Να τον εκλιπαρήσουν, εν ανάγκη !
Γιατί είναι ο μόνος που στη σημερινή συγκυρία μπορεί να κρατήσει το κόμμα ενωμένο, να το ανασυντάξει και να του δώσει προοπτική. Τα φαινόμενα δείχνουν ότι, πιθανότατα, θα ξαναέχουμε εκλογές το Μάρτιο. Η ΝΔ, αν υπάρχει ολόκληρη, χωρίς Καραμανλή είναι χαμένη από χέρι.
Ειδεμή είναι πάρα πολύ πιθανόν, αυτή η μεγάλη και χρήσιμη για το τόπο παράταξη, όχι μόνο να διασπασθεί αλλά να πολυδιασπασθεί, θύμα ανόητων καπετανάτων.
Προς μεγάλη ικανοποίηση του παμπόνηρου κ. Καρατζαφέρη, ο οποίος καραδοκεί στο «ισόγειο». Και κρυφοκοιτάζει παραμονεύοντας.
«Μωραίνει Κύριος, ον βούλεται απωλέσαι» !


ΚΚΕ : To, πράγματι, συμπαθές και συνεπές κόμμα της αριστεράς συνεχίζει, απτόητο, τη μακαρία πορεία του προς την ουτοπία. Αγκυλωμένο στις σύγχρονες... σταλινικές του απόψεις. Τόσο μοντέρνο και προοδευτικό !

ΣΥΡΙΖΑ : Το παρείστικο συνοθύλευμα των πολλών συνιστωσών ξαναγυρίζοντας στα γνωστά λημέρια του 3 - 4% με την νέα του ηγεσία και τα μυαλά που κουμαντάρει αυτή δεν προμηνύουν τίποτε καινούριο και τίποτε χρήσιμο. Ηδη οι αναρχικοί ξανάπιασαν δουλειά !

Όλα τα υπόλοιπα κομματίδια της αριστεράς θα συνεχίσουν να κινούνται γύρω από τα γνωστά 3Μ.
( μιζέρια, μοχθηρία, μίσος), ομφαλοσκοπούντες και διαλογιζόμενοι συναμετάξυ τους. Πολύ ευχαριστημένοι που συμφωνούν κι όλα καλά κι όλα ωραία.

Οικολόγοι : Θα ξαναγυρίσουν στην αφάνειά τους και το μάζεμα πεταλούδας

Παπαθεμελής : Θα ψάχνει να βρεί λεφτά γιά να ξανασπαταλήσει στις επόμενες εκλογές.

Οι φίλοι του Καποδίστρια (!) : Μάλιστα ! ! Υπάρχει και τέτοιο κόμμα ! Θα ανοίξουν γραφεία στην οδό Μαυρομιχάλη και θ΄αφήσουν, πονηρά - πονηρά, απ' έξω πατάτες να κλέβει ο κόσμος μπας κι αυξήσουν τη δύναμή τους !

Λεβέντης : Ο μόνος που θα συνεχίζει να μας διασκεδάζει, με το ξυνισμένο του ύφος.
Κάτι μεταξύ Φραγκίσκου Μανέλλη και Άμποτ (του παλιού δίδυμου Άμποτ και Κοστέλλο)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου