Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Επικαιρότης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η στήλη κατόπιν ολονύχτιας συνεδριάσεως με το στενό πολιτικό της περιβάλλον ( κ. Ευρυδίκη, εγγονός κοπρίτης, γατιά, τσιουάουα, κλπ. ) καθώς και «υπηρεσιακών» παραγόντων ( Σόνια ) και μετά από ενδελεχή εξέταση της καταστάσεως, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί σήμερα, κατέληξε στη λήψη των εξής σημαντικών αποφάσεων και την ανακοίνωση της περαιτέρω στάσης της, στα πολιτικά δρώμενα της χώρας :
1) Δεν θα αποστείλει ηλεκτρονικό βιογραφικό σημείωμα σχετικά με την ανάληψη γενικής γραμματείας. Τέτοια πόστα ουδέποτε την ενδιέφεραν.
2) Δεν θα υποβάλλει υποψηφιότητα για την αρχηγία της ΝΔ. Τα πλαίσια για ηγεσία ενός κόμματος είναι πολύ στενά για τις φιλοδοξίες της.
3) Θεωρώντας πολύ ενδιαφέρουσα τη πρόταση του ΚΚΕ για τη πλήρη κατάργηση των διοδίων και στα πλαίσια της ενίσχυσης των ασθενέστερων, εισοδηματικά, τάξεων οι οποίες, κυρίως, πλήττονται από τη παρούσα οικονομική κρίση προτείνει, επιπροσθέτως, τα ακόλουθα ενισχυτικά μέτρα τα οποία προτίθεται να εφαρμόσει, πάραυτα, οψέποτε αναλάβει την εξουσία.
Α) Πλήρη κατάργηση πάσης φορολογίας. Και των άμεσων και των έμμεσων φόρων. Τελείως. Περιλαμβανομένου, εννοείται, και του ξενόφερτου ΦΠΑ.
Το προκύπτον έλλειμμα θα καλυφθεί από τη διάλυση των Υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας και την εξοικονόμηση πόρων από τη κατάργηση της μισθοδοσίας της πληθώρας των απολυμένων, ως αχρήστων και περιττών, υπαλλήλων, συμβούλων και λοιπών κηφήνων και παρασίτων.
Β) Πλήρη κατάργηση των πάσης φύσεως τελών, εισφορών και λοιπών χαρατσίων προς τους, ομοίως, άχρηστους δημοτικούς φορείς. Η τοπική αυτοδιοίκηση, δωρεάν, στο πλευρό του πολίτη !
Γ) Πλήρη κατάργηση δασμών και τελών εισαγωγής. Να μπορέσει, επί τέλους,
ο κοσμάκης ν’ αγοράσει φτηνές τις Μερσεντές του και ν’ απολαύσει, χωρίς να του στοιχίζει ο κούκος αηδόνι τα λαχανάκια Βρυξελλών, τις τρούφες, το μαύρο χαβιάρι του,( να μην του κάθονται στο λαρύγκι ), και τα οποία θα μπορεί να συνοδεύει, σε τιμές λογικές, με το εθνικό του ποτό, το…ουίσκι. Κάτι το οποίον τόσο άσπλαχνα στερείται σήμερα, η αναγκάζεται να καταφεύγει στις επικίνδυνες για την υγεία του φθηνές απομιμήσεις, κοινώς «μπόμπες» !
Αυτά επί του παρόντος, ως πρώτα και άμεσα μέτρα, απολύτως αναγκαία για την ενίσχυση της εθνικής οικονομίας, την στήριξη του εισοδήματος των…αγροτών και την απαραίτητη «ανάσα» στη νοικοκυρά και το καλάθι της.
Βεβαίως η στήλη δεν περιορίζεται στα προταθέντα μέτρα ( καλής αρχής και καλής θελήσεως ), αλλά επεξεργάζεται και πλήθος αλλων, ρηξικέλευθων και ριζοσπαστικών, με τα οποία η χώρα μας θα μετατραπεί αυτομάτως στη χώρα της Εδέμ και ο λαός της στον πλουσιότερο και ευτυχέστερο λαό του πλανήτη !
Ενδεικτικώς αναφέρεται η μελέτη κατάργησης λογαριασμών ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, η διαγραφή όλων των οφειλομένων δανείων σε τράπεζες, τοκογλύφους, μαυραγορίτες και αλλαχού ! Ενδεχομένως,( θέμα αναλογικής μελέτης, που ήδη εκπονείται ), να υποχρεωθούν οι τράπεζες να καταβάλλουν αρνητικό τόκο εις τους οφειλέτας τους, ως αντισταθμιστική εισφορά !
Εν πάση περιπτώσει, κρίνεται σκόπιμη η μη περαιτέρω αποκάλυψη του οικονομικού προγράμματος της στήλης δια τον φόβον της αντιγραφής. ( Το διαδίκτυο δεν εμπνέει, πλέον, ουδεμίαν εγγύηση περί του απορρήτου ).
Μέχρι της επόμενες εκλογές η στήλη θα έχει έτοιμο, ολοκληρωμένο πρόγραμμα των 100.000 πρώτων ημερών της νέας της διακυβέρνησης και θα το θέση υπ’ όψει του ελληνικού λαού έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στη κρίση του.
Δηλώνει υπεύθυνα ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανένα μεγάλο κόμμα, ούτε του κ. Λεβέντη, ούτε του κ. Παπαθεμελή και θα κηρύξει εκτός νόμου το απεχθές Κόμμα των Κυνηγών. Θα τραβήξει μόνη της το δύσκολο και ανηφορικό, αλλά τόσο ωραίο και χρήσιμο, δρόμο για την ευημερία, την ευτυχία και τη πρόοδο του ελληνικού λαού !
Και, επίσης, δηλώνει ότι τελεί εν πλήρη επιγνώσει της ιστορικής ρήσεως του αειμνήστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, ότι «η Ελλάδα έχει μεταβληθεί σ’ ένα απέραντο φρενοκομείο».
Οπότε ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου