Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Πολιτικοί καραγκιόζηδες και πολίτες λωτοφάγοι.

Όταν η υποκρισία, η όψιμη πονοψυχιά και τα κροκοδείλια δάκρυα περισσεύουν και... περιττεύουν.



Αναρτώ, άνευ σχολίων, δημοσίευση του Ιανουαρίου 2018, από το «Πρώτο Θέμα» με μόνη παρατήρηση πως -αν δεν με απατά η μνήμη- κυβερνούσε τότε ο... πονοψυχιάρης Αλέξης κι η κομπανία του.
"Μήνυση για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς κατέθεσαν Λαφαζάνης - Στρατούλης.
Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι απολύτως παράνομοι και αντισυνταγματικοί και πρέπει να καταργηθούν" δήλωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος μαζί με τον Δημήτρη Στρατούλη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. κατέθεσαν στο Πταισματοδικείο Αθηνών, ως μάρτυρες, στο πλαίσιο της μηνυτήριας αναφοράς, που είχαν καταθέσει για τη διεξαγωγή των πλειστηριασμών αυτών.
Στη μηνυτήρια αναφορά, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 24/1/2018, είναι παράνομοι και αντισυνταγματικοί γιατί έγιναν:
1. Χωρίς να έχει προηγηθεί η δημοσίευση εφαρμοστικών υπουργικών αποφάσεων για τις προδιαγραφές (τεχνικές και νομικές) της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διενέργειας πλειστηριασμών αλλά και
2. χωρίς να έχουν υπογραφεί νόμιμα οι απαιτούμενες συμβάσεις μεταξύ των συμβολαιογραφικών συλλόγων και των εταιριών πληροφορικής που έχουν αντικείμενο την οργάνωση και διαχείριση της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας.
3. Με παραβίαση των συνταγματικών αρχών της δημοσιότητας, της διαφάνειας, της προστασίας του δικαιώματος της ιδιοκτησίας και ιδίως της λαϊκής μικροιδιοκτησίας, την οποία εγγυάται το άρθρο 22 του Συντάγματος, καθώς και με αποκλεισμό της πρόσβασης, ενημέρωσης, συμμετοχής και ελέγχου όσο το δυνατών περισσότερων ενδιαφερομένων."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου