Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Λόγια μεγάλων ανδρών και μικρών γυναικών...


 Ή, απλά φληναφήματα της αριστερής ασχεταδούρας.
 
O "Vinceremoς"!
   Είπε το αμίμητο ντουέτο -ο άχαστος κι η νεαρά ερωτευμένη Ατσιδόγλου- το αντίστοιχο αμίμητο: «Η ανάπτυξη δεν φέρνει αύξηση αποδοχών, αλλά η αύξηση αποδοχών φέρνει την ανάπτυξη»!!!
   Δεν είναι ν’ απορεί κανείς μ’ αυτή την παπαρδέλα. Ακούγεται πολύ φυσιολογικό τσιτάτο που χαρακτηρίζει ανθρώπους που έχουν μεσάνυχτα από Οικονομία. Άλλωστε, στην παγκόσμιο Ιστορία της Οικονομίας,  ο μαρξισμός δεν ανέδειξε ούτε έναν διαπρεπή οικονομολόγο. Όλοι δαύτοι, οι μόνες γνώσεις που έχουν για αύξηση παραγωγής αρχίζουν και τελειώνουν στα σταχανοφικά πριμ -δηλαδή ένα στάχυ στον... «πρώτο αγρότη της χρονιάς»- και οι εμπορικές σχέσεις στις κομμουνιστικές οικονομίες γίνονται με... κλήρινγκ. Πάρε τρακτέρ και δώσ’ μου... καρπούζια!
   Κάνοντας -υπόθεση εργασίας- πως εφαρμόζουμε της συριζαρέικη μπαρούφα, και για μεγαλύτερη  -και ταχύτερη- ανάπτυξη, δίνουμε 10/πλάσιους μισθούς στους εργαζόμενους μιάς μικρομεσαίας επιχείρησης, προσδοκώντας... ανάπτυξη. Τί θα συμβεί; Τον πρώτο κιόλας μήνα, η επιχείρηση θα κλείσει. Φαλιμέντο, λουκέτο! Γιατί ποιός και πώς θα βγούν οι υψηλοί μισθοί των εργαζομένων, όταν οι τιμές των προϊόντων της εκτιναχτούν στα ύψη, λόγω αυξημένου κόστους και ποιός θα τ’ αγοράζει; Βέβαια, και με χαρακτηριστική αφέλεια και αναίδεια, η αριστερή... «προοδευτική» λογική λέει: Τα λεφτά να τα δώσει ο «καπιταλίστας αφεντικός», ο... πλούούούσιος!
   Σεβόμενος την λογική και νοημοσύνη μου, σταματώ εδώ το παράδειγμα και εναποθέτω στη λογική και νοημοσύνη των αναγνωστών την εξαγωγή συμπερασμάτων από την αριστερή τρέλα. Όχι όλων, εξαιρούνται οι κομπλεξικοί, οι ανεπρόκοποι και οι χολερικοί αριστεροί που μισούν την κοινωνία και προτιμούν να καταστραφούν όλοι από το ν’ ανοίξουν την τσίμπλα τους και ν’ αρπάξουν την αξίνα και το σφουγγαρόπανο, (για πιο πάνω δεν κάνουν), ή να ξεστραβωθούν μαθαίνοντας κάποια κολλυβογράμματα, αντί να... «καταλαμβάνουν» τα σχολεία. Μπας και βάλλουν μυαλό και ... γίνουν άνθρωποι.
   Επειδή «εξ όνυχος τον λέοντα», ας σκεφθούν οι ρομαντικοί και αγνοί παλαιάς κοπής την φενάκη του οικονομοπολιτικού μαρξιστικού συστήματος και ας χωρέσουν τα όνειρα και τους οραματισμούς τους σε κάποιο πιο ρεαλιστικό και γήινο σύστημα. Κι αν δεν αντέχουν να φτάσουν μέχρι το τέρμα, που είναι ο φιλελευθερισμός και οι νόμοι της αγοράς, ας κατέβουν στη στάση της... σοσιαλδημοκρατίας. Απ’ ολότελα, κάτι είναι κι αυτό.
   Αλλιώς ας ακολουθούν το ραμολί-μέντορα που θα τους... «εκτόξευε», πετυχαίνοντας... «θαύματα», (ο ίδιος το έλεγε) και κείνον τον πανύβλακα που ισχυριζόταν πως οι καταστηματάρχες τον σταματούσαν στον δρόμο και του έλεγαν: «Βάλε κι άλλες εισφορές»!!! Υπό την ηγεσία, βέβαια, ενός τέρατος μορφώσεως που λέει: «του Μετρού», «της ΔΕΗς», που δεν έμαθε ποτέ πως Λέσβος και Μυτιλήνη είναι το ίδιο νησί και πως το Ίδρυμα που τέλειωσε(;) δεν λέγεται «Εθνικό Μετσόβιο Πανεπιστήμιο»!
   Α΄, ρε φάπες που χρειάζονται μερικοί, και κλωτσιές κάποιοι άλλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου