Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Υπόθεση «ΔΕΗ» και άλλα τινά.


Προσωπικές σκέψεις και απόψεις. 


   Η αριστερή φιλοσοφία γιά τη ζωή, την παραγωγή και την «πρόοδο» ήταν γνωστή και αποτυχημένη σε όλο το μήκος και το πλάτος του Πλανήτη, πλην της χώρας μας. Έτσι χρειάστηκε η εφαρμογή της -γιά λίγο ευτυχώς- ώστε να αποκαλυφθεί η αντεθνική της λογική, η ατελέσφορη διαδικαστική επαγωγή, η ηλίθια διαχείριση, η αφελής επιχειρηματολογία, η αναποτελεσματικότητα πραγματικής προόδου που την συνιστούν. Τόσο στην θεωρία, όσο και στην πράξη. Βασικό της όραμα η ουτοπία, πρακτική της η ατζαμοσύνη και δικαιολογητικό επιχείρημα της αποτυχίας το ακατάσχετο ψέμα και η δημαγωγία. Με προσεταιρισμό της πάσης φύσεως μειονεκτικής περιθωριακής σπερματολογίας και των πάσης φύσεως κοινωνικών κατακαθιών τα οποία εγκολπώνεται και υποστηρίζει. Π.χ. αναρχικοί, μπαχαλάκηδες, λαθρομετανάστες, κακοποιοί, πρεζόνια, τουρκόγυφτοι «ρομά», κ.λπ, αρκεί να δηλώνουν οπαδοί του Σύριζα. Άσπονδοι εχθροί του αριστερού -θεσμικού ή δημιουργουμένου- άκριτου και ανεγκέφαλου «προλεταριάτου», το οποίο εξαγοράζεται με ψίχουλα και χειραγωγείται ευχερώς, όλοι οι κοινωνικά και πνευματικά υγιείς αστοί, που συνιστούν τον παραγωγικό ιστό της κοινωνίας μας. Αυτοί που εργάζονται σκληρά, μοχθούντες και ιδροκοπώντας, προκειμένου η φαύλη αριστερίλα να μαζέψει όλα όσα τους «αρμέγει» με υπερφορολόγηση και θα μοιράσει -gratis και ως ψίχουλα- στους πάσης φύσεως αναξιοπαθούντες αριστερούς κηφήνες, το μείζον τμήμα των οποίων η ίδια δημιούργησε σκόπιμα  με την πολιτική της. Όσοι διαβάζουν αυτές τις γραμμές ας αναλογιστούν τις πρωτοφανείς απόψεις που διατύπωσαν μόλις ήρθαν στην εξουσία -και πάνω στον ενθουσιασμό και τη μέθη της νίκης ανερυθρίαστα διατράνωσαν- θεωρώντας την επικράτησή τους οριστική και μόνιμη: «Η αριστεία είναι ρετσινιά», «η καριέρα είναι χολέρα», «να ενώσουμε το πρώτο με το τελευταίο θρανίο», και άλλες τέτοιες παπαρδέλες που κατέληξαν με την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια των «αριστούχων τενεκέδων» του 3 και του 5!
   Και τώρα... η ΔΕΗ. Τα νούμερα λένε πως στην προ Σύριζα εποχή αυτή ήταν κερδοφόρος επιχείρηση με αντικειμενική αξία 2,5 δις ευρώ. Στη διάρκεια της συριζαρέικης λαίλαπας, όπου με διάφορες ανεύθυνες πολιτικές, όπως τα πάσης φύσεως... «κοινωνικά τιμολόγια», όπου ενθαρρύνονταν οι πάσης φύσεως μπαταξήδες να μην πληρώνουν και οι λοιπές ανόητες σπατάλες -αγορά σκοπιανής μπαταρισμένης ηλεκτροπαραγωγικής εταιρείας- και αδιανόητες ενέργειες -διάθεση σε μεταπράτες ανταγωνιστές της ΔΕΗ ιδιώτες ρεύματος με τιμές κάτω του κόστους παραγωγής- έριξαν την ΔΕΗ στα βράχια, με την εμπορευματική της αξία να πέφτει στα 0,3 δις, μόλις!
   Επειδή μιά δημιουργηθείσα ζημιά δεν μπορεί να καλυφθεί αλλιώς, παρά μόνο με εισροή μετρητών στο ταμείο, θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Όλοι θα πρέπει να βάλουμε το χέρι βαθύτερα στην τσέπη προκειμένου να καλυφθούν οι επιπόλαιες σπατάλες του παρελθόντος. Ζητούμενο αυτό το... «βαθύτερα» να μην είναι πολύ... βαθύ. 
   Και κάτι άλλο -πολύ σημαντικό κατ’ εμέ- είναι η περίφημη έκπτωση που χορηγείται στους καλοπληρωτές καταναλωτές. Μολονότι ανήκω σ’ αυτούς και η έκπτωση με βολεύει, θεωρώ περίπου παλαβή την επιβράβευση γιά κάθε επιδεικνυόμενη συνέπεια προς μία υποχρέωση! Και η έγκαιρη και συνεπής πληρωμή ενός λογαριασμού αποτελεί υποχρέωση η οποία δεν γεννά δικαιώματα ανταμοιβής. Η ΔΕΗ μου παρέχει ρεύμα κι εγώ της πληρώνω το αντίτιμο! Απλά, το αντίθετο -δηλαδή η ασυνέπεια στην πληρωμή- συνιστά παραβατική, αντισυμβατική και κολάσιμη συμπεριφορά, η οποία σε περίπτωση αφεύκτου ανάγκης -π.χ. ανέχεια- παρέχει στον ασυνεπή καταναλωτή πολλά ελαφρυντικά. Συνεπώς, τα όποια μέτρα πρέπει να στοχεύουν στην τίμια συναλλαγή και είσπραξη της αξίας του παρεχομένου ρεύματος και όχι στην ανοχή και ενθάρρυνση των πάσης φύσεως... «δεν πληρώνω»! Στο κάτω, κάτω, επί αιώνες η ανθρωπότητα επέζησε χωρίς την ευκολία και την άνεση του ηλεκτρικού ρεύματος.  Γιατί όχι και τώρα, εφ’ όσον αδυνατεί να αγοράσει τη χρήση του!
   Πάντως, οι μόνοι που... «δεν δικαιούνται διά να ομιλούν» είναι οι ιδεοληπτικοί και αγκυλωμένοι σε ανόητα κοινωνικοοικονομικά, αντιπαραγωγικά ιδεολογήματα του παρελθόντος, που μας ταλαιπώρησαν με την αλλοπρόσαλλη μανία εφαρμογής τους, επί 5/τία. Οι συστηματικά διαστρεβλώνοντες την αλήθεια πολιτικάντηδες, προκειμένου να την «υποτάξουν» στις συμπλεγματικές τους επιδιώξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου