Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Ο διαιτητής σφύριξε, το ματς αρχίζει...


"Τ'είχες Γιάννη μ', τ' είχα πάντα"



   Η σαχλή αριστεράντζα, παραζαλισμένη ακόμη από την εκλογική κατραπακιά, τον συνετό βηματισμό και την συνέπεια προς τις μετριοπαθείς προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης -τουλάχιστον στα πρώτα της βήματα- έχει χάσει πάλι τον μπούσουλα και τη λογική. Θέλοντας να δείξει ότι κάνει αντιπολίτευση, συνεχώς φάσκει κι αντιφάσκει, κινούμενη στα όρια του αστείου και του παραλόγου, αναδεικνύοντας σε μείζον θέμα κάθε λεπτομερειακή κίνηση του Μητσοτάκη και κάνοντας την τρίχα, τριχιά. Π.χ. το... δίπλωμα που στερείται ο Κοντολέων, αρχηγός της ΕΥΠ, η οργή γιά τον Εθνικό Ύμνο που τον άκουσε καθιστός, σεβόμενος την αστάθεια της Μέρκελ -έπιασε ο πόνος τον κατρουλή Κυρίτση γιά τα εθνικά μας σύμβολα- και η πίτα της... Μαρέβα, ο απαραίτητος αντιπολιτευτικός στόχος του αριστερού κατιναριού. 
 Έτσι, παιδιαρίζοντας, την μία λένε ότι... «εμείς θα τα κάναμε καλύτερα», «εμείς τα είχαμε έτοιμα, αλλά... δεν «προκάμαμε»», «ο Μητσοτάκης τρώει απ’ τα έτοιμα» και διάφορες τέτοιες μπούρδες, και από την άλλη κραυγάζουν γιά... παροχολογία της κυβέρνησης. Και μάλιστα ακοστολόγητη και -πάντα-  υπέρ των λίγων και των.... «πλούούούσιων», που θα ρίξει το σκάφος της χώρας στα βράχια!
   Προσωπικά με εντυπωσιάζει ο ήρεμος, μετρημένος και ενωτικός λόγος του Μητσοτάκη, καθώς ακόμη ηχούν στ’ αυτιά μου οι οργισμένες διχαστικές κραυγές και οι λαϊκίστικες κορώνες, π.χ. «ή τους τελειώνουμε, ή μας τελειώνουν», «ή αυτοί, ή εμείς», «να βάλουμε κάποιους φυλακή», και άλλα τέτοια ωραία και συναινετικά.
   Δυστυχώς γιά δαύτους, δεν είναι όλοι οι Έλληνες αμνήμονες και λωτοφάγοι, ούτε μασάν κουτόχορτο και σανό, όπως νόμιζαν και νομίζουν οι νεοσταλινικοί αγκυλωμένοι. Οι πολλοί κατάλαβαν πλέον πως μόνος διαχωρισμός είναι ο μεταξύ των «κακών, αρρωστημένων και ανίκανων αριστερών» και των «καλών, υγιών και εργατικών φιλελεύθερων», οι οποίοι ρίχνονται στη μάχη επίλυσης των προβλημάτων ατενίζοντας το μέλλον, αντί να κοιτάζουν πίσω και να ομφαλοσκοπούν χαβαλεδιάζοντας, μπουρδουκλωμένοι και αερολογώντας με ξεπερασμένες ιδεοληψίες και γραφειοκρατικές αριστερές βυζαντινολογίες. Τα πιεστικά προβλήματα -οικονομικό, μεταναστευτικό, μεταρρυθμιστικό, κ.λπ.- και η μάχη για την επίλυσή τους θα αποδείξουν και πάλι τη φαυλότητα και τον διεθνισμό της απάτριδος αριστερίλας, τύπου Πολάκη, Κυρίτση και σία. 
   Ποσώς αμφιβάλλω ότι σύντομα θα επανέλθουμε στην ολοκληρωτικού τύπου αντιπολίτευση του... «όχι σε όλα», του μπάχαλου στους δρόμους, του δημαγωγικού λαϊκισμού, των σκευωριών και της αφόρητης και προκλητικής, γιά την κοινή νοημοσύνη, ψευδολογίας. Τα γνωστά κόλπα του ΣΥΡΙΖΑ και η μόνη πολιτική που γνωρίζουν και εφαρμόζουν άριστα οι ντόπιοι ανεγκέφαλοι... τουπαμάρος, τυρβάζοντας μόνο γιά την καρέκλα της εξουσίας, την κουτάλα της πάρτης τους και... των ταπεινωτικών  επιδομάτων ελεημοσύνης της πλέμπας. Περιμένετε λίγο και θα το δείτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου