Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Γάτοι, γατόνια και ποντικάκια

"Ταιλεφτέος κε εσχάτος, είθελα να είμουν γάτος". (Evening Standard Bost).



   O "γάτος Μέντωρ" ξαναχτύπησε. Στα διαλείμματα του κόρτε που κάνει στον Λεβέντη, o οποίος... αντιστέκεται, ως συνεπής "αντιστασιακός", (- Αχ, μη καλέ, δεν κάνει. Είστε ασελγής!), ασχολήθηκε και με τις συντάξεις: 
   -'Νταξει μωρέ, θά κόψουμε λιγουλάκι τις επικουρικές. Κάνα 15 με 20% μόνο. Σιγά το ποσόν. Και τί έγινε δηλαδής!
   Δεν ξέρω με τί πρέπει να εκπλαγεί κανείς πρώτα και με τί να διαολιστεί μετά. Με τη θρασύτητα ενός κουτοπόνηρου μπαγασίσκου, ή με τον αρχοντοχωριατισμό ενός σύγχρονου "μαριαντουανετιστή". Ένας αδίστακτος απατεωνίσκος που αν και πολυεκατομμυριούχος δεν έπαψε ποτέ να λειτουργεί ως μικρολιγούρης, καταδεχόμενος να κατακλέβει αυτόν που, υποτίθεται, ορκίστηκε να υπηρετεί. Τον λαό. Είτε αποκρύπτοντας με δολοπλοκίες και ίντριγκες την κατοχή μετοχών εταιρείας -ως μη ώφειλε- όντας υπουργός, είτε μη πληρώνοντας φόρο μεταβιβάσεώς τους, είτε ξεγελώντας τον Δήμο Αιγίνης, (σαν ήθελαν ας έκαναν κι αλλιώς), φορτώνοντας τη δαπάνη του νερού που κατανάλωνε επί χρόνια, στις πλάτες φτωχών νησιωτών.
   Η ευτέλεια δεν αποκτάται. Γεννιέσαι με δαύτη και σε ακολουθεί ακόμη και αν -από τύχη και βλακεία των άλλων- αναρριχηθείς σε ύπατα αξιώματα.


   Επί της ουσίας τώρα. Ό,τι σαχλαμάρα κι αν πουλήσουν... "μεταγλωττισμένη" ο Κατακούτελος και το χαζοχαρούμενο κοντοκουρεμένο αυτιστικό, η αλήθεια είναι μία. Όποιος θα πηγαίνει Τράπεζα γιά σύνταξη, θα την βρίσκει κουρεμένη άγρια. Μιά με το έτσι, μιά με το αλλοιώς θα πέσει μαχαίρι γερό. Και δυστυχώς, αυτό είναι αναπόφευκτο. Οι λόγοι ξεπερνούν την ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Απλώς εδαύτοι μεγεθύνουν το πρόβλημα και βάζουν το μαχαίρι βαθύτερα και οδυνηρότερα. Με ύφεση, ανεργία, φορολογική εξάντληση του λαού και αποθάρρυνση επενδύσεων, ακόμη και ο ηλιθιότερος των συριζαρέων οπαδών θα πρέπει να καταλάβει πως στη δεξαμενή του δημόσιου κορβανά συνεχώς η στάθμη θα πέφτει. 
   Συνεπώς: - Όταν ο Τζίφρας έταζε όσα ακούτε στο παραπάνω βίντεο, κορόιδευε αισχρά και εξαπατούσε, εν γνώσει του, τους χαχόλους της γαλαρίας, που τον χειροκροτούσαν και..."ήλπιζαν". Γι' αυτό κατηγορείται ο επιπόλαιος νεανίας. Γιά τον τρόπο που υφάρπασε την εξουσία και τώρα βολοδέρνει, μαζί με όλους μας. Και όχι γιά τις αναπόφευκτες μειώσεις που η ανάγκη του επιβάλλει να κάνει. Απλώς, η διοικητική ατζαμοσύνη στους χειρισμούς, η εγγενής αβελτηρία και ανικανότητα των στελεχών του, οι δισταγμοί και τα πισωπατήματα, η κομμουνιστική άντιπαραγωγική ιδεοληψία, οι προπατορικές αγκυλώσεις στην δημοσιοϋπαλληλική ουτοπία και ο κλασσικός μπαγαπόντικος τρόπος που χρησιμοποιεί στο σερβίρισμα, πολλαπλασιάζουν το πρόβλημα και απογοητεύουν, ως μη εμπνέοντας γιά κάθε προοπτική στο μέλλον. Όσο γιά το φούμαρο: "Οι άλλοι, οι... κακοί μείωσαν τις συντάξεις ... 11 φορές, (αμφισβητείται σαφώς σαν νούμερο), κ.λπ., κ.λπ.", κάτι που υπονοεί: "Ε, ας τις μειώσουμε κι εμείς μία, δεν χάθηκε κι ο κόσμος", η ουσία έγκειται στο εξής: Άλλο να σου κόβεται -με όσες φορές θέλει- από τα 2400 στα 1300 ευρώ και άλλο, με μιάς, να σου πέφτει κάτω από 1000.
   Θυμηθείτε με: Στο συνταξιοδοτικό, με την έννοια του πόσα θα βάζεις στην τσέπη, θα γίνει η σφαγή του Μάμαλη!

Υ.Γ. Οί εικονιζόμενοι γάτοι ανήκουν στην οικογενειακή μας συλλογή.   
  

1 σχόλιο: