Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Ερωτήματα - διαπιστώσεις - προβλέψεις.



-Θα φάμε, θα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθούμε!

   Με όσα συμβαίνουν στα Εξάρχεια αναρωτιέμαι: Μήπως θα πρέπει να ανατεθεί η φύλαξή τους στην διευρυμένη FRONTEX; Σίγουρα θα κάνει καλύτερη δουλειά από τη δική μας Αστυνομία που μαρκάρει τους κουκουλοφόρους μπαχαλάκηδες με... τα μάτια και εξ αποστάσεως.

   Απορούν οι κεκράχτες και οι γυμνοσάλιαγκοι των ΜΜΕ -ιδίως το γκριφόν του ΣΚΑΙ- με την αυστηρότητα των τροϊκανών, οι οποίοι δεν αφήνουν να περάσει από το «δίχτυ» τους ούτε κουνούπι. Όμως με την αναξιοπιστία, τις ανακολουθίες και τις μπαγαμποντιές όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων -και με τούτους ρέκορντμεν-  που άλλα υπογράφουν, άλλα εννοούν και άλλα κάνουν, διαστρεβλώνοντας, στρεψοδικώντας, σφυρίζοντας κλέφτικα και «πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα γιά καθυστέρηση», φυσικό κι επόμενο κάποτε οι... κουτόφραγκοι να μας πάρουν χαμπάρι και ν’ αγριέψουν.

   Τελικά, οι λαθρομετανάστες, τώρα τον χειμώνα δεν λιάζονται, κάνουν εσωτερικό τουρισμό, περιερχόμενοι τα αξιοθέατα της χώρας. Επί του παρόντος γνωρίζουν τα στάδια. Έπονται τα στρατόπεδα και μετά... βλέπουμε.

   Και κάτι γιά τον περιβόητο ΕΝΦΙΑ -που θα μας τον καταργούσε ο... "Τζίφρας". Με δεδομένα το φορολογικό εισπρακτικό ζητούμενο των 2,65 δις και την θρυλούμενη μείωση των αντικειμενικών αξιών -οψέποτε αυτό συμβεί- είναι νομοτελειακά επακόλουθη η αύξηση των συντελεστών. Όταν σε ένα γινόμενο δύο παραγόντων ο ένας μειωθεί, αλλά πρέπει να προκύψει ίδιο αποτέλεσμα, τότε υποχρεωτικά αυξάνεται ο άλλος. Απλά μαθηματικά. Κατανοητά κι από χαχόλους. Νάτο το... ισοδύναμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου