Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Περιουσιολόγιο. Η νέα μεγάλη απάτη-παγίδα του ΣΥΡΙΖΑ!



Ποιός ξέρει τον αισώπειο μύθο με το βοσκόπουλο που φώναζε στα ψεύτικα... λύκος, λύκος;
-Άφετε τα τιμαλφή σας ελθείν πρός με!
   Ο υφυπουργός, γνωστός και ως «δολοφόνος με το καλοκάγαθο χαμόγελο», είναι ο εξουσιοδοτημένος αγκιτάτορας στη νέα παγίδευση των αγαθών οπαδών -όσοι έχουν απομείνει, τέλος πάντων- της συριζαρέικης ισοπεδωτικής λαίλαπας. Με καθησυχαστικά μηνύματα προσπαθεί να κατευνάσει την πρόδηλη λαϊκή ανησυχία και να ενθαρρύνει τον κοσμάκη, να δηλώσει εκούσια -σε ποιούς; τους φορομπήχτες συριζαρέους, άκουσον, άκουσον- ό,τι σχετικά πολύτιμο διατηρεί στο σπίτι του. Δαχτυλίδι της γιαγιάς, κειμήλιο από τον παππού, χρυσαφικά, κοσμήματα, έπιπλα των προπαππούδων, χαλιά, οικογενειακούς -και μη- πίνακες, αντίκες, επώνυμες πορσελάνες, παλιά κεραμικά και, γενικά, ό,τι αντικείμενο κάποιας αξίας -υλικής και συναισθηματικής- διαθέτει. Είτε από κληρονομική κατοχή, είτε  από αγορά επί εποχής των παχιών αγελάδων. Το μάτι του «Μεγάλου Αδελφού», με άλλα λόγια, πάνω στον καθένα μας. Και μάλιστα δι’ «αυτορουφιανιάς»! Και, παρ’ όλα αυτά, επιμένει -υποκριτικά, ανερυθρίαστα και θρασύτατα- πως «ο απλός πολίτης δεν έχει να φοβάται τίποτα»! Λες και όλη αυτή η κινητοποίηση γίνεται γιά να πιάσει τον... Βαρδινογιάννη, τη Λάτση και τον πάμπλουτο Φούφωτο, που φοροδιαφεύγει! 

   Αν αυτά τα έλεγαν πέρυσι, ίσως έπειθαν κανένα κορόιδο, από όσους εναπομείναντες συριζάριους. Όμως σήμερα ποιός χαχόλος οπαδός του θα... «τσιμπήσει»; Όταν έχουν καταξεσκίσει το σύμπαν στην άγρια φορολόγηση, είναι δυνατόν να διανοηθεί κανείς πως αυτή η λέξη... «περιουσιολόγιο» δεν μπορεί παρά ν’ αποτελέσει τίποτε άλλο πέραν από μία νέα -και άγνωστου βάθους και εύρους- πηγή φορολογίας; Αν δεν έχουν κατά νου να βάλουν χέρι στην κατ’ εξοχήν... «μπουρζουαζίδικη» συνήθεια της κατοχής πολύτιμων και ημιπολύτιμων αντικειμένων, τότε πώς τους ήρθε ξαφνικά η ιδέα της... καταγραφής ενός κλειστού -και εν πολλοίς- άγνωστου και απροσδιόριστου ιδιωτικού πλούτου; Ο πόνος τους έπιασε... ανιδιοτελώς και... εκ περιεργείας, τώρα; Τώρα που η χώρα κάνει «κρα» ως και γιά το τελευταίο ευρώ; Πόσοι ηλίθιοι μπορούν να χάψουν κάτι τέτοιο.

   Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως, προφανέστατα, όποιο κορόιδο σπεύσει να δηλώσει και τα «κοπανέλια» της προγιαγιάς του, πέφτει στη γνωστή κομμουνιστική παγίδα του Λένιν: «Οι αστοί, από μόνοι τους, θα μας δώσουν το σκοινί που θα τους κρεμάσουμε» και θα πληρώσει φόρο κατοχής, ή όπως αλλιώς σκεφτεί να ονομάσει τη νέα αφαίμαξη η αδηφάγος συριζοκομπανία με την «ντιντελάντικη» παραπειστική και παραμορφωτική της φρασεολογία. Εδώ, μέχρι και η αστική κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων τόλμησε να θίξει τα ιερά και όσια της αστικής φιλοσοφίας, φορολογώντας την κατοχή και όχι την πρόσοδο ακινήτων, επιβάλλοντας έναν ανήθικο ΕΝΦΙΑ, και θα φεισθεί της κατοχής κινητών αξιών μιά κυβέρνηση που -εξ ορισμού- πρεσβεύει την πλεμποποίηση, αγελοποίηση και ισοπέδωση των πάντων; (Εννοείται πλην Σταθάκη, Φλαμπουριάρη, Σαρδάμ, Μπομπ Σφουγγαράκη και λοιπών επιφανών πολυεκατομμυριούχων αριστερών. Του νεαρού «Μυγχάουζεν» μη εξαιρουμένου, καθ’ ότι γόνος της μεγάλης εργοληπτικής εταιρείας «Σκαπανέας». Κι αυτό να μην το ξεχνάτε).  Αποτελεί αστείο και ως σκέψη ακόμη. 

   Προσωπική άποψη κι εξήγηση της «περιουσιολογικής» πρεμούρας του κυβερνητικού εσμού είναι η εξής: Υπάρχει ως δεδομένο η ανάγκη είσπραξης από ακίνητη περιουσία 2,65 δις. (Ναι, από τον ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσαν... ατάκα κι επί τόπου. Και μάλιστα... αιτιολογημένα, όπως ξιφουλκεί ο Τσίπρας λάβρος στο σχετικό βίντεο)! Επειδή οι αλλεπάλληλοι φόροι έχουν εξαντλήσει τη φοροδοτική ικανότητα του λαού σε μετρητά και επειδή οι εξωπραγματικές αντικειμενικές αξίες δημιουργούν τρελά αποτελέσματα και χρήζουν αναπροσαρμογής, σκέφθηκαν να βάλουν στο παιχνίδι και το κινητό περιεχόμενο των σπιτιών. Για δύο λόγους. Πρώτα θα δείξουν πως μειώνουν τις αξίες των ακινήτων, που όμως θα ανέβουν πάλι από την αυθαιρέτως συνυπολογιζόμενη αξία των κινητών, και δεύτερο και σπουδαιότερο η πιθανή και εύκολη κατάσχεση αντικειμένων αξίας θα δώσει ζεστό χρήμα από άμεσα ρευστοποιήσιμο υλικό. Πολλές φορές μάλιστα και πέραν του προσδοκώμενου, ένεκα ανταγωνισμού των... "μουστερήδων" συλλεκτών. Δεν έχω αμφιβολία πως οι κατάλογοι δημοπρασιών διαφόρων οίκων του εξωτερικού, (Σόθμπυς, Κρίστυς, Μπόναμς, κ.λπ.), θα γεμίζουν με αντικείμενα των μέσων ελληνικών αστικών νοικοκυριών, στοχεύοντας στην παγκόσμια συλλεκτική αγορά.

   Με βάση την «πολύ πικράν πείραν» που όλοι μας αποκτήσαμε σε σύντομο χρονικό διάστημα από το αριστερό κυβερνητικό τσούρμο της ψευδολογίας, της κουτοπονηριάς, της διαστρέβλωσης και της παραπληροφόρησης, που όλα μαζί συνθέτουν ανικανότητα χρηστής διοίκησης, καθόλου δεν τους εμπιστεύομαι και δεν πρόκειται να τους δηλώσω ούτε καν τα 21 εναπομείναντα εν ζωή, σκυλιά μου. Όσοι «χαζοί» προσέλθετε!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου