Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Μπενάβετε καλιαρντά;

Όλα τα 'χε η Μαριορή...

   Ο κοσμάκης μ' αγωνία -μεταξύ αυτών και το αφεντικό της στήλης- περίμενε ουρά στο ΑΤΜ να πάει η ώρα έξη, μπας και σκάσει μύτη η σύνταξη, σαν εφταμηνίτικο, πρόωρο μωρό, και τη βολέψουμε χρονιάρες μέρες. Όμως στη Βουλή γινόταν "του που..η το κάγκελο".
   Ο μεν πρωθυπουργός Τζίφρας ζητούσε συγγνώμη από το... "Σωματείο" γιά την... καθυστέρηση -όχι των εμμήνων του- αλλά της αναγνώρισης των δικαιωμάτων συμβίωσής τους, λες και κανείς τους εμπόδισε ποτέ να κάνουν στο κρεβάτι τους ό,τι γουστάρουν, ο δε Μπομπ ο Σφουγγαράκης -η επί των οικονομικών αδελφή-  έσπευσε με το σήμα στο πέτο να δηλώσει... "παρούσα" από το βήμα της. Λες και δεν την είχαμε πάρει χαμπάρι από χρόνια τί λουμπίνα είναι.
   Τελικά, κι ας μην αμφιβάλλει κανείς, ο κυβερνών αριστερός συρφετός δεν είναι έξυπνος. Είναι απλώς πονηρός. Γιά την ακρίβεια κουτοπόνηρος και καιροσκόπος. Εναγκαλίζεται και κολακεύει το κάθε μειοψηφικό κομάτι του περιθωρίου, στη λογική του "μάζευε κι ας είν' και... ψήφοι"!
   Έτσι, αφού εγκολπώθηκε τους ταραξίες, τα κλεφτρόνια, τους αναρχικούς αντιεξουσιαστές και τους πάσης φύσεως μπαχαλάκηδες, οι οποίοι πλέον περιορίζουν την καταστροφική τους δράση περί το άντρο τους, τα Εξάρχεια -κι αυτό γιά τα μάτια του κόσμου, την τιμή των όπλων και το κατά καιρούς... ξεμούδιασμα- τώρα τους απασχολεί αυτό που ο γνωστός λαογράφος και καλιαρντολόγος Ηλίας Πετρόπουλος, αποκαλεί σε... σύγγραμμά του: "Ο έρως της κωλο....πίδας".
  Τελικά με ευρύτατη πλειοψηφία από "κατσικέδες" και ολίγους "προβατέδες" θεσμοθετείται το "κουραβελτόσημο", η φακιροπίπιζα με νταλκαρότεκνα, το πομπίνο-φραπέ των τζιβιτζιλούδων, τα φλόκια ρομανόφ των ψαμοσκελούδων, τεκνών κι επιταφίων και γενικά ό,τι αβέλει η πούλη του πάσα εις!
  Συνιστάται στο ντούο-λούγκρα, τη μπαροτάτη με τη λατσή της δύσμοιρης παιδείας μας, όπως εισάγουν τα καλιαρντά ως τη δεύτερη επίσημη γλώσσα της χώρας -έτσι μπουρδέλο που την κατάντησαν- ώστε τα τεκνά να μπενάβουν σωστά και επίσης, αντί θρησκευτικών να διδάσκεται το αβέλω μπιεσμάν, το ροσολιμαντέ με-σικ, το τουτού, κ.λπ. λατσά, ξεκινώντας από το γνωστό σουξεδάκι: "Νάκα μολ, νάκα σολ, νάκα και μπιζέρτα, νάκα τα λατσά τεκνά, νάκα κουραβέλτα", το οποίο στο δημοτικό θα μπορεί ν' αντικαταστήσει το παλιό, τετριμμένο κι αντιπροοδευτικό: "Φεγγαράκι μου λαμπρό, φέγγε μου να περπατώ..."! Όσο γιά μας τους... στραίητ.... τζούς!!! 
"Η μπαροτάτη κι η λατσή"
- Άντε μωρή, εκδηλώθηκες πάλι!
Τώρα μπερδεύτηκα. Ποιά είναι η γαμπρή και ποιός ο νύφος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου