Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Η άνοδος και η πτώση της ελπίδας.

Έγκλημα και τιμωρία. Σοσιαλισμός -ναι μεν- αλλά με τα λεφτά των άλλων!

http://www.protothema.gr/politics/article/537765/thisisacoup-i-poreia-pros-tin-patagodi-apotuhia-tis-protis-aristeris-kuvern

#thisisacoup: Η πορεία προς την παταγώδη αποτυχία του «πρώτη φορά αριστερά»




   Πέρα και πίσω από ωραία, παχιά και δακρύβρεχτα λόγια, που διεγείρουν συναισθηματικά και σκορπούν ρίγη ενθουσιασμού και συγκινήσεως, υπάρχουν και μερικές σκληρές, ψυχρές, αξεπέραστα αντικειμενικές και μονοδρομικά λειτουργούσες  αλήθειες.

   Επί σειρά ετών, από κακή και επιπόλαια συμπεριφορά ολόκληρου του λαού η Ελλάδα οδηγήθηκε στην χρεοκοπία. Σ’ αυτό συνέβαλαν όλοι. Έκαστος με τον ρόλο, τη συμμετοχή και την ευθύνη του. Οι μεν πολιτικοί θέλοντας να εξασφαλίζουν δημοφιλία και επανεκλογή, οι δε πολίτες παρασυρμένοι σε απερίσκεπτη αποδοχή παροχών και καταναλωτισμό πέραν του ορίου αντοχής μιας υγιούς οικονομίας. Έτσι όλοι μαζί ρίξαμε το σκάφος στα βράχια. Με πάσης φύσεως και εμπνεύσεως... θαλασσοδάνεια. Στεγαστικά, επιχειρηματικά, καταναλωτικά, διακοποδάνεια, ακόμη και για τζόγο στο Χρηματιστήριο! Την ώρα του λογαριασμού, όμως, ο ένας δείχνει τον άλλο: «Όχι εγώ, αυτός φταίει»!
  

    Με τα ταμεία άδεια η καταφυγή σε Ε. Ε. και ΔΝΤ ήταν αναπόφευκτη: «Αμάν, δώστε και σώστε»! Αλλά μαζί με τα δανεικά έρχονται -αναπόφευκτα- μνημόνια και λιτότητα. Και όποιος δεν το βλέπει έτσι κινείται στη γκάμα από απλός αφελής έως πανύβλακας. (Εξαιρούνται κεκράχτες, χαχόλοι οπαδοί -σαν την γριά που φιλούσε τον Τζίφρα επειδή... της έκοψε τη σύνταξη!- και τα πάσης φύσεως σοσιαλιστικά λαμόγια και κομματόσκυλα).


   Αφού, υπογράφοντας... επιταγές εξυπηρετήσεως του χρέους, δηλαδή μνημόνια, πήραμε τα λεφτά και το οξυγόνο τους, μετά θυμηθήκαμε πως οι δανειστές μας πίνουν το αίμα και αρχίσαμε τις στρεψοδικίες, τις κόνξες και τα... «παράλληλα προγράμματα». Κουτοπονηριές και καραγκιοζίστικες μπαγαμποντιές στη βάση του «μονά-ζυγά δικά μας». Με μπόλικους θεατρινισμούς, επικλήσεις... δικαίου, κατηγορίες για δήθεν τοκογλυφία και απέραντο λαϊκισμό και δημαγωγία. Κάτι στα οποία ο  κουτοπόνηρος και ιδιοτελής κοσμάκης είναι ευεπίφορος και τσιμπάει εύκολα. Όλοι εκείνοι που όταν δανείζονται από τις τράπεζες αποδέχονται τους όρους δανεισμού, υπογράφουν... «αβλεπτεί» ότι όρους τους πασάρουν οι τραπεζικοί υπάλληλοι, τσεπώνουν το παραδάκι και την ώρα της αποπληρωμής φωνάζουν, διαμαρτύρονται και απαιτούν... «σησάχθεια», ή κούρεμα του χρέους. Ότι, δηλαδή, κάνει τώρα κι ο Τζίφρας.




   Ωραία και γλυκοάκουστα όλα αυτά, όμως κανείς δεν μας υποχρέωσε να πάρουμε δάνεια και κανείς δεν μας «φόρεσε» μνημόνια. Μόνοι μας -και μάλιστα παρακαλετά- τα ζητήσαμε, αφού δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς. Τώρα, την ώρα της εφαρμογής των συμφωνηθέντων, τώρα μας τσούζει. Με άκρον άωτον αμοραλισμού και ηλιθιότητος το θεατρινίστικο ρεσιτάλ του υπουργού μέ το δυσκοίλιο ύφος και το πορτρέτο του Βελουχιώτη στο γραφείο, όταν ανακοίνωνε στη Βουλή την παραχώρηση των αεροδρομίων σε ιδιώτες.



   Όσο η βλακεία, ο παραλογισμός και η αφροσύνη θα επικρατούν στη χώρα, τόσο ο λαϊκισμός, η μπαγαμποντιά και η παραπληροφόρηση  θα κυριαρχούν. Θα μας καθιστούν έρμαια της δημαγωγίας όλων αυτών των απίθανων τύπων που μας κάθισαν στο σβέρκο έντεχνα και που -προκλητικά και αδιάντροπα- μας φλομώνουν στο ψέμα και αυτοσχεδιάζοντας, με ερασιτεχνισμούς, παλινδρομήσεις και ατζαμίδικα τερτίπια, θα μεγεθύνουν -αντί να λύνουν- τα κοινωνικά προβλήματα, θα επιβαρύνουν την οικονομία και θα βυθίζουν βαθύτερα το λαό στη λιτότητα -καθ’ όσον άκρως αντιπαραγωγικοί- και τη φτώχεια. Με εύκολη και προφανή δικαιολογία το... «φταίνε οι άλλοι»!  Αυτοί που κυβέρνησαν πριν και οι δανειστές που δεν μας δανείζουν... τζάμπα. Συνεπέστατοι προς τη βασική αρχή του σοσιαλισμού: «Κοινωνική πολιτική και παροχές, αλλά με τα λεφτά των... άλλων», αφού ο σοσιαλισμός δεν ξέρει να παράγει αλλά να διαχειρίζεται τα παραγμένα! Και όσο οι... κουτόφραγκοι θα βάζουν το χέρι στη τσέπη, έχει καλώς, αλλιώς... κλάφτα Χαράλαμπε. Οι συντάξεις θα μειώνονται συνεχώς, οι μισθοί το ίδιο, οι επενδύσεις ομοίως, αφού τα κορόιδα επενδυτές μας τελειώσανε. Το μόνο που θα αυξάνεται θα είναι οι φόροι και η φτωχοποίηση, σε βαθμό εξαθλίωσης των πάντων. (Πλην των γνωστών πολυεκατομμυριούχων αριστερών. «Ξεχασιάρηδων» και λοιπών... προνοητικών).

   Συμπέρασμα: Όσο τα πράγματα θα κυλούν με τη φυσιολογική τους νομοτέλεια, οι επιτήδειοι συνθηματολόγοι αρχιψευταρέοι -εκμεταλλευόμενοι την αφέλεια των χαχόλων υποστηρικτών τους-  θα κυβερνούν και θα βολεύονται. Αλίμονο στους άλλους.
 

   Το ντοκιμαντέρ του Πολ Μέισον στο "Πρώτο Θέμα", με στοιχεία που έδωσα στην αρχή, είναι χαρακτηριστικό. Παρακολουθήστε το.     
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου