Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

"Θέε μου τί σου κάναμε"




...και μας έστειλες αυτoύς να μας κυβερνήσουν!


   Δεν χωρεί αμφιβολία πως την παρούσα κυβέρνηση την χαρακτηρίζει βάθος ώριμης σκέψης, έξοχος μόρφωσις, φινετσάτη κουλτούρα, γαλατική ευγένεια, άψογο τακτ και απέραντη καλλιέπεια, αρχής γενομένης από την εμφάνιση. Κατά συνέπεια η αγεληδόν  -γιούργια- ομαδική προσέλευση στην πρεμιέρα του νεώτερου Αριστοφάνη, (Αριστοκλάνη, επί το συνεπέστερον), στο θέατρο Γκλόρια, ήταν περίπου αναμενόμενη. Μπροστά ο... βοσκός με την γκλίτσα και πίσω το θεατρικώς νοήμων κοπάδι.
   Όπως συμβαίνει πάντοτε με τους υψηλής διανόησης και αξιώματος θεατάς, οι δημοσιογράφοι στην έξοδο εζήτησαν από τον... αιφνιδίως προκύψαντα θεατρόφιλο και βαθύ γνώστη του θεάτρου και της ελληνικής γλώσσας πρωθυπουργό μας να κριτικάρει τα... όσα είδε. Σας αφήνω να απολαύσετε, στο σύντομο συνημμένο βίντεο, τις κρίσεις του και να τις... κριτικάρετε μόνοι σας. Απλά διευκρινίζω πως το έργο δεν το έγραψε ο Αριστοφάνης ο Β', ο νεώτερος, -όπως φαντάζεται ο... ηγέτης μας-  ούτε και ο Ρούντολφ Ράσπε, ο ... βιογράφος του, αλλά ένας Γάλλος, ο Φιλίπ ντε Σωβερόν. Κατά τα άλλα, το έργο θυμίζει απόλυτα τους "Έλληνες συγγραφείς", όπως είπε και το ημέτερον τέρας γνώσεων -και περί... θεατρικών συγγραμμάτων. Ιδίως των αρχαίων κλασσικών.
   Ακολούθως παραθέτω μιά πλειάδα κυβερνητικών στελεχών, τα οποία έσπευσαν να πλουτίσουν την θεατρική τους εμπειρία, μετά την Επίδαυρο και το Ηρώδειο. Πιθανόν κάποιοι από τους εικονιζόμενους να μην παρευρέσηναν στην πρεμιέρα, θεωρείται όμως βέβαιον πως θα παραστούν σε κάποια επομένη παράσταση. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του κ. Κουρουμπλή, ο οποίος θα απόλαυσε σίγουρα το εξαίσιον θέαμα.
Το όνειρο του "ταβερνιέ"
La belle du jour

Μπαλντάς - Ξυδάκι. Ο πολιτισμός στο σπίτι.
Η πεντάμορφη και το τέρας... (των γνώσεων)

Το τέρας... μόνο του!
Αναυδη η Ελλάδα από τη χυδαιότητα Πολάκη
Οι σέρτικοι πυλώνες της Υγείας του λαού.... α πούμε!

2 σχόλια:

  1. Πού είναι ο Ψαθάς....οι Σακελλάριος-Γιαννακόπουλος
    να γεμίσουν τα θέατρα τουλάχιστον να γελάσει το χειλάκι
    του κοσμάκη.
    Και για να σοβαρευτούμε αυτόν τον θίασο
    τον ψήφισε η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.
    Αυτό είναι το χειρότερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Τσώρτσιλ είχε πει κάποτε. "Ο κάθε λαός έχει την κυβέρνηση που του αρμόζει". Ετούτοι είναι "σαρξ εκ της σαρκός μας". Και μάλιστα από τον κατιμά. Λάπες, ξύγκια, πατσές, τέτοια... Κουράγιο!

      Διαγραφή