Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Μονομαχία στο Ελ...Πάτο !

Επικαιρότης

Με τα οικονομικά της χώρας πατωμένα, μέχρι τσεντέσιμο, τα γεράκια (μάλλον γιά κοράκια πρόκειται) της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και του ΔΝΤ είναι εδώ από χθες. Και έχει αρχίσει μία πολύ σκληρή πάλη στα μαρμαρένια αλώνια, μιά δραματική και αμφίρροπη διαπραγμάτευση, όπως μελοδραματικά υποστηρίζουν στις ειδήσεις τους τα κανάλια. Μαζί και η κυρία…. "τρέμοντας" από συγκίνηση και λατρεία !
Υπάρχουν δύο εκδοχές. Δύο γραμμές απόψεων !
- Η μία λέει ότι ο ηρωικός μας πρωθυπουργός διαπραγματεύεται σκληρά με το ανάλγητο ΔΝΤ υπερασπιζόμενος τα λαϊκά συμφέροντα. Παλεύει, φωνάζει, χτυπιέται, σκίζει τα πουκάμισά του, υψώνει το, όλο διεθνές κύρος, ανάστημά του, προτάσσει το καλογυμνασμένο του κορμί, στριφογυρίζει με το μεσαίο δάκτυλο (σαν το Ρίνγκο) το ρεβόλβερ του σκορπίζοντας δέος και θαυμασμό στους έκθαμβους "διεθνονομισματοταμείτες", αποστομώνοντάς τους με την απαράμιλλη ευφράδεια και ρητορεία που διαθέτει !
Και στο τέλος τους πείθει να μας επιτρέψουν ν’ αναπνέουμε απεριόριστα, να τρώμε ψωμοτύρι, μέρα παρά μέρα και να μπορούμε να κυκλοφορούμε εντελώς ελεύθερα ! Μόνο με τα πόδια, όμως ! Θρίαμβος !
- Η άλλη λέει ότι φέρανε τη συνταγή γραμμένη κι έτοιμη. Του τη πέταξαν στο τραπέζι κατάμουτρα και, με ξινισμένα μούτρα, του είπαν.
- Αυτά είναι ! Σκάσε και κολύμπα ! Και όχι κανό κι αηδίες !

Εσείς ποιά εκδοχή πιστεύετε ; Εγώ τη ….πρώτη ! ! !
Αλήθεια, γιατί είμαι κολλημένος στον Άβερελ Ντάλτον, μου λέτε ; ! ! !

2 σχόλια:

  1. απλα να καλημερισω ηθελα και να πω οτι τωρα μπορω να σχολιαζω (οταν φυσικα νομιζω οτι εχω κατι να πω)

    χαιρετω
    γιωργος
    (ερνεστο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε χαιρετώ και σε καλωσορίζω !
    Και,επ' ευκαρία, σου εύχομαι χρόνια πολλά γιά τη γιορτή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή