Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Μπλόφες, φημολογίες και.... ηλιθιότητες !

Επικαιρότης

Χθες, στις βραδινές ειδήσεις ωρύοντο οι παντογνώστες αναλυτές των παραθύρων γιά εκείνο
«τον ηλίθιο κυβερνητικό παράγοντα» που με δηλώσεις του στο διαδίκτυο έγινε αφορμή να εκτιναχτούν πάλι τα spreads στα ύψη. Και δώσ’ του η οργή, οι κατάρες και οι εκκλήσεις γιά εντοπισμό του, σύλληψη και κρέμασμα στο Σύνταγμα. Και όλοι εκτιμούσαν ότι και γιά τα τρία ήταν θέμα χρόνου. Άντε λίγες ώρες !
Η στήλη γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα, ακούγοντας όλ' αυτά, υπομειδιούσε.
Σήμερα παρατηρείται μιά απόλυτη…. γαργάρα του γεγονότος και κατά τη κλασσική πασοκική τακτική …άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Μαζί με μπόλικο ακαταλαβίστικο μπουρδούκλωμα και κάποιους υπερτονισμούς για μ ε λ λ ο ν τ ι κ ο ύ ς χειρισμούς και ενέργειες επί του θέματος !
Ψάχνοντας στη μνήμη της η στήλη ανέσυρε κόλπα και μπλόφες του πρόσφατου παρελθόντος, όπως ταξιδάκια σε Ινδία και Κίνα που απέφεραν τις πρώτες σφαλιάρες, περίστροφα στο τραπέζι που τελικά η κάνη τους στοχεύει το.... πισινό μας και διάφορα άλλα ακατανόητα γιά εσωτερική κατανάλωση με παλικαριές τύπου … «δεν ζητάμε βοήθεια, αλλά…. πολιτική στήριξη» και διάφορες άλλες παπαρδέλες !
Με βάση όλα αυτά τα παιδιαρίσματα πώς να μας πάρουν πλέον στα σοβαρά οι …
«κουτόφραγκοι κερδοσκόποι» και πώς να μη πάει το φιλύποπτο μυαλό της στήλης εκεί…. που πρέπει να πάει και να εντοπίσει το κυβερνητικό «δράστη» ! Τι κάνει νιάου νιάου στο διαδίκτυο !
Προσπαθώ να θυμηθώ το τίτλο μιάς καταπληκτικής ταινίας με τον αξέχαστο Πήτερ Σέλλερς, όπου υπεδύετο ένα ημιχαζό κηπουρό που από διαβολική σύμπτωση θεωρήθηκε μεγαλοφυΐα και όλοι, πλέον, εκρέμοντο απ’ τα χείλη του και τις διφορούμενες σαχλαμάρες που εξεστόμιζε. Το τίτλο το χάνω αλλά το πνεύμα του φιλμ το έχω προ οφθαλμών. Κάθε μέρα κι εντονότερα. Το δούλεμα, μόνο, μ’ ενοχλεί.
Θέλω να πιστεύω ότι στον αυριανό τύπο θα υπάρξουν κι άλλα πονηρά μυαλά να εντοπίσουν τον ατσίδα «κυβερνητικό παράγοντα».


ΠΡΟΣΘΗΚΗ : Παρασκευή 9/4 /2010, ώρα 9.23' π.μ.

Καλός φίλος και τακτικός αναγνώστης της στήλης, διαθέτων το ίδιο "φιλύποπτο" μυαλό είχε τη καλωσύνη να μου υπενθυμίσει το τίτλο του φιλμ. Είναι το " Να είσαι εκεί Κ. Τσανς" ( Be there Mr Chance). Tον ευχαριστώ θερμά και σπεύδω να το συμπληρώσω. Γιά την πληρότητα του κειμένου.
Εννοείται ότι η επαλήθευση της άποψης μαζί με τη "πρωτιά" της ανακοίνωσης είναι δεδομένες !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου