Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Η αισιοδοξία της κουταμάρας και η κουταμάρα της αισιοδοξίας

Σχολιασμοί

Με τα spreads να σκαρφαλώνουν πάνω από τις 520 μονάδες ο κ. Πρωθυπουργός ατενίζοντας το περίστροφο πάνω στο τραπέζι, οπλίστηκε με το θάρρος που ανεδύετο απ’ αυτό και τη σιγουριά που του προσέδιδε η θέα του, φόρεσε το γνωστό ευφυέστατο χαμόγελό του και… διάβασε ( γιά να μη τα μπερδέψει ! ) ότι : « Είμαι αισιόδοξος γιά τη πορεία της οικονομίας ! ». (Το καλησπέρα σας το είπε, πριν, από στήθους ! Απίστευτο ! ! )
Και προφανώς εννοούσε την…. αμερικανική !
Προς τι αυτή η παράταση της κωμωδίας. Ο κόσμος το’ χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι. Καμωνόμαστε ότι δεν καταλαβαίνουμε πως πιάσαμε πάτο ! Ποιός κοροϊδεύει ποιόν.
Η μήπως, πραγματικά, δεν έχει καταλάβει ακόμη που βρίσκεται και που πατάει ο κ. Παπανδρέου.


Και μιά απλή και αφελής ερώτηση, απλού ανθρώπου και κοινού μυαλού.
Όταν το Νοέμβριο πρωτοβγήκαμε με το δισκάκι της ζητιανιάς γιά δανεικά, όπου τα
spreads ήσαν γύρω στις 120 μονάδες και το ζητούμενο ποσό καλύφθηκε κατά 7 φορές, δηλαδή ζητήσαμε 1 και μας πρόσφεραν 7, γιατί δεν τα πήραμε όλα εξασφαλίζοντας έτσι, σχεδόν, το σύνολο των απαιτουμένων φετεινών δανειακών αναγκών μας, με το χαμηλότερο δυνατό επιτόκιο. Κανείς δεν καταλάβαινε κάτι που και ένα παιδί μπορεί να καταλάβει. Ότι όταν σε βρίσκουνε σε ανάγκη όλοι σ' εκμεταλλεύονται. Το πανάρχαιο "δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται" δεν το είχαν ακούσει ποτέ ; Και προσδοκούσαν τη πτώση των επιτοκίων ενώ ήταν ηλίου φαεινότερο ότι συνεχώς θ' ανέβαιναν.
Kαλά, κάποιοι που μεγάλωσαν στη Μιναζότα σίγουρα δεν το έμαθαν ποτέ, είναι φυσικό, αλλά τόσοι άλλοι που γεννήθηκαν και σπούδασαν εδώ δεν το πήρε ποτέ τ' αυτί τους ;
Και δεν εννοώ τους υπουργούς που βγαίνουν στα κανάλια και μέμφονται αυτούς που
" υ π ο θ ά λ π τ ο υ ν τη τρομοκρατία....". Κάποιοι, τελοσπάντων, που " μορφώνονται.. διά βίου !".

Πιθανόν να υπάρχει τεκμηριωμένη απάντηση που να δικαιολογεί εκείνη την επιλογή. Η στήλη δεν θέλει να είναι άδικη, ούτε να κάνει τον ειδήμονα εκεί που δεν είναι. Άν όμως δεν υπάρχει τότε θα πρέπει όλο το πολυπληθές και παρδαλό, από πλευράς εθνικότητος, οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να μαζευτεί στο Ζάλογγο, να στήσει χορό και σε κάθε γύρο, ένας ένας, να σπρώχνεται στο γκρεμό.
Πέρα από τη δίψα της εξουσίας που μετά μανίας επιδιώχτηκε αναζητείται και φιλότιμο.
Που, βάζω στοίχημα, δεν υπάρχει. Γιατί, τα έχουμε γράψει χιλιάδες φορές, πάντα κάποιος άλλος φταίει. Εμείς ποτέ !
Και η μόνη πολιτική γραμμή που εφαρμόζει, τα τελευταία 30 χρόνια, το πολιτικό μας σύστημα αρχίζει και τελειώνει στο " δος ημίν σήμερον....". Και μετά το ψέμα και το δούλεμα !
Να κάνουμε τη δουλειά μας τώρα και ύστερα βλέπουμε. Ποιός θα θυμάται, άλλωστε .... !
Υπάρχει μεγαλύτερη ομολογία ανευθυνοτήτος και εξουσιομανίας από το να ομολογείς δημόσια : " Μας παραδώσατε το σκάφος λίγο πριν πέσει στη ξέρα..." !
Και σεις γιατί το πήρατε ; Ποιός σας ανάγκασε, με το ζόρι, να πάρετε το τιμόνι ; Γιατί λυσσάγατε ένα χρόνο με το "εκλογές" και "εκλογές" ;
Καλημέρα σας λέγανε, εκλογές απαντούσατε ! Και " λεφτά υπάρχουν " !
Ορίστε, λύστε τα προβλήματα τώρα. Αφού χαλάσατε το κόσμο να βγείτε στο γήπεδο να παίξετε μπάλα, ορίστε. Παίξτε να σας δούμε τη μπάλα ξέρετε ! Αλλά, προς Θεού, να λείπουν οι δικαιολογίες. Ο λαός δεν "μασάει" πλέον !

Όμως όλα εδώ πληρώνονται. Κι από το "ζήτω" στο "ουστ, ξεφτίλα" και το "ανάθεμα" μιάς δρασκελιάς δρόμος.
Κοντός ψαλμός, "αλληλούϊα" !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου