Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Η παραβολή των ασώτων !

Γιά γέλια και γιά κλάματα

Είναι ξημερώματα, οι δρόμοι άδειοι, ο κόσμος και η φύση ησυχάζουν.
Μιά μηχανή μεγάλου κυβισμού τρέχει ξέφρενα στη παραλιακή και, ξαφνικά αλλά αναμενόμενα, ο οδηγός χάνει τον έλεγχο και στουκάρει με χίλια πάνω σε μιά κολώνα.
Το νεαρό παιδί γίνεται πίτα. Χίλια κομμάτια. Θάνατος ακαριαίος, επακόλουθο άφρονης οδήγησης.
Στο σπίτι η οικογένεια αμέριμνα κοιμάται, καθένας παραδομένος στη μαγεία του ονείρου του. Ο πατέρας, μέρες που έρχονται, οραματίζεται τις προσεχείς πασχαλιάτικες διακοπές με το κότερο στη Μύκονο, τη παραγγελία του νέου του Καγιέν, που καθυστερεί ανεπίτρεπτα, και το πώς θα το καλύψει φορολογικά, ξεγελώντας για μία ακόμη φορά την Εφορία. Η μητέρα προβληματίζεται με το προσεχές της μπότοξ (όσο να’ναι έχει μιά ψιλοαγωνία), τα κιλά που θα μαζέψει από τις πασχαλιάτικες λιχουδιές, χώρια η χοληστερίνη από τα αριστοκρατικά κοκορέτσια και τις καθώς πρέπει γαρδούμπες καθώς και τη νέα παριζιάνικη κολεξιόν του προσεχούς μήνα που τη περιμένει μ’ αγωνία. Η κόρη αγωνιώντας, βασικά, για τη καθυστέρηση της περιόδου της προβληματίζεται και γιά το αν θα πάει στη νέα συναυλία των «Μπαμ-μπούμ εντ Γκαπα-γκούπα» στη Μαλακάσα η στην Ιταλία με τη σχολική «πενταήμερη». Και ο μικρότερος γιός, πανευτυχής, κουνάει στον ύπνο του τα δάκτυλα, παίζοντας νοερά με το ipod του προσδοκώντας το καινούριο μοντέλο που λανσαρίστηκε στην Αμερική.
Μακαριότης και ευδαιμονία στο σπίτι. Απόλυτες. Και ύπνος γλυκός κι ανέφελος !
Ξαφνικά χτυπάει το τηλέφωνο και μιά σιγανή, διστακτική φωνή αναγγέλλει στον αγουροξυπνημένο μπαμπά, που το σήκωσε.
- Ο κύριος Αμέριμνος. Από τη Τροχαία Γλυφάδας. Δεν είναι τίποτα σοβαρό, να ο γιός σας, όχι μην ανησυχείτε, είχε ένα μικροτρακάρισμα, μικροπράγματα.
- Και που είναι τώρα !
- Α, μην ανησυχείτε σας είπα, του προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες.
- Και που γίνεται αυτό !
- Ξέρετε, επειδή ακριβώς είναι μετακινούμενος γιά καλύτερη μεταχείριση, θα έρθουμε να σας πάρουμε εμείς να σας πάμε.
Στο δρόμο γιά τον Ευαγγελισμό, μέσα στο περιπολικό της Τροχαίας, οι αναστατωμένοι γονείς συνεχώς ρωτούν τον Αρχιφύλακα που τους συνοδεύει.
- Καλά που πάμε, πως είναι ο γιός μας !
- Μην ανησυχείτε, μόλις μας ενημέρωσαν ότι έχει ένα μικροσπασιματάκι στο πόδι και χρειάζεται μιά μικρή επέμβαση. Καμιά ανησυχία γιά την υγεία του.
Σε λίγο, το τηλέφωνο του Αρχιφύλακα χτυπάει. Κάτι μισόλογα, κάτι χαμηλόφωνα μονολεκτικά, ναι, όχι. Η αγωνία των γονιών εντείνεται.
- Ξέρετε, τα πράγματα ήταν λίγο πιό σοβαρά και χρειάστηκε επέμβαση. Είναι τώρα στην εντατική, αλλά μη φοβάστε. Τα δύσκολα πέρασαν !
Φτάνοντας στον Ευαγγελισμό, στην είσοδο τους υποδέχεται ένας κύριος με λευκή ρόμπα και γκρίζο, σφιγμένο, υπομειδίαμα.
- Ξέρετε, η κατάσταση του γιού σας είναι αρκετά σοβαρότερη απ’ όσο εκτιμήσαμε αρχικά και σκεφτόμαστε τη μεταφορά του στο εξωτερικό γιά τη σωτηρία του. Όμως μη φοβάστε, θα προσφύγουμε εκεί μόνο στην εσχάτη ανάγκη. Η ζωή του είναι απολύτως εξασφαλισμένη. Σας το εγγυώμαι απολύτως !
Αλλόφρονες οι γονείς, κουτρουβαλιάζονται στις σκάλες ψάχνοντας την εντατική.
Στη πόρτα, άλλος σοβαρός λευκοντυμένος κύριος, κοιτώντας τους λυπημένα, αλλά σοβαρά και ψύχραιμα, τους αναγγέλλει
- Ξέρετε, το νοσοκομείο και το επιτελείο μας είναι τα καλύτερα γιά την αντιμετώπιση περιπτώσεων σαν του παιδιού σας. Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η υγεία του και η ζωή του. Τρέχουμε πέρα δώθε, με αεροπλάνα, τρένα, βαπόρια, ακόμα και με κανό για τη σωτηρία του. Πάίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, ακόμα και πέρα από την αλάνθαστη φιλοσοφία μας. Φέραμε και τους καλύτερους ειδικούς γιατρούς που το ψάχνουν το ζήτημα. Αν χρειαστεί, που επί του παρόντος δεν χρειάζεται, θα απευθυνθούμε και στους συναδέλφους μας του εξωτερικού. Μην ανησυχείτε, όλα θα πάνε καλά. Το παιδί θα σωθεί οπωσδήποτε !
- Το παιδί μας, που είναι το παιδί, που το έχετε ! !
- Α, ναι το παιδί. Ξέρετε … αναζητείστε το στο Διανυκτερεύον Νεκροτομικό Τμήμα. Είναι το καταλληλότερο γιά τη περίπτωσή μας !

Η στήλη δηλώνει ξεκάθαρα, ότι η αναφερθείσα ιστορία είναι συγκεκριμένη και απολύτως φανταστική. Κάτι σαν εφιαλτικό παραμύθι και πως κάθε, τυχόν, ομοιότητα με άλλα πρόσωπα και πιθανές πραγματικές καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική.
Επίσης κάθε προσπάθεια σύνδεσής της με οτιδήποτε άλλο γεγονός αποτελεί προϊόν νοσηρής φαντασίας που καταγγέλλεται ως υποβολιμαία και κακόβουλη
.

1 σχόλιο:

  1. Τελικά μέσω της Google σε ξαναβρίσκω και χαίρομαι!Τώρα πρόσεξε το "τραγελαφικό" της Παρακολούθησης των αναγνωστών σου..βρίσκομαι ως αναγνώστης σου(Ιδιωτικά)και βγάλε τα συμπεράσματά σου,αν με κατάλαβες!Τα λέμε σε συνέχεια του email,όταν θα είμαι με το καλό σε θέση να αγναντεύω τον υπολογιστή.....
    Χαιρετώ με εκτίμηση
    Χριστόδουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή