Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Καλορρίζικη, καλορρίζικη...


Μετά την πολλή σκέψη, το περπάτημα και το "γλείψιμο", η ώρα του... ταμείου!
 
"Χοντρός - Λιγνός, σε νέες, έγχρωμες περιπέτειες"
   Η εικονιζομένη νεαρά κυρία, έμπλεος οραματισμών, με πίστιν και ελπίδα δι' εν καλύτερον μέλλον, είχεν θέσει υψηλούς, ευγενείς, όσον και ωραίους στόχους, ως σκοπόν του βίου της. 
   Αρχίζοντες εκ του ελάσσονος και προϊόντες εις το μείζον, οι οραματισμοί αυτής ήσαν τοσούτον υψηλοί -σχέδον απεριόριστοι- ώστε ενηγκαλίζοντο την Υφήλιον άπασαν και, ίσως, άπαν το ημέτερον ηλιακόν σύστημα! Λογικόν, φυσιολογικόν και αναμενόμενον διά μίαν οραματίστρια της αγνής, αθώας και αναμαρτήτου αριστεράς, δεδομένης και της υψιπετείας του σκοπουμένου. 'Ελασσον του ελάσσονος ο εαυτός της! Εξ ου και απαρχή της προσπαθείας αλλαγής, η ιδία... αυτοπροσώπως.
   Εβάδισεν αόκνως, καλύπτουσα απροσμέτρητα χιλιόμετρα, πιθανόν και πλείονα του αειθαλούς μαραθωνοδρόμου Βαρτζάκη, ανερριχήθη εις αποκρήμνους κορυφάς ορέων, αιμάσσουσα με γόνατα και όνυχας, καταρρακώνουσα ιμάτια, και κατεβυθίσθη εις απροσμέτρητα βάθη αβύσσου (και παραλίας... Αναβύσσου). Με το χαμόγελον εις τα χείλη, την φωνήν ημίκλειστον και υποτονθορύζουσα, ένεκεν προηγουμένων κραυγών, υπέρ του δικαίου των λαών και εναντίον του βδελυρού διεθνούς κεφαλαίου και τον γρόνθον της διαμαρτυρίας υψωμένον μονίμως, ένεκα αγκυλώσεως αγκώνος και κλειδός ώμου!  
   Ωραία πάντοτε ως Ελληνίς, επολέμησεν γενναίως εις τα πέρατα της Ευρώπης υπέρ ανωτέρου ιδανικού, αυτού της αλλαγής του Κόσμου -άπαντος- προτάσσουσα τα αδάμαστα -και ευτραφή- στήθη της. Ατρόμητος ως νεωτέρα αμαζών -άνευ ίππου- ανταξία μίας Ιππολύτης -ή ιδία, περίπου, "ξυπολύτη"- και σαφώς υπερτέρα μίας Αντιόπης και μίας Μελανίππης, των οποίων η περίμετρος στήθους ήτο σαφώς μικροτέρα! (Πολλώ δε μάλλον καθώς αι Αμαζόνες, ως λέγεται, απέκοπτον το εν... «σφαιρίδιον», προκειμένου να τοξεύουν απρόσκοπτα).

   Μόλον τούτο, και παρά τους αγώνας, τα αποτελέσματα των προσπαθειών, ως καταφανώς γίνεται αντιληπτό εκ της φωτογραφίας, υπήρξαν... πενιχρά! Κατόπιν αυτού, ιδούσα και αποϊδούσα, ανεφώνησεν: «Άει σιχτίρ, κωλοκοινωνία του κερατά»! και ορκίζεται σήμερα υφυπουργός, μαζί με άλλους δύο αγνούς, μαχητικούς  ιδεολόγους της πασοκοαριστεράς. Κάποια νέα πολιτικά φυντάνια -πανελληνίως άγνωστα κομματικά απορρίμματα- οι κ.κ. Τόλκας και Μωραϊτης!!! Με πολιτικό, υποθέτω, όρκο. Όχι παίζουμε. Τί σκατά σοσιαλισταράδες είμαστε. Ομού μετά λοιπών ιδεολόγων συντρόφων και σύνθημα: "Βουρ, μάγκες, τώρα που το σκάφος βυθίζεται, ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει ο... "στόλος" μας!
   
   Κοροϊδάρες Έλληνες! Εσείς που ξοδεύεστε στέλνοντας τα παιδιά σας να σπασικλιάζουν στα σχολεία και τα φροντιστήρια. Και μασουλώντας σανό και σοσιαλιστικά φούμαρα, προσδοκάτε προκοπή και καλύτερο "αύριο" γι' αυτά. Γράψτε τα, μωρέ, στην νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ να παίρνουν σειρά -αρχίζοντας από αφισοκόλληση και διανομή φυλλαδίων στις λαϊκές- και να χτίζουν μέλλον και... καθηγητές στα γραφεία! Και πού ξέρεις; Κι ο Τσίπρας από στούμπος ξεκίνησε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου