Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Λόγια του "προοδευτικού... πόλου"!

Μικρή αγγελία στο "Documento": "Ζητούνται κορόιδα"!
 
"Απευθυσμένοι" συμπήζοντες τον... προοδευτικό πόλο"!
   Τα φιλοζωικά... φρονήματα της στήλης γνωστά και μη... εξαιρετέα. Κάθε φορά που συναντώ στο δρόμο κάποιο συμπαθητικό, ή ταλαιπωρημένο, αδέσποτο σκυλάκι, το πλησιάζω κατά την πασίγνωστη διαδικασία. Τεντωμένο χέρι, τρίψιμο δακτύλων και το ηχητικό κάλεσμα με τα χείλη. Εννοείται πως η όλη διαδικασία συμπληρώνεται με κάποιο καλούδι που πάντα υπάρχει σε τσέπη, αυτοκίνητο ή μπαγκαζιέρα μηχανής. Εννιά στις δέκα, το ζωάκι... ενδίδει και προσέρχεται. Διστακτικό στην αρχή, απόλυτα παραδομένο στη συνέχεια, καθώς το προτεινόμενο δέλεαρ του κερδίζει την εμπιστοσύνη. 
   Τα πιό πάνω μου θύμισε έντονα η κουτοπόνηρη μεταστροφή της αλαζονείας του κουτοπόνηρου καταφερτζή ηγέτη εν αποδρομή. Αυτός, ενώ μέχρι τώρα απεφάσιζε μόνος γιά κορυφαίου εθνικού συμφέροντος θέματα, κάτω από την μέθη και οίηση της ανεμπόδιστης εξουσίας του, τώρα που κατάλαβε πως η εξουσία... γλυστράει από τα χέρια του, ξέχασε το διχαστικό... "ή εμείς, ή αυτοί" και αποφάσισε στο... "εμείς" να χωρέσει όοολες τις... "προοδευτικές δυνάμεις". Δηλαδή ό,τι απόβλητο, ξεχασμένο, παροπλισμένο και συνταξιοδοτημένο γκρουπούσκουλο ή ψώνιο διαθέτει το ντόπιο πολιτικό πάνελ και... "επανανοηματοποιώντας" -τάχα- την πολιτική του, τους τράβηξε μιά ξεγυρισμένη... "απέυθυνση" -κατ' ευθείαν στο... "απευθυσμένο" τους, επισημαίνοντας τον... "προοδευτικό πόλο" και ζητώντας τους να τον αναστήσουν. Με άλλα λόγια: "Μαλ...ες, ελάτε να με στηρίξετε γιά να μείνω πρωθυπουργός, και όλο και κάποια θεσούλα θα σκαρφιστώ γιά να... βολέψω κι εσάς, μετά"! 
   Έτσι, κάμποσες... "προσωπικότητες" πρώτης γραμμής, π.χ. η σπουδαία και έγκυρη  ιστορικός του "συνωστισμού στις παραλίες της Σμύρνης, το '22", η κ. Μ. Ρεπούση, ο γίγας Ν. Μπίχτης και κάτι άλλα αδέσποτα λιμά, ανέλαβαν το δύσκολο έργο της προοδευτικής στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ και τον ενδιαφέροντα ρόλο του σφουγγίσματος της απόληξης του απευθυσμένου του αρχηγού του. Κατά τα λοιπά, με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολουθώ τον σφετερισμό του χρυσού μεταλλείου "τσακλωκουδουνισμού" από το νέο -εκ μεταγραφής- αστέρι-τσάλεντζερ που λέγεται... Μεγαλοκονόμα, που κάνει τη θέση των παραδοσιακών αξιών -λίρα εκατό- π.χ. Καρακώστα, Καββαδία, Σουρουκλεμέ, Αρνάδας Ν. Ζηλανδίας, Καραμανλικής γλωσσοκοπάνας και της -μέχρι τούδε ακλόνητου φαβορί- αυθεντικής ξανθιάς Τσιρίδας, να τρίζει επικινδύνως!
   Η φωτογραφία πάνω είναι ενδεικτική του πως αντιλαμβάνεται ο κωλοτουμπίστας πρωθυπουργός μας τον ρόλο του... "προοδευτικού πόλου"!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου