Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

«Έντιμος μέχρις... αηδίας»!


«Υμείς εστέ το άλας της γης...»
 
Όχι, δεν ανήκει στον Πολάκη. Το δικό του είναι καλύτερο και ακριβότερο. Αφού υποθηκεύτηκε -με δύο υποθήκες- γιά 300.000 ευρώ!
Ιδού το... πανάκριβο... μέγαρο Πολάκη!

   Φαίνεται πως το άλας στην Ελλάδα όχι μόνο έχει αρχίσει να «μωραίνεται», αλλά έχει, πλέον, τελείως διυλισθεί μέσα στον βούρκο που την κατέκλυσε ο συριζαρέικος εσμός. Έτσι, μία αλήτικη συμπεριφορά -λόγω και έργω- σαν αυτήν του μπρουτάλ Πρωτάνθρωπου έχει αναγορευτεί, από κάποια ομοϊδεατικά του μορμολύκεια, σε... πρότυπον εντίμου συμπεριφοράς! Και μάλιστα σε τόσο ύψιστον βαθμόν, ώστε να εισχωρεί στον αξιοζήλευτο χώρο της... «αηδίας»! Με την επιφύλαξη πως ίσως το οικονομικό συριζαρέικο φυντάνι που εξεστόμισε την αμετροέπεια μας έκανε πλάκα -αν όντως αυτό συμβαίνει- κρίνω το... «ευφυολόγημα» άκρως επιτυχημένο. Όμως, η εν γένει φυσιογνωμία όλης της κυβερνητικής κομπανίας μόνο γιά το χιούμορ της δεν φημίζεται. Έτσι, μόνο πραγματική αποστροφή, μέχρις... αηδίας, μπορεί να προκαλέσει η πράξη του να κλέβεις την εφορία, έστω χάριν των δημοτών σου. Δηλαδή να ζημιώνεις το σύνολον του ελληνικού λαού γιά να ευνοήσεις -παράνομα- μιά χούφτα ανθρώπων. Και μάλιστα, αντί να διωχθείς, να καμαρώνεις και κορδώνεσαι γιά αυτή την πράξη! Πολύ περίεργη νοοτροπία και πολύ ιδιόρρυθμη αντίληψη της... «εντιμότητας», οι οποίες -όντως- προκαλούν... «αηδία»! Τουλάχιστον σε μένα και όλους όσοι συμφωνούν μαζί μου.

   Κορυφαία ένδειξη ηθικής κατάπτωσης και κατάπτυστου τρόπου σκέψεως, ο γλοιώδους φάτσας βουλευτής, πρώην υφυπουργός σε οικονομικό υπουργείο. Τέως πασόκος και συνδικαλιστής εφοριακός, δηλαδή -θέσει και φύσει- αμύντωρ των δημοσίων εσόδων, βγήκε στο γυαλί και προσπάθησε με σαχλοανόητα και αγύρτικα επιχειρήματα -αναλόγου εμετικότητος με την απωθητική θέα της μάπας του- να δικαιολογήσει και... «ευλογήσει» την πράξη του Νεάντερνταλ.

   Και τώρα επί της ουσίας. Ας μην τολμήσει κανείς προοδευτικός αριστερούλης να διαμαρτυρηθεί αν, (όπερ απεύχομαι), π.χ. οι Ρουβίκονες κάνουν γιούργια στο σπίτι, το κτήμα, το μαγαζί του, το λεηλατήσουν και διανείμουν τα κλοπιμαία στον κόσμο. Θα πρόκειται, όπως είπε ο αστείος πρώην εφοριακός, γιά πράξη... καθαρά διαχειριστικού χαρακτήρα!

   Και σαν επιτομή, ηθικό δίδαγμα και μέτρον του τί πρόκειται να συμβεί αν -όπως είπε προ καιρού ο χορευταράς αγριάνθρωπος- πάρουν την εξουσία στα χέρια τους, ας καταλάβουμε, επί τέλους, τί συνέβη -κάποτε- στις χώρες του Στάλιν, του Μάο, του Χότζα, κ.λπ. και ας αναλογιστούμε τί μας περιμένει, αν συνεχίσουμε -αμέριμνα και χαζοχαρούμενα- να βαδίζουμε προς την «σοβιετοποίηση» που μας κατευθύνουν. Τσιπραίοι, Φλαμπουριάρηδες, Καρπεροί, Πολάκηδες, Καρανίκες, Χατζηελευθερίες, Κυρίτσηδες και... «τα άλλα παιδιά». Με Μπαξεβάνηδες, ως φερέφωνα, αποτελούν εγγύηση... επιτυχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου