Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

To επερχόμενο «OXI», η καπηλεία του και η Θεία Δίκη.



Ο ψεύτης και ο κλέφτης γιά λίγο χαίρονται!
Αποτέλεσμα εικόνας για το οχι του μεταξα
Το ΟΧΙ του Μεταξά
Αποτέλεσμα εικόνας για το οχι των ελληνων
Το ΟΧΙ του λαού.

   Σε λίγο θα αρχίσει πάλι η βλακώδης και συμπλεγματική αριστερή παραφιλολογία γιά την πατρότητα του υπερήφανου «ΟΧΙ» στην ιταμή ιταλικά απαίτηση, κατά το 1940.

   Η στήλη γαλουχήθηκε με την ιστορική αναφορά πως το «ΟΧΙ» εκστομίστηκε από τον τότε υπεύθυνο πρωθυπουργό στον οποίον, εξ άλλου, ο Ιταλός πρέσβης απεύθυνε  το αίτημα. Οπωσδήποτε -όπως άλλωστε φάνηκε στην συνέχεια- αυτή η άρνηση απηχούσε και την γνώμη ολόκληρου του ελληνικού λαού, ο οποίος σύσσωμος -πλην της ηγεσίας του ΚΚΕ- και παλλόμενος από φρενήρη ενθουσιασμό πολέμησε, μάτωσε και σκοτώθηκε, υπερασπιζόμενος τα πατρώα εδάφη.

   Μετά αρκετά χρόνια άρχισε -δειλά στην αρχή, έντονα στη συνέχεια- να πλασάρεται η καινοφανής άποψη: «Το ΟΧΙ δεν το είπε ο Μεταξάς, το είπε ο...λαός»! Μιά ακόμη σαχλή αριστερή παπαρδέλα του ίδιου τύπου με ένα άλλο αμίμητο που ενοχλεί τους ανόητους αγράμματους «δημοκράταρους». Όπως, π.χ., ο πολύς και διπλοψηνόμενος άντρακλας Γκλέτσος. Όταν στις εκκλησίες ο παππάς τολμήσει να ψάλλει το «... νίκας τοις βασιλεύσι...», γίνεται χαμός! Αυτοί θέλουν... «νίκας τοις ευσεβέσι» και φωνασκούν στη Θεία Λειτουργία, διαστρεβλώνοντας κοντά χιλιοετή ιερά κείμενα, από μικροπολιτική ιδεοληψία!

   Ανεξαρτήτως γενικών απόψεων περί Μεταξά, (είτε τον συμπαθούμε, είτε τον αντιπαθούμε ως δικτάτορα), στην αποφασιστική στιγμή μηδέν, αυτός αρνήθηκε την παράδοση της Ελλάδος στον Μουσολίνι και όχι... ο λαός. Εάν ο Μεταξάς αποδεχόταν στις 3.00΄ τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου την πρόταση του Γκράτσι, όταν ο λαός ξυπνούσε και πριν καταλάβει, καλά-καλά, τί συνέβη, οι Ιταλοί θα ήσαν ήδη στην Πάτρα!

   Όμως η Θεία Δίκη έρχεται τώρα να τιμωρήσει αυτές τις αφιονισμένες ηλιθιότητες ξεφτιλίζοντας τους ανόητους αμύντορες της, τάχα,... δημοκρατικής συνείδησης του λαού, την οποία καπηλεύονται αισχρά, με το ξεμπρόστιασμα του αρχηγού τους.

Αποτέλεσμα εικόνας για το ΟΧΙ
Το ΟΧΙ του λαού, το ΝΑΙ του Αλέκσισ

   Γιά όσους λησμονούν -ή κάνουν πως- θυμίζω το ανάλογο με το τραγελαφικό δημοψήφισμα του 2015. Τότε ο λαός, με κοντά 61% ποσοστό, αποφάσισε την αντίσταση σε μνημόνια και τρόικες. Όμως ο σύντροφος Πινόκιο, με μιά θεαματική «Colotoumba», μετέτρεψε το βροντόφωνο «ΟΧΙ» σε ένα μεγαλόπρεπο... «ΝΑΙ»!

   Αυτό γιά να καταλάβει και ο πιό μικρόμυαλος αριστερός χαχόλος πως τις αποφάσεις τις παίρνουν οι ηγέτες και όχι ο λαός. Είτε συμφωνεί και επιδοκιμάζει, είτε γκρινιάζει και διαμαρτύρεται. Οι δημοκρατικές ηγεσίες πέφτουν αποδοκιμαζόμενες, οι μη δημοκρατικές, απλά... «χέστ...αν». Βάζουν κάποιο αυτιστικό κοντοκουρεμένο τραγί, ή κάποιον Τζαναμπετόπουλο να πετάξουν μιά μπουρδοεξήγηση και όποιος θέλει ας τη χάψει. Σ’ όποιον αρέσουμε... "κερδάμε", γιά τους άλλους δεν θα μπορέσουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου