Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

«Μ’ όποιον δάσκαλο αν κάτσεις...».



....και το δούλεμα των χαχόλων να πηγαίνει σύννεφο!
Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Τσιπρας στα F16
"Ο Αετός των αιθέρων"
Αποτέλεσμα εικόνας για καμμενος
... και ο ατρόμητος λοκατζής.
     Κατ’ αρχήν τα γεγονότα. Στην κοινή συνέντευξη Τραμπ και Τσίπρα, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ένα από τα σημεία που, μετ’ επιτάσεως, πρόταξε  και μάλιστα κατ’ επανάληψη, ήταν η αναφορά στη συμφωνία αναβάθμισης του αεροπορικού στόλου των ελληνικών F16, με δαπάνη επισκευής το, καθόλου ευκαταφρόνητο, ποσόν των 2,4 δις δολλαρίων. Τόνισε δε, πως αυτή η μπίζνα θα δώσει μπόλικη απασχόληση σε αμερικανικά εργατικά χέρια, προκειμένου να κολλήσει και μερικά εύσημα στη χαμηλή, πλέον, δημοφιλία του!
   Στην πλευρά μας, τώρα, η αρχική αμηχανία ήταν έκδηλη και απαιτήθηκε κάποιος χρόνος για αντίδραση. Και μιά κι σύντροφος Αλέξης είχε εκτεθεί αρκετά στο αποσβολωμένο αριστερό του ακροατήριο, που έτριβε τα μάτια του -μην πιστεύοντας τ’ αυτιά του- με τη θεαματική φιλοαμερικανική κωλοτούμπα του αρχηγού και τα εμετικά γλειψίματα και φιοριτούρες του στον αμετροεπή αλαζόνα πλανητάρχη. Το γεγονός υπερέβαλε σε ξεφτίλα τα «ευχαριστήρια» Σημίτη, στην υπόθεση των Ιμίων, οπότε τη σκυτάλη πήρε ο κολαούζος του... ο Μπούλης. Όμως όπως κάθε κόπια ωχριά μπροστά στο αυθεντικό πρωτότυπο, ο κουτοπόνηρος καζινάκιας τα... μπουρδούκλωσε και προδόθηκε το κόλπο. Έτσι, στην αρχή ανεφέρθη σε... αντισταθμιστικά... 1,3 δις. Δηλαδή θα πληρώσουμε 1.1 δις, cash, θα γίνει η δουλειά μας και -παίρνοντας πίσω 1, 3 δις- θα βγάλουμε κι από πάνω... 0,2 δις!!!

   Όταν κατάλαβε -μάλλον του σφύριξαν- πως αυτή η... ζαριά είναι... «ντόρτια» και χάνει, το διόρθωσε με ένα δεύτερο σενάριο. «Δεν θα επισκευασθούν όλα τα F16. Ο Πρόεδρος Τραμπ... παρανόησε. Θα αναβαθμίσουμε... λιγότερα», είπε! Και τέλος, ξεφούρνησε την τρίτη και πιό τρελή εκδοχή: «Δεν θα πληρώσουμε σεντ. Θα διαπραγματευτούμε και η επισκευή θα γίνει... τζάμπα»! Πάντως γιά μίζες και τσοχαντζοπούλεια κόλπα... κουβέντα.

   Εδώ αισθάνθηκα την πίεσή μου ν’ ανεβαίνει επικίνδυνα και κλείνω -όπως, όπως- την ανάρτηση. Χαχόλοι σύντροφοι... «κερδάμε». Πανηγυρίστε ξανά σε ρούγες και πλατείες. Και σπεύσατε στο αεροδρόμιο να υποδεχθείτε τον... θριαμβευτή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου