Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Το «ανήθικο» πλεονέκτημα της αριστεράς. Μέρος ΙΙ.



Πολιτικό κωμειδύλλιο σε αμέτρητες πράξεις και μπόλικες σκηνές, (...απείρου κάλλους).
Αποτέλεσμα εικόνας για τζανακόπουλος
Ο αρχιπαραμυθατζής και το... "πνεύμα της αλητείας" του!
   Η τακτικίστικη και ηθική διάσταση του θέματος είναι γνωστές και παμπάλαιες. Πηγάζουν από τον σοβιετικό σταλινισμό και εμπλουτίζονται με τον κινέζικο μαοϊσμό. Εμπιστευτικές μέθοδοι επιμελώς προσδιορισμένες, άκρως μελετημένες και καταγεγραμμένες σε ιερά κιτάπια γιά τους μύστες των εκάστοτε κομμουνιστικών ηγεσιών. Οδηγίες στυγνές και αδίστακτες, προσαρμοσμένες ψυχρά στην μονολιθική και αμετακίνητη ιδεολογία που υπερβαίνει το άτομο, (προλετάριος), και στοχεύει στο υποτεταγμένο και ποδηγετούμενο -δίκην αγέλης- σύνολο. Και αλίμονο σε όποιον τολμήσει να υψώσει ανάστημα, ή -έστω- να ψελλίσει άποψη αμυδρώς παρεκκλίνουσα της κομματικής γραμμής, η οποία ταυτίζεται πάντοτε με την... αλήθεια! Το κοπάδι των προλεταρίων δεν χρειάζεται να ξέρει τίποτε πέραν της αλήθειας, που η εμπνευσμένη ηγεσία -ο Τζαναμπετόπουλος, να πούμε- του σερβίρει. Το μόνο που οφείλει είναι να την αποδεχθεί και να πανηγυρίσει. Σε όποιον -τυχαίως εναπομείναντα- εχέφρονα δημιουργείται προβληματισμός και αντιρρήσεις, η φυσική του εξόντωση αποτελεί μία ελάχιστη τιμωρία, (π.χ. Τρότσκι, Καμένεφ και σια). Σε σπάνιες περιπτώσεις ευνοίας, θα μπορεί να πραγματοποιηθεί ανώδυνα. Χωρίς βασανισμούς και εξευτελισμούς!
    Όσοι έχουν διαβάσει την βιογραφία του Μάο, γραμμένη από την Κινέζα Γιούνγκ Τσανγκ και τον Βρετανό σύζυγό της Τζον Χαλιντέυ, θα ξέρουν από πρώτο χέρι τις συνθήκες βίας, συντριβής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και επώδυνης θανάτωσης αθώων θυμάτων,  που επικρατούσαν στην Κίνα του Μεγάλου Τιμονιέρη και των αφιονισμένων ερυθροφρουρών του. (Ελληνικό ισοδύναμο: Ρήγας, Ζαχαριάδης, Αυλωνίτου, Καρακώστα, ο φλωράκος Βέττας, ο κόκκινος SS και υπό εκκόλαψη νέος Μπέρια, σύντροφος Πολάκης, ο Εφάμελλος, κ.α.). Άκρον άωτον της κινέζικης κομμουνιστικής πειθούς η περίπτωση ενός ταλαίπωρου Τσεχοσλοβάκου κομμουνιστή αντιπροσώπου σε κάποιο συνέδριο στο Πεκίνο. Ο τύπος, τολμώντας να εκφέρει αιρετική άποψη, γύρισε στην πατρίδα του μελανιασμένος από το συντροφικό ξύλο που έφαγε!

   Οι δικοί μας νεοσταλινικοί μαθητευόμενοι κομμουνιστάκοι, δεν έχουν φτάσει ακόμη στο ανώτερο επιθυμητό επίπεδο ισχύος και ασυδοσίας -ιδέ δηλώσεις Πολάκη- αλλά το προσπαθούν, καταβάλλοντας φιλότιμες προσπάθειες. Έτσι -προς το παρόν- η στόχευσή τους περιορίζεται -κατά πρώτον- στην ηθική εξόντωση κάθε... αντιφρονούντος, έστω κι αν είναι "δικός" τους. (Περίπτωση Σακελλαρίδη, ο οποίος θέλησε να παραιτηθεί και -προκειμένου να φιμωθεί και εξουδετερωθεί- τον έκραξαν σαν... αδελφή, και μάλιστα υποψήφια... «νύφη» του γιού της Αγγελοπούλου!).

   Ήδη, οι Έλληνες έχουμε μπει στη διαδικασία της σοβιετοποίησης, μέσω των κλασσικών αριστερών μεθόδων. Τερατώδη ψέματα που πλασάρονται γιά αλήθειες, παραπλάνηση, διαστρέβλωση, αποπροσανατολισμός, ψευτοπανηγυρισμοί και πυρ, ομαδόν, κατά πολιτικών αντιπάλων. Με αντιστροφή γεγονότων, π.χ. γιά την απεργία των σκουπιδιαρέων ευθύνεται η ΝΔ,  με σπίλωση του επαγγελματικού και προσωπικού ήθους, π.χ. κρέμασμα στα μανταλάκια της ιδιωτικής ζωής του Αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Ράντου, με κατασυκοφάντηση αντιπάλων αξιωματούχων, π.χ. δήθεν οικονομικό σκάνδαλο Παπασταύρου, με παραπομπές σε εξεταστικές επιτροπές, π.χ. του Αδ. Γεωργιάδη γιά δήθεν σκάνδαλα σε ΚΕΛΠΝΟ και Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, (καλά, βρήκανε βολικό παιδάκι να τα βάλλουν!), με εμπλοκές σε δικαστικές περιπέτειες της ηγεσίας της ΕΛΣΤΑΤ, (Γεωργίου και τρεις ξένοι), και πάει λέγοντας. Στόχος η πολιτική εκμετάλλευση μέσω καπηλείας, πλαστής σκανδαλολογίας, αντιστροφής της πραγματικότητος και τελικό αποτέλεσμα την οικονομική, πολιτική, επαγγελματική και -κυρίως- ηθική εξόντωση των αντιπάλων. Με αποθάρρυνση και απονεύρωση κάθε αντιπολιτευομένου. Ολοκληρωτισμός στο έπακρο. Όμως, όλη αυτή η συκοφαντική εκστρατεία κατέρρευσε παντού σαν χάρτινος πύργος από την ελληνική δικαιοσύνη, η οποία -όπως φαίνεται- βαστά ακόμη γερά!

   Ταυτόχρονα, στην απέναντι όχθη ο χορός των σκανδάλων -μωρέ πότε τα πρόλαβαν σε δυόμιση χρόνια- καλά κρατεί. Έτσι, αποσιωπώνται πραγματικές και μεγάλες λοβιτούρες, όπως η κομπίνα στην εικονική μεταβίβαση των μετοχών Φλαμπουριάρη που δημιουργούσαν ασυμβίβαστο, τα ξεχασμένα εκατομμύρια του χαζογελαστού κρεμανταλά Σταθάκη, οι λαμογιές του πατέρα της Γεροβασίλως με τα χαλασμένα μηχανήματα του Νοσοκομείου Άρτης, τα λαθρεμπόρια τσιγάρων του όψιμου κολλητού και διαπλεκόμενου Λαγοσαββίδη και -εσχάτως- η πρωτοφανής εμπλοκή του πολυπράγμονα κολαούζου Μπούλη, σε υποθέσεις ηρωίνης. Και να σκεφτεί κανείς πως από την μεταπολίτευση κι εντεύθεν ένα μόνο τρανταχτό σκάνδαλο υπήρξε -υπόθεση Κοσκοτά- κι αυτό είχε αριστερό άρωμα. Κάθε τί άλλο που εμφανίστηκε σαν σκάνδαλο, κατέπεσε στα δικαστήρια, ως συκοφαντία. 
   Σύντροφοι συγχαρητήρια. Να σας χαιρόμαστε. Ιδίως οι λιγούρηδες οπαδοί σας που σας υποστηρίζουν ακόμη... τζάμπα. Γιατί αυτοί που "τρώνε" μαζί σας το κάνουν ήδη, και με το δίκιο τους. Π.χ. ο πρώην άνεργος Τζαναμπετόπουλος, το γκαρσόνι ο Καρανίκας, η σκουπιδιάρα Νοτοπούλου, η...., ο....!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου