Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Οι απάχηδες των Αθηνών.



...και η "στραβή" του Μπαλαφάρα!

 Σχετική εικόνα

   Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Η δική μου ιστορία με τους γύφτους άρχισε πριν από κάμποσα χρόνια και στην αρχή ήταν διασκεδαστική, μέχρι που εξελίχτηκε από επικίνδυνη έως μαρτυρική.

   Ο ξύπνιος δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής είχε την φαεινή ιδέα -προκειμένου να ξεφορτωθεί μιά φατρία κλεφτογυφταρέων- να τους αγοράσει ένα οικόπεδο στην Ερέτρεια, εκτός σχεδίου βεβαίως και κοντά σ’ εμένα δυστυχώς. Το αγόρασαν από κάποιον μεσίτη ο οποίος διέθετε καμιά δεκαριά αγροτεμάχια στη σειρά με αρίθμηση: 1,2,3, κ.λπ. στο σχετικό τοπογραφικό,  αρχίζοντας το μέτρημα από αριστερά. Ο δήμαρχος κι ο μεσίτης τους εξήγησαν πως απέκτησαν το Νο 4 και η εκλεκτή ομήγυρη διελύθη ησύχως και ευτυχής. Αμέσως οι... νέοι  ιδιοκτήτες του οικοπέδου -καμιά τριανταριά νοματαίοι- στρώθηκαν στη δουλειά και γέμισαν το οικόπεδο με ένα πανέμορφο συνονθύλευμα από παράγκες, πολύ ανώτερο από την γνωστή του Καραγκιόζη, χρησιμοποιώντας ό,τι ετερόκλητο υλικό περνάει από το μυαλό σας. Από χαρτόνι μέχρι καφάσι.

   Σύντομα, όλη η περιοχή έχασε την ησυχία της από τα γνωστά-άγνωστα λαϊκά που αναμετέδιδαν στη διαπασών τα μεγάφωνα των DATSUN, προς τέρψη των αραιών περιοίκων. Σύνθημα πως: «Μάγκες ήρθαμε και πάρτε τα μέτρα σας»!

   Σε κανένα μήνα, ένα πρωινό - πού διάβολο μαζεύτηκε τόσος συρφετός-  το γραφειάκι του μεσίτη Νίκ. Κόλλια πολιορκήθηκε από, τουλάχιστον, τριακόσιους τσιγγαναρέους -άντρες που βλαστημούσαν, γυναίκες που φώναζαν, με βυζανιάρικα μωρά στην αγκαλιά που έκλαιγαν και τσούρμο τσιγγανόπουλα που ζητούσαν λεφτά από όποιον πλησίαζε. Μύλος! Με τα πολλά, αφού στην οχλαγωγία δεν ήταν εύκολο να καταλάβει κανείς τί συνέβη, τελικά προέκυψε πως οι γύφτοι -μελετώντας εμβριθώς το σχέδιο- μέτρησαν το νούμερο 4, αρχίζοντας από δεξιά. Ανάποδα. Έτσι κατέλαβαν ξένο οικόπεδο, ο ιδιοκτήτης του οποίου έγινε θηρίο θεωρώντας αυθαίρετη καταπάτηση της ιδιοκτησίας του. Έφερε την Αστυνομία και τη Πολεοδομία, απαιτώντας κατεδάφιση του... μεγάρου και εκδίωξη των καταπατητών, θεωρώντας τα επιχειρήματα των τσιγγάνων ως μέρος της γνωστής τακτικής τους.

   Σε χρόνο μηδέν, έπεσε σήμα στους απανταχού τσιγγάνους ομοεθνείς, οι οποίοι μαζεύτηκαν και πολιόρκησαν το γραφείο του μεσίτη, πιστεύοντας πως τους... εξαπάτησε! Τελικά το ζήτημα έληξε με την ανταλλαγή των οικοπέδων και με έξοδα του φουκαρά Κόλλια, ο οποίος γιά να ησυχάσει πλήρωσε όλα τα συμβολαιογραφικά έξοδα!

   Γιά να μην πολυλογούμε, μέχρι τώρα έχω πληρώσει αυτή τη γειτνίαση -κατ’ αρχήν- με την κλοπή ενός θηλυκού πόιντερ, της υπέροχης Σόχας μου, επειδή -όπως έμαθα αργότερα- οι γύφτοι χρησιμοποιούν τα κυνηγόσκυλα γιά να τους ξετρυπώνουν... σκαντζόχοιρους από το δάσος, με τους τελευταίους να αποτελούν εκλεκτό τσιγγάνικο μεζέ! Και, τελευταία, με την αποξήλωση και κλοπή του περιμετρικού ποτιστικού δικτύου, δηλαδή 200, περίπου, μέτρων χαλκοσωλήνα.

   Με πλήρη επίγνωση πλήθους παρόμοιων περιπτώσεων στην ευρύτερη γειτονιά, πέραν της προσωπικής εμπειρίας, κατανοώ πλήρως την αγανάκτηση των κατοίκων του Μενιδίου και θα πρότεινα μιά ρηξικέλευθη -όπως πάντα- λύση. Αν εφαρμοστεί, πειραματικά έστω, μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια και με διπλό καλό αποτέλεσμα. Στα Εξάρχεια, γνωστό γκέτο αληταρέων μπαχαλάκηδων και μεγαλεμπόρων ναρκωτικών, πολλοί φιλήσυχοι ιδιοκτήτες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. Προτείνω, λοιπόν, την μεταφύτευση σ’ αυτά όλου του μενιδιάτικου τσιγγαναριού. Τα δύο γκέτος να γίνουν... ένα! Ο ανταγωνισμός και το αλληλοφάγωμα που θα προκύψει, θα λειτουργήσει, στα σίγουρα, εκκαθαριστικά γιά την κοινωνία. Με την Αστυνομία θεατή και μη επεμβαίνουσα, πολύ σύντομα η περιοχή των Εξαρχείων και του Μενιδίου θα ξεβρωμίσουν κατά πολύ. Είτε από τους μεν, είτε από τους δε. Μακάρι κι από τους δύο! Σε κάθε περίπτωση κέρδος θα έχουμε.

   Όσο γιά τα υποκριτικά... περί ρατσισμού και λοιπές αηδίες, που πιθανόν να σκεφτούν κάποιοι, αυτά παρακαλώ στην πάντα. Και όποιος επιμένει να έχει τέτοιες φιλάνθρωπες πολυπολιτισμικότητες, του εύχομαι να κάνει γαμπρό... τσιγγάνο!



ΥΓ. Και κάτι άσχετο. Έπεσε στην αντίληψή μου ένα συστηματικό τρολλάρισμα μιάς συγκέντρωσης που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουνίου. Αυτή των γνωστών «Παραιτηθείτε». Ο κλασσικός παραπλανητικός μηχανισμός των συριζαρέων πετάει διάφορες παραπειστικές ημερομηνίες προκειμένου να θολώσει τα νερά και να σαμποτάρει την συγκέντρωση. Προσωπικά δεν συμμετέχω ποτέ σε τέτοιες εκδηλώσεις, όμως όσοι το κάνουν ας προσέξουν. Είπαμε, Τρίτη 20 Ιουνίου!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου