Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

"Το καράβι απ' την Περσία" και ο αξιοσέβαστος κ. Ιβάν Σαββίδης

...ή, κατά το αρχαίο γνωμικό: "Κόψε μάπα και βγάλε συμπέρασμα"

Αποτέλεσμα εικόνας για ιβαν σαββιδης
... Μιά "γλυκειά" και στριφνή  φυσιογνωμία. Συμπαθής, παοκτζίδικη και... φυσικά συριζαρέικη!
    Ξεκαθαρίζω από την αρχή. Ούτε από ποδοσφαιρικά κίνητρα εμφορούμαι, ούτε η χοντροκομμένη πολιτική του ανάμειξη προσέδωσε περισσότερο βάρος στην μέχρι τότε δημιουργηθείσα, μέσα μου, αντιπάθεια γιά του λόγου του. Όντας φυσιογνωμιστής, από την πρώτη φορά που τον είδα -χρόνια πριν- τον θεώρησα... "σκατόφατσα" και τον αντιπάθησα. 
   Με την προκλητική του στάση -λαγός- στην φαρσοκωμωδία των τηλεοπτικών αδειών, άρχισα να τον... ψάχνω! Ξεκίνησε από καπνεργάτης, επί κομμουνιστικού καθεστώτος, και με την πτώση του μεταμορφώθηκε οβιδιακά σε... ζάπλουτο ολιγάρχη. Αυτό και μόνο αποδεικνύει, τουλάχιστον, διαπλοκές, μαφιόζικες διασυνδέσεις και μπόλικο -σχεδόν αποκλειστικά- μαύρο χρήμα που απέκτησε ακαριαία. Μόλις σταμάτησε στη κομμουνιστική Ρωσία η αντίστροφη εφαρμογή της κατάργησης της "εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο" και ξαναγύρισε η αντιστροφή της πρώτης αντιστροφής! (Περίπλοκος συλλογισμός, αλλά σωστός και γιά μεθοδικούς αναγνώστες).
   Οι φωτογραφίες του με τον Πούτιν και λοιπούς Ρώσους νομενκλατούριους του σημερινού καθεστώτος, απλά πιστοποιούν όλα όσα υποπτεύεται ο κόσμος γιά δαύτονε.
   Η οικονομική τακτική του στην Ελλάδα είναι αφελούς μεν, αλλά πολύ αποτελεσματικού σχεδιασμού. Αγόρασε πρώτα μιά μεγάλη ομάδα, εκτός πρωτευουσιάνικου ανταγωνισμού, και έτσι απέκτησε έναν έτοιμο φανατικό στρατό, με πυρήνα τους κάφρους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Κάποιοι των οποίων μπορεί να μην έχουν ψωμί να φάνε, αλλά πίνουν νερό στο όνομα του... Ιβάν! 
   Αν και πάμπλουτος, βολιδοσκόπησε το πολιτικό φάσμα και προσκολλήθηκε, όχι εκεί που τα καπιταλιστικά του συμφέροντα θα έπρεπε να τον οδηγήσουν, αλλά εκεί που βρήκε κενό από ντόπιους... λεφτάδες, ακολουθώντας απροκάλυπτα λαϊκίστικα πρότυπα, στοχεύοντας σε πολιτική κάλυψη και εποικοδομητική διαπλοκή. Φανερά και αναίσχυντα, αδιαφορώντας γιά σούσουρα και εντυπώσεις. Και, όπως είναι λογικό, ποντάρησε -γκανιάν και όλα τα λεφτά- στο σημερινό φαβορί, που είναι ο κυβερνών ΣΥΡΙΖΑ.  Εννοείται πως οι... "διαπραγματεύσεις" και τα αλισβερίσια δεν έγιναν σε καφενεία, αλλά εν κρυπτώ και παραβύστω. Κάτι τα γηπεδικά θεωρεία, κάτι ο Τσαλακώτος με παοκτζήδικο κασκόλ και ο ανοιχτομάτης από την... Τυφλίδα βρέθηκε, εκτός του ΠΑΟΚ, με το "Μακεδονία Παλλάς", την ΣΕΚΑΠ -κοψοχρονιά και βαφτισμένη στην Κασταλία πηγή επαναπαρθενοποίησης και απαλλαγής από ενοχλητικά πρόστιμα-  και... έχει ο Θεός! Μερικά απ' αυτά που... έχει είναι και κάτι λαθρεμπορικά τσιγαράδικα που οργώνουν τη Μεσόγειο πλημμυρίζοντας την χώρα λαθραία τσιγάρα, παραγωγής της δικής του ΣΕΚΑΠ!
   Παρενθετικά αναφέρομαι στον υπουργό Ναυτιλίας, τον διαβόητο πολιτικό σουλατσαδώρο Τειρεσία, ο οποίος δεν... βλέπει λαθρεμπόριο με τα τσιγαράδικα, γιατί -όπως λέει- τα τσιγάρα εξήχθησαν... νομίμως! Και καμώνεται ο φαύλος πως μας δουλεύει! Το πρόβλημα με τα τσιγάρα δεν είναι η νόμιμη εξαγωγή, όπου γλυτώνεται ο φόρος καταναλώσεως και άρα έχουμε φτηνή τιμή εξαγομένου προϊόντος, αλλά η παράνομη επανεισαγωγή τους, άρα λαθρεμπόριο! Αυτό που..."χτύπησε" ο Τσίπρας κι έβγαλε το... πλεόνασμα!! Η κοπάνα των αναμενόντων νταλικέρηδων στα Σφακιά του Πολάκη δεν αφήνει περιθώρια παρανοήσεως.
   Ξαναγυρίζω στον αξιότιμο κ. Σαββίδη, με την επιβαρυντική παρατήρηση: Εξαγωγές στο Μαυροβούνιο και ουκρανικά πληρώματα. Βλέποντας το μούτρο του, γνωρίζοντας τον απότομο πλουτισμό του στη Ρωσία και την εμφαντική του διείσδυση στην ελληνική πολιτική διαπλοκή, θα πρέπει να είναι κανείς "βαρέως χαχόλος", ώστε να μην καταλαβαίνει προς τα πού τρέχει το πράγμα ολοταχώς. Σε λίγο, νέα συριζαρέικα κανάλια και έντυπα θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα... "μηχανήματα πλύσης εγκεφάλου" μας, με στόχο την εδραίωση του αριστερού καθεστώτος των φαύλων, των γελοίων, των ασυνείδητων, των ανίκανων. Όμως -όλα κι όλα- το σωστό να λέγεται. Και τών άσσων στην προπαγάνδα, την παραπληροφόρηση, την αντιστροφή, την κωλοτούμπα και το ανερυθρίαστο παραμύθιασμα. 

ΥΓ. Υπενθυμίζεται η συγκέντρωση των "Παραιτηθείτε" στις 20 Ιουνίου, 8.00' μ.μ. στο Σύνταγμα. Μιά σοβαρή προσπάθεια αφύπνισης της ράθυμης μέσης τάξεως που αφήνεται να χτυπιέται και συρρικνώνεται αδιαμαρτύρητα, μέσα στην εγγενή της αδράνεια και αβελτηρία. 
   
    
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου