Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

"Καλύτερα παπάκι, παρά τον Μητσοτάκη"!

Στερνή μου γνώση...

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτογραφια Μητσοτάκη στην Αυριανη 
   Οι πιό παλιοί θα θυμούνται το όργιο της αριστεροπασοκικής απάτης, τα συνθήματα και την αθλιότητα, που παρουσίασε η κιτρινιάρα "Αυριανή", (πρόγονος της σημερινής "Κόντρα"), λίγο προ των εκλογών του '85. (Όπου βλέπεις κι ακούς Κουρή, πίσω του σέρνει βρωμιές, κιτρινίλα κι απάτες). Η φωτογραφία αυτή, προϊόν φωτομοντάζ -ομολογημένο αργότερα από τους δράστες- δημοσιεύτηκε πρωτοσέλιδο στην προαναφερθείσα φυλλάδα -που γκρέμισε τον... καραμανλισμό(!), όπως αυτάρεσκα ισχυριζόταν η ίδια- και την οποία, με το που την ακουμπούσες, έστω κατά λάθος,  χρειαζόσουν καλό πλύσιμο με... περμαγκανάτ. 
   Όμως, στη τούρλα του Σαββάτου, δηλαδή παραμονές εκλογών, είχε μεγάλη απήχηση στο τότε πασοκικό κυρακατιναριό, που στήριζε την αθλιότητα ΠΑΣΟΚ. Αυτήν που σήμερα βρίσκουμε, με ελεύθερη μεταγραφή, μεταστεγασμένη και σπονδυλική στήλη του ΣΥΡΙΖΑ. Π.χ. αρχιφαύλος Τειρεσίας, δυσκοίλιος Σπρίτζης, κάποια -μου διαφεύγει το ασημάντο όνομά της- μάλλον Τζάγκρη, ή κάπως έτσι, τελος πάντων και πλήθος άλλων διαπρεπών εξουσιολάγνων και καρεκλοκενταύρων!
   Όπως απεκαλύφθη -συντόμως αλλά με την ζημιά τετελεσμένη- η ματσαράγκα είχε εμπνευστή τον Λαλιώτη, ο οποίος σήμερα κάνει την πάπια, κρυμμένος στη σιωπή του παρασκηνίου, γιά να μην έχει την τύχη του φιγουρατζή Άκη και του ψευτοαριστοκράτη Γιάννου.
   Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται η παλιά λαϊκή παροιμία που ορίζει πως όποιος θέλει το καλό σου σε κάνει να κλαις και όποιος το κακό σου να γελάς. Ο Μητσοτάκης -δυστυχώς γι' αυτόν και τη χώρα- προπορευόταν αρκετά από τον καιρό του και, ψηλέας όπως ήταν, άντε να τον φτάσεις! Αν και στην μακρότατη ζωή του αξιώθηκε των πάντων και απήλαυσε τα πάντα, του κόλλησαν το παρατσούκλι... "γκαντέμης", που αν το δεχτούμε γι' αυτόν θα πρέπει να παραγγείλουμε στον Μπαμπινιώτη και άλλους γλωσσολόγους να κατασκευάσουν κάτι υπερθετικό γιά τον σφετεριστή Μυγχάουζεν που μας κυβερνά και χάρις στην καλοτυχία που κουβαλεί και το γούρι που διαθέτει μας πάει από γκάφα σε γκάφα κι από το κακό στο χειρότερο. Ο...  Γκαστόνε της Ελλάδος! 
   Το πιό κάτω βίντεο αποτελεί χαρακτηριστική απόδειξη της πολιτικής διορατικότητος του παρεξηγημένου μεγάλου εκλιπόντος και αξίζει να το παρακολουθήσετε.

   Όσο γιά την περίφημη αποστασία του '65, γνωρίζοντας από χέρι τα πραγματικά δραματικά περιστατικά, περιμένω εναγωνίως την συνέντευξη που έδωσε στον Παπαχελά, προ 10/ετίας, γιά να μάθει ο κόσμος, επακριβώς, ευθαρσώς και υπευθύνως, τα γεγονότα που άνοιξαν την πόρτα στην δικτατορία, τον λαϊκισμό του Αντρέα και -τέλος- στην καταβύθιση του εύδρομου "Ελλάς".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου