Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

"Βαράτε... Λυριτζήδες"!

Μην κλαίτε και μη λυπάστε. Τα αριστερά λαμόγια δεν χάνονται ποτέ.

 

    Αναντίρρητα, στον ΣΚΑΙ ο άθλιος τύπος ήταν σαν μιά μύγα μεσ' το γάλα και σίγουρα θα προκαλούσε δυσαρέσκεια και αρνητικά σχόλια σε τηλεθεατές και προβλήματα στη διεύθυνση. 
   Προσωπικά μου ήταν αντιπαθέστατος. Όχι γιά τις αριστερές απόψεις του, αλλά γιά εκείνο το φαρμακερό του: "ναι, ναι, αλλά....". Μιμούμενος τον... Λένιν φατσικά, ήταν καταφανώς κακόπιστος, πείσμων, παράλογος, είρων με τους απέναντι και απόλυτα εκνευριστικός. Μιά θέση στη κομματική ΕΡΤ -παρέα με την Ακριβοπούλου- θα του πήγαινε γάντι. (Προτείνω τίτλο εκπομπής: ¨Η καθημερινή σας πλύση", (εγκεφάλου, εννοείται), ή "Επίκαιρο λιβανιστήρι", ή κάτι τέτοιο, τέλος πάντων. Εκεί θα μπορεί να διαπρέψει πλέον... ανενόχλητος!

   Και αφού προτάξαμε τη σοβαρή είδηση της ημέρας, σειρά στα ευτράπελα. Όσοι -ξεγελασμένοι- πίστευαν ακόμη στη σοβαρότητα του αηθέστατου κυβερνητικού μας τσίρκου, καιρός να το ξανασκεφτούν. Η  περίπτωση Πολάκη είναι γνωστή και η φήμη του διατρέχει την Υδρόγειο. Είναι αυτός ο αγροίκος ψευτονταής και κουτσαβάκης μάγκας...  βεληνεκούς του αείμνηστου Μπαϊρακτάρη. Το κωμικοτραγικό της τελευταίας μα... ας Πολάκη είναι πως κατεφέρθη κατά του ΣτΕ, επειδή -λέει- εφήρμοσε τον νόμο -ελληνικό και κοινοτικό- και είπε: -"Επί τέλους, κάντε όσους ελέγχους θέλετε, αλλά μέσα στα όρια των πέντε χρόνων. Οργανώστε τις υπηρεσίες σας και πάψτε να κρατάτε όμηρο τον κόσμο... εσσαεί. Οι άλλοι Ευρωπαίοι που το καταφέρνουν είναι πιό... μάγκες; Αν ναι, γίνετε και σεις"! Δεν ρωτήθηκε όμως ο... Πολάκης! Και ο Πολάκης... διαφωνεί. Θέλει περισσότερα χρόνια, πολλά χρόνια να πλανάται η τσιμπίδα του... "έφορα"! Και είναι αυτός που έχει ομολογήσει θρασύτατα πως, ως δήμαρχος Σφακιών, κρατούσε διπλά βιβλία και... έκλεβε την Εφορία!
   Κάποιος σύμβουλος Επικρατείας τον έβαλε με ανακοίνωση στη θέση του, χαρακτηρίζοντάς τον, έμμεσα, άσχετο και αστοιχείωτο στα περί Νόμων και έσπευσε ο πάτρωνάς του να τον υποστηρίξει, ομολογώντας την ασχετοσύνη, την αμορφωσιά και το αστοιχείωτο της προσωπικότητος αυτού και του εσμού του. Με τα μόνα στοιχεία που πλεονάζουν σε δαύτονε να είναι η αμετροέπεια, η αλαζονεία, η πλήρης κοινωνική αμορφωσιά και τα ατέλειωτα ψέματα.  Με παντελή έλλειψη τακτ και ήθους τον απολαύσαμε στις επαφές του με Πούτιν και Ομπάμα και τον "σιχτιρίσαμε" στη γαϊδουρίσια... εξυπνάδα που ξεστόμησε στον Σταύρο Θεοδωράκη!
   Παραθέτω το... σπιρτόζικο απόσμασμα-ομολογία της ακαταλληλότητος του αμετροεπούς μειρακίου να κρατά το πόστο που κρατά, (μέχρι να φύγει κλωτσηδόν, κάτι που δεν προβλέπω σύντομα κι αναίμακτα). 
        
«...παρά τις δυσκολίες που διαρκώς αντιμετωπίζουμε σε κάθε τέτοια πρωτοβουλία. Αλλά εμείς οι αστοιχείωτοι καταφέρνουμε και ξεπερνάμε πολλές φορές ακόμα και θεσμικά εμπόδια αυτών που έχουν ιδιαίτερη στοιχείωση γιά να μας θέτουν τέτοια εμπόδια. Και ναι, θα τα καταφέρουμε να στηρίξουμε τις δημόσιες υπηρεσίες με ίδια μέσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου