Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

«Καραβάν σαράι». Η χώρα στα νύχια της χολέρας.



...και την κατάσταση στο μη αναστρέψιμο.

Ο κόσμος το 'χει τούμπανο....!
    Τα παρακάτω ας εκληφθούν και σαν υποκειμενική προφητεία γιά όσα πρόκειται να συμβούν στο άμεσο μέλλον. Δείγμα του τί παθαίνουν άφρονες λαοί, οι οποίοι απερίσκεπτα και με μαξιμαλιστικές απαιτήσεις, διαλέγουν να κυβερνηθούν από αμόρφωτους και άσχετους τύπους. Έναν αποκρουστικό Φίλη στην Παιδεία, διάφορους εμπαθείς τουρκόγυφτους στις επενδύσεις, νάρκισσους στην οικονομία, ακαταλαβίστικους δανδήδες που μπουρδουκλώνουν ασφαλιστικό και συντάξεις, αγκυλωμένα ραμολιμέντα στη ναυτιλία, βλεφαροπεσμένες μπαμπόγριες στο φλέγον μεταναστευτικό, χαζοχαρούμενες νοικοκυρούλες γεμιστών και μαρμελάδας στα ανθρωπιστικά και ένα πλήθος από νεοεμφανισμένες στην πολιτική σκηνή αλλόκοτες, ματαιόδοξες, εξουσιολάγνες και -οπωσδήποτε- ανεπαρκείς και μικρόμυαλες αλαφροΐσκιωτες φιγούρες, που ήρθαν στην εξουσία και βρήκαν ευκαιρία να βγάλουν το απωθημένο εσώψυχό τους στην πλάτη μας.

   Έτσι, η χώρα πορεύεται πλέον με αυτόματο πιλότο, προκαλώντας τη δυσφορία, τη χλεύη και την απέχθεια των Ευρωπαίων, μαζί με έντονη διάθεση να μας ξεφορτωθούν. Η στρατηγική είναι απλή και ο ελιγμός κλασσικός και τελέσφορος, στην πιό κάτω λογική: Αφού τα νότια σύνορα της Ευρώπης είναι θαλάσσια, προστατεύονται δύσκολα και τα υπερασπίζει -τάχατες- ένα αριστερό αλλοπρόσαλλο τσούρμο, μετατρέποντάς τα σε μαλακό υπογάστριο-σουρωτήρι με πλήθος από κερκόπορτες, μόνη λύση η υποχώρηση της Ευρώπης σε χερσαίο μέτωπο, που μπορεί να ελεγχθεί ευχερέστερα. Κι αυτό με θυσία του... «απόπαιδου» που λέγεται Ελλάδα, στη λογική του χειρουργού που κόβει το γαγγραινιασμένο άκρο, προκειμένου να διασωθεί ο ασθενής. Οπότε και προφανώς, η νέα γραμμή... Μαζινό διαμορφώνεται από φράχτες στον άξονα Αλβανία, Σκόπια, (Μακεδονία, πλέον παρακαλώ. Πάει και τ’ όνομα!), Βουλγαρία μαζί με πρόσθετη περιχαράκωση των συνόρων των Σερβίας, Κροατίας, Σλοβενίας, Αυστρίας, Ουγγαρίας, Ολλανδίας και... πάει λέγοντας! Οι, κατά τον αλήστου μνήμης Παπαδόπουλο, ανθέλληνες ξαναχτυπούν!!!


   Επομένως, με την Ειδομένη να γίνεται... "Βειδομένη", η χώρα -ήδη ανυπόληπτος παρίας και αποδιοπομπαίος τράγος- θα μετατραπεί ταχύτατα σε ένα τεράστιο hotspot, με όλες τις παρεπόμενες συνέπειες και πιό επικίνδυνη όλων την επιδημία χολέρας. Η αναπόφευκτη ανεπάρκεια -έως ανυπαρξία-  υγιεινής, λόγω του μεγέθους των εγκλωβισμένων στιφών το εγγυάται.

   Αντιπαροχή και αντίτιμο γιά όλο αυτό το μπάχαλο και το προκαλούμενο χάος, κάποια εκατομμυριάκια-ψίχουλα της παρηγοριάς. Κι αυτά επί άγνωστο χρόνο.

   Κατά τα λοιπά, ο... ηγέτης και η προπαγάνδα του εξακολουθεί ν’ ασχολείται με τη λίστα Μπόγιανς, παραπληροφορώντας, διαστρεβλώνοντας και σκορπώντας σανό στους χαχόλους του.

1 σχόλιο: