Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Το Νόμπελ Αφροσύνης.



...και μιά ρηξικέλευθη πρόταση.
-Θα φάμε, θα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθούμε! Τί δηλαδή, απατεώνες είμαστε;

   Όλα τα νομίσματα, και ο αρχαίος ρωμαϊκός θεός Ιανός, έχουν δύο όψεις. Το ίδιο ισχύει γιά τις αφελείς και παρορμητικές σκέψεις. Κι αυτές λειτουργούν πάντοτε σε δύο αντίθετες κατευθύνσεις.

   Στην προκείμενη περίπτωση του μεταναστευτικού ορυμαγδού η εφαρμογή της έχει ως εξής:

   Στη μία, την πρώτη -αισιόδοξη και... «καμαρωτή»- υπάρχει η πονοψυχιά, η αλληλεγγύη και η ομόθυμη συνδρομή των νησιωτών προς ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου. Ανθρωπισμός, ιδεαλισμός, πράξεις αυτοθυσίας, ομόθυμη συμπαράσταση και στο βάθος, καλοδεχούμενο, ένα... Νόμπελ Ειρήνης! Στην άλλη, την ώριμη -τη γήινη και ρεαλιστική- ο εγκλωβισμός στα σημεία εισόδου της μεταναστευτικής καταιγίδας, βάσει της στρατηγικής αποφόρτισης του κέντρου, δηλαδή τα νησιά του Β. Αιγαίου, λειτουργεί στον ταλαιπωρημένο πληθυσμό τους σαν αλογόμυγα στα καπούλια φοράδας και προκαλεί φρενίτιδα οργής και αγανάκτησης στους τέως... πονόψυχους. Και μόνο η δειλά εξαγγελθείσα, τάχα ως πιθανότητα, καθυστερημένη αποφόρτιση από λαθρομετανάστες των νησιών, ξεσήκωσε τον πληθυσμό τους.  Δυστυχώς, στη νομοτέλεια της φύσεως, η ζωή στηρίζεται, πρώτα απ' όλα, στην ψυχρή λογική και την προσκόλληση στις πραγματικές ανάγκες της καθημερινότητος.
   Η επερχόμενη τουριστική περίοδος, η ακύρωση των κρατήσεων και το φάσμα της οικονομικής καταβαράθρωσης και ανεργίας, που άρχισε να πλανάται καθαρά πάνω από τα τουριστικά νησιά μας, διαλύει αυταπάτες, γκρεμίζει όνειρα και αφυπνίζει το ένστικτο αυτοσυντήρησης. Καλό το... Νόμπελ, αλλά προηγείται η επιβίωση. Όλα τα άλλα έπονται. Prima vivere e poi…

   Στις αεροπορικές πτήσεις και σε ώρες κινδύνου, πέφτουν από την οροφή μάσκες οξυγόνου. Αυστηρή οδηγία και υποχρέωση γονιών που συνοδεύουν παιδιά είναι: πρώτα φορούν τη μάσκα οι μεγάλοι και μετά ασχολούνται με τα μικρά τους. Η  σκοπιμότητα προφανής.


   Και τώρα η πρόταση της στήλης: Αφορά τους κατ’ εξοχήν ανθρωπιστές και πονοψυχιάρηδες, οι οποίοι -ως γνωστόν- είναι μόνον οι... συριζάριοι. Στις τελευταίες εκλογές μετρήθηκαν 2.246.064 ψήφοι υπέρ ΣΥΡΙΖΑ. Αν έκαστος συριζάριος ψηφοφόρος, αντί να «αγκαλιάζει» -θεωρητικά- με στοργή και αγάπη, συμπαριστάμενος ηθικά στο σύνολον των λαθρομεταναστών, αποφασίσει να πάρει σπίτι του έναν, (αριθμός 1), από τους ταλαίπωρους που κυνηγούν καλύτερη τύχη ανά την Ευρώπη, αν τον φροντίσει, στεγάσει, ταΐσει, περιθάλψει και, γενικώς, τον «υιοθετήσει», το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης λύνεται αυτόματα!

   Ιδού λοιπόν αδέρφια συριζαρέοι «πεδίον δράσης λαμπρόν». Ο σανός φτάνει γιά όλους. Και τις Κυριακές έχει γεμιστά, κερασμένα από τη... Θεανώ.        


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου