Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

«Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι...».



Μέχρι κι οι δικοί τους, τούς σιχάθηκαν!
Παραμυθιάζοντας παλιούς, αγνούς και αφελείς αγωνιστές, της παλιάς, αγνής και αφελούς αριστεράς!
     Τί τραγική ειρωνεία! Μέχρι κι οι δικοί τους το κατάλαβαν. Τουλάχιστον όσοι διαθέτουν αλώβητη, από συμφέροντα και σκοπιμότητες, αγνότητα κι εντιμότητα. Μεταξύ αυτών ο Μανώλης Γλέζος και ο Μίκης Θεοδωράκης, Πραγματικά "αγανακτισμένοι" από την ψευδολογία, την εξαπάτηση και την ανικανότητα του κυβερνώντος τσούρμου, νοιώθουν -με όλη αυτή την κοροϊδία- να επαναστατεί μέσα τους η λογική, η ηθική και η αξιοπρέπεια. Η πραγματική κι όχι η γιαλαντζή που διακήρυσσε ο νεαρός τυχοδιώκτης δημαγωγός που υποδύεται -πλέον- τον πρωθυπουργό. 
   Η αριστεροφροσύνη αμφοτέρων δεν μπορεί ν’ αμφισβητηθεί από κανένα βολεμένο "τζουτζέκι", ούτε από τις γνωστές ξανθές γλωσσοκοπάνες γαλιάντρες, που μοστράρονται και παρλάρουν αναιδώς στα κανάλια. Και, προφανώς, ούτε από το αλλήθωρο ξόμπλι της ζεμπεκιάς και της αστείας παραπληροφόρησης, το οποίο -προς το παρόν- κάνει την πάπια. Βλέποντας, λοιπόν, όλη αυτή την κατρακύλα στην οποία, ανεύθυνα και υστερόβουλα, έσπρωξαν την χώρα οι μαθητευόμενοι μάγοι του... σοσιαλισμού, βγήκαν με παρρησία, σθένος και εντιμότητα και τους αποκηρύσσουν μετά βδελυγμίας, απογοήτευσης και συντριβής. 

   -Αναλύοντας, έναν προς ένα, τους χαρακτηρισμούς του Βάρναλη, δειλοί αποδεικνύονται από την έλλειψη σθένους στην ανάληψη ευθυνών. Κυβερνώντας ένα χρόνο, με πλήρη επίγνωση της κατάστασης της χώρας την οποίαν ανέλαβαν και της οποίας επιζητούσαν με λύσσα το «τιμόνι» και -μετά από πλήθος πομπωδών, ανεύθυνων, παπατζήδικων και ανεφάρμοστων... «πανυποσχέσεων»-  τις ευθύνες διακυβέρνησης, πέτυχαν τελικά την καταβύθιση του σκάφους... «Ελλάς». Τώρα προσπαθούν, ανενδοίαστα, να φορτώσουν το επερχόμενο... φούντο στην... αντιπολίτευση! Που δεν συναινεί, λέει, και δεν προσυπογράφει την διατήρηση του αριστερού εσμού στην εξουσία και τη διάλυση των πάντων. Ο Μητσοτάκης... φταίει γιά όλα! Η θρασύτατη... "ατσίς του θριάμβου" θυμάται το "blame game"... τριακονταετίας -ενώ προ ημερών- στον Νετανιάχου ισχυριζόταν το αντίθετο προκειμένου να κρύψει την αβελτηρία της ράθυμης κυβέρνησής του στο "μεταναστευτικό".


   -Μετά από πέντε χρόνια στριμώγματος ανάμεσα στις μυλόπετρες μνημονίων, η χώρα, δειλά-δειλά, άρχισε να μπαίνει σε κάποιον στοιχειώδη προγραμματισμό, με μιά μικρή αχτίδα φωτός να τρεμοπαίζει στην άκρη του τούνελ. Και ένα mail-φάντασμα Χαρδούβελη -που κανείς συριζάριος δεν είδε και δεν διάβασε ποτέ του, αλλά όλοι το πολέμησαν προσχηματικά και διαρρηγνύοντας ιμάτια- δημιουργούσε προϋποθέσεις και πραγματικές ελπίδες σταδιακής ανάκαμψης. Όμως η λυσσαλέα εξουσιομανία, η συγκυρία εκλογής Προέδρου  Δημοκρατίας και η ανωριμότητα και αφέλεια του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού λαού έκανε την αριστερή... φαντασίωση πραγματικότητα. Μοιραίοι άνθρωποι σε μοιραία διασταύρωση της Ιστορίας, άλλαξαν τη μοίρα της Ελλάδος. Δυστυχώς επί τα χείρω και -δυστυχέστερα- προκαλώντας της ανήκεστη βλάβη.


   -Το άβουλοι, δεν χρειάζεται πολλά-πολλά. Είναι σχεδόν αυταπόδεικτο. Μιά κυβέρνηση ανίκανη κι ανύπαρκτη. Σε έναν ολόκληρο χρόνο δεν έχει κάνει σχεδόν τίποτα. Τουλάχιστον προς τη θετική κατεύθυνση και γιά το καλό του λαού. Το "σύμφωνο... συμβίωσης", οι αλλαγές στις διοικήσεις νοσοκομείων, οι διορισμοί στο δημόσιο ημετέρων -με έντονα χαρακτηριστικά νεπωτισμού και γκομενονεπωτισμού- αποτελούν τα σπουδαιότερα επιτεύγματα της... «διά πρώτη φορά αριστεράς».     
   Το πασίγνωστο χαρακτηριστικό της αριστεράς, το ατέλειωτο «μπλα-μπλά» -γνωστό και ως «διάλογος»- αποτελεί αυτοσκοπό που εκτρέπεται σε μιά ατέρμονα βυζαντινολογία και μόνιμη ομφαλοσκόπηση, αλλά και... «τηγανίτα τίποτε»! 
   Πέραν από τις διακηρυγμένες μπαρουφολογίες του ομώνυμου μαιτρ της ασαφούς παπαρδέλας, ο οποίος -γιά όποιον θυμάται-  κοκορευόταν κάποτε: «Γιατί να κλείσω συμφωνία σε είκοσι μέρες, όταν έχω μπροστά μου πέντε μήνες!», αυτή τη στιγμή όλα τα ζέοντα και κρίσιμα μέτωπα είναι ανοιχτά. Και το μόνο που τους απασχολεί είναι το πώς θα κλείσουν όσα κανάλια δεν θα ενδώσουν να γίνουν... «Πράβδες» και πώς θα φτιάξουν νέο εκλογικό νόμο στα μέτρα τους. Αυταρχικά, αντισυνταγματικά και απροκάλυπτα. Και μετά μιλούν -αδιάντροπα- γιά διαπλοκή. Ενδεικτικά αναφέρεται πως όταν επισημάνθηκε στην αγέλαστη μαϊμουδοειδή διοπτροφόρα μουτσούνα της «Αυγής» ότι επιδιώκεται η «πραβδατοποίηση» των τηλεοπτικών καναλιών, αυτή δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της. Ούτε τσαμπί μπανάνες να της πρότεινες!

   Στο κεφαλαιώδους σημασίας «μεταναστευτικό», με τις τρομακτικά καταστρεπτικές επιπτώσεις γιά την εθνική υπόσταση της χώρας, αρκεί να αναφερθεί -γιά την εκτίμηση της κυβερνητικής σοβαρότητος, αλλά και της οξυδέρκειας του αρχηγού της- πως πρώτος υπουργός Μετανάστευσης τοποθετήθηκε η γνωστή Σουρουκλεμέ, που ζώντας στην κοσμάρα της, έκλεισε την Αμυγδαλέζα και άφησε τους λαθρομετανάστες ν’ αυγατίζουν και να λιάζονται, μέχρι να εξαφανιστούν ως... διά μαγείας! Με αποτέλεσμα να βρεθούμε, προσεχώς, περίκλειστοι, απομονωμένοι και αγκαλιά με τα μιλιούνια των μπουκαδόρων μουσουλμάνων που θα εγκλωβίζονται εδώ. Και τον μεν πανέξυπνο Γκρουέφσκι ν’ αναδεικνύεται σε χαϊδεμένο «περιούσιο» προστάτη της ευρωπαϊκής ευημερίας κι ασφάλειας, τον δε κυνικό Ερντογάν να φέρνει τις διαφορές του Αιγαίου στα μέτρα του. (Οι πανέξυπνες φάτσες του ημέτερου χαζοχαρούμενου υπουργού Εξωτερικών και του μπουνταλά παιδοβούβαλου της Εθνικής μας Άμυνας, αποτελούν εγγύηση κάθε σχετικής χασούρας στα εθνικά θέματα).


   Κατά τα λοιπά η χώρα πορεύεται με αυτόματο πιλότο και τα ΜΑΤ πρόχειρα στην προστασία τους. Πρόβα τζενεράλε της προσεχούς αποκλειστικής χρησιμότητος και λειτουργίας τους.

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου