Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Ωχ΄, πάει και το Μέγαρο Μουσικής!



Η Ρίτα Σακελλαρίου, τώρα δικαιώνεται. 


     Είμαστε που είμαστε στις μαύρες μας, μάθαμε και τα καλά νέα γιά το Μέγαρο Μουσικής -κακόμοιρε Χρ. Λαμπράκη, θα τρίζουν τα κόκαλά σου- και ολοκληρώθηκε η ευτυχία μας!

   Ο γνωστός "Ροφός", τέως υπουργός της Α-παιδείας και νυν του Α-πολιτισμού, (ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, δηλαδή), ξαναχτύπησε. Έτσι μόλις έγινε γνωστό το πέρασμα του Μεγάρου στη δικαιοδοσία του Δημοσίου, έσπευσε. Και βεβαίως, τί περιμένατε να πει ο «συγχωνευτής» των ακραίων θρανίων και πολέμιος της αριστείας: -«Όχι μόνο κλασσική μουσική στο Μέγαρο», δήλωσε!

   Μην αμφιβάλλοντας σε τί σκυλάδικο έχει να εξελιχθεί το όνειρο ζωής του αείμνηστου Χρ. Λαμπράκη να "εξευγενίσει" τους Έλληνες -πιθανόν προς τέρψη και διασκέδαση της αλλήθωρης ζεϊμπεκλούς και των λοιπών λαϊκούριων συριζαρέων «συντρόφων» του- προτείνω όπως τα εγκαίνια της νέας εποχής του Μεγάρου να γίνουν με τα αριστουργηματικά... «Χασικλίδικα». Ασσορτί με τα γούστα, την ποιότητα, αλλά και την μόνιμη αφασία και αποχαύνωση στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση.
  Στη συνέχεια, να διατίθεται η κεντρική σκηνή -άπαξ της εβδομάδος- διά τις πολιτιστικές- προπαγανδιστικές παραστάσεις του σύγχρονου... Αριστοκλάνη. 
   Φήμες πως η καλλιτεχνική δυάδα Κουφοντίνας-Ξηρός ετοιμάζουν ορατόριο -ειδικά διά την περίπτωση- με τίτλο "Κοντσέρτο γιά εφτά καλάσνικοφ και τρία μπαζούκας", σε ρε... μ@λ@κες, δεν διασταυρώθηκε εισέτι από την στήλη. 
   Κρίμα που δεν ζει η μεγάλη μας αοιδός, Ρίτα Σακελλαρίου. Θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως, με τη νέα ηγεσία και το νέο ρεπερτόριο του Μεγάρου, θα πήγαινε τρέχοντας σ' αυτό. Μαζί με τον "παίδαρο"... εννοείται! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου