Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Τα περήφανα γερατειά, περήφανα τις... "τρώνε"!

Όμως οι φάπες με τ' "αριστερό" έχουν άλλη γλύκα!
Ο "Πόρκυ" άλλοτε...
...και η "πόρκα μιζέρια" των συνταξιούχων τώρα.
   Ο αξέχαστος και σπουδαίος λογοτέχνης Κ. Βάρναλης των "Μοιραίων", αριστερός κι αυτός, μάλλον θα ντρεπόταν σήμερα -αν ζούσε κι έβλεπε- το μέγα ηθικό πλεονέκτημα της... αριστεράς του. Σίγουρα πάντως, αν απομονώσουμε τη δεύτερη στροφή των "Μοιραίων" του, θα βλέπαμε και πόσο προφητικός θα προέκυπτε και πόσο... "μοιραίοι" είναι τελικά οι δικοί του.

"Σφιγγόταν ὁ ἕνας πλάι στὸν ἄλλο
καὶ κάπου ἐφτυοῦσε καταγῆς,
ὤ! πόσο βάσανο μεγάλο
τὸ βάσανο εἶναι τῆς ζωῆς!
Ὅσο κι ὁ νοῦς ἂν τυραννιέται
ἄσπρην ἡμέρα δὲ θυμιέται!"

   Τελικά, όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν. Κι άντε μετά εσύ, χαχόλε και χαϊβάνι του κερατά, να... ελπίζεις. Μόνο η Χαρά θα χαίρεται -η Καφαντάρη- που ο άντρας της... "καφαντάρησε" τον κάβο της ακρόασης στην επιτροπή της Βουλής και, εντελώς... αξιοκρατικά, θ' αράξει σε αργόμισθη θεσούλα διευθύνοντος συμβούλου. Ενός οργανισμού-φάντασμα προικισμένου μ' ένα ψωροεκατομμυριάκι, που δεν πρόκειται να λειτουργήσει αφού δεν υπάρχει αντικείμενο ύπαρξης, καθώς αγωγός Ρωσίας μέσω Τουρκίας δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Όμως ο τουρκόγυφτας υπουργός που τον διόρισε, ούτε σκάνδαλο βλέπει στην υπόθεση, αλλά και ούτε απ' την τσέπη του τον πληρώνει.
   Είπαμε το "ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς" να κάνει τη "δουλίτσα" του, αλλά όχι και τόσο ξετσίπωτα! Από την μεγάλη πρεμούρα γιά μάσα και γιά βόλεμα ξεπεράσαμε το "ηθικό" και κρατάμε -δουλεύοντάς το εντατικά- το... "πλεονέκτημα". 
   -Φτού σας, ξεδιάντροπα μουλάρια!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου