Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Η ώρα της πικρής αλήθειας



«Δεινόν  προς κέντρα λακτίζειν»!

 
   Είναι πλέον καταφανές πως η κατάσταση στην ελληνική κοινωνία έχει φθάσει στο απροχώρητο. Δεν υπάρχει κοινωνική τάξη και ομάδα που να μην αισθάνεται πως ξεπέρασε τα όρια αντοχής της και, απόλυτα εξουθενωμένες, επιχειρούν -κάθε μία χωριστά και όλες μαζί ενωμένες στην απελπισία τους, αν και ετερόκλητες.

   Η κυβέρνηση, μανούλα σε ρόλους λαϊκίστικης δημαγωγίας και, ως αντιπολίτευση, με στάση καθολικής άρνησης και άκριτης μαξιμαλιστικής διεκδίκησης, μόλις πήρε τιμόνι στα χέρια και βγήκε από τα ασφαλή ύδατα της ανεύθυνης αντιπολίτευσης, άρχισε να πελαγοδρομεί σε βαθειά κι επικίνδυνα νερά, όπως απαιτεί η υπεύθυνη διακυβέρνηση μιάς χώρας, χωρίς όμως να διαθέτει τα απαραίτητα, γι’ αυτό, προσόντα. Δηλαδή την σωφροσύνη στους σχεδιασμούς, την υπευθυνότητα στις διαπραγματεύσεις και την πολιτικότητα στην συνδιαλλαγή με τους απέναντι, όποιοι κι αν ήσαν αυτοί. Στοιχεία που συνιστούν την διοικητική ικανότητα της λογικής και του μέτρου. Αντί αυτών -ονειροβατώντας- (Όρα Σκουριές και... Σκουριέτη)  θέλησε ν’ αλλάξει την... Ευρώπη και προέταξε τον... "εξωγήινο" Νάρκισσο  Μπαρουφάκη ως ακρογωνιαίο λίθο της τυχάρπαστης οικονομικής πολιτικής της. Και -με το καλημέρα- έβγαλε απότομα μιά μέθη και ζάλη γιά την απρόσμενη κατάκτηση εξουσίας -"γιά πρώτη φορά αριστερά"-  μαζί με εκρηκτική αλαζονεία και καταπιεσμένη συμπλεγματικότητα, ένεκα και της παλιάς εμφυλιοπολεμικής της ήττας. Φαινόμενα τα οποία, αναμεμειγμένα με παλαιοκομμουνιστικά αποτυχημένα ιδεολογήματα, δεν της επέτρεψαν να δει ρεαλιστικά τον νέο της ρόλο και την οδήγησαν, αναπόφευκτα, όχι μόνο στην αποτυχία, αλλά στο πλήρες "θαλάσσωμα". Σήμερα, με παιδιάστικη αφέλεια, αδυναμία συναίσθησης της εθνικής καταστροφής που προκάλεσε και προκαλεί σε χώρα και λαό, γυρίζοντάς τους πίσω και συντρίβοντας όσα έχτιζαν με θυσίες και αίμα επί πέντε χρόνια μνημονίων, ετοιμάζεται να... πανηγυρίσει την επέτειο της... επιτυχίας της! Μάλιστα, σε μιά πρωτοφανή επίδειξη πείσματος, κουτοπονηριάς, ανευθυνότητος και μικρομεγαλισμού, το κομματικό της όργανο δημοσιεύει και δημοσκόπηση που δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται στην προτίμηση του λαού κατά... 8,5 μονάδες! Τελικά, αυτοί δεν είναι συριζάριοι, μάλλον γιά «θρασυριζάριους» πρόκεινται, που απευθύνονται σε ηλίθια βόδια.   

   Οι κυβερνώντες δεν εγκαλούνται γιά όσα κάνουν σήμερα πανικόβλητοι και όσα αμάζευτα, πελαγοδρομώντας, προσπαθούν να συμμαζέψουν, αλλά γιά όλα εκείνα τα ανεύθυνα, τα επιπόλαια, τα πομπώδη, τα μεγαλόστομα κι ανεφάρμοστα, με τα οποία πότιζαν  τους αφελείς που τους πίστεψαν και τους έδωσαν την εξουσία πέρυσι τέτοιον καιρό. Τώρα ήρθε η ώρα του λογαριασμού, τον οποίον -δυστυχώς- θα πληρώσει ο λαός με το αίμα του. Η αριστερή ληστοσυμμορία που ως λαίλαπα επέδραμε στο αιμάσσον σώμα της Ελλάδος, το πολύ-πολύ, θα γυρίσει στη φυσική της θέση, την αντιπολίτευση. Όμως ήδη πρόλαβε -βολεύοντας στην αργομισθία όλο το συνάφι της- να γυρίσει τη χώρα αρκετές δεκαετίες πίσω. Μ' ένα πείραμα που δεν υπάρχει νουνεχής πολίτης που να μην μαντεύει την κατάληξή του. Παρ' όλα αυτά, γαντζωμένοι στην καρέκλα -οι άθλιοι, μαζί με τους κεκράχτες τους- αμύνονται μέχρις εσχάτων φλυαρώντας, ψευδόμενοι συστηματικά, διαψευδόμενοι συνεχώς και κομπορρημονώντας.

   Έτσι, οι τέως "εθνικά υπερήφανοι" αριστεροί λεβέντες, που θα ... ξέσκιζαν τα μνημόνια -ατάκα κι επί τόπου- τώρα αιτιώνται τους κακούς... ξένους που έγιναν πάλι τοκογλύφοι και μας... καταπιέζουν. Οπότε,... τί να κάνουν οι καϋμένοι... υποτάσσονται, προκειμένου να μη χάσουν "την καρέκλα και το μέλι της εξουσίας". 

   Αξιοσημείωτα δύο γεγονότα, απολύτως ενδεικτικά της διαφοράς ποιότητος των παλαιών αξιοπρεπών και των νυν λέτσων. Ο Τζίφρας, πρόπερσυ, καβάλα στα τρακτέρ εκτόξευε, εκ του ασφαλούς, τους άσφαιρους μύδρους του, καταχειροκροτούμενος από τους χάνους που τον άκουγαν και τον πίστευαν. Και προέτρεπε τους αγρότες να κλείσουν τους δρόμους. Ο Μητσοτάκης, και όλη η σημερινή -αξιοπρεπής- αντιπολίτευση συνιστά και ικετεύει τους αγρότες να μην επιλέξουν αυτή την αγωνιστική τακτική. Επίσης, ο στυγνός δολοφόνος με το αγαθό χαμόγελο και την κατάμαυρη ψυχή, ο διαβόητος Τρύφων που εντρυφεί στα ισχνά πορτοφόλια μας, προειδοποιεί τους αγανακτισμένους πολίτες πως: "Αυτοί που σας χαϊδεύουν τώρα και σας υπόσχονται, αύριο -αν βγουν και κυβερνήσουν-  θα σας βάλουν... αγριότερο χέρι". Δηλαδή προειδοποιεί, επακριβώς, γιά ό,τι έκανε ο ίδιος ως αντιπολίτευση και κάνει τώρα ως κτβέρνηση! Ο αναίσχυντος.


   Και τώρα στο στο "διά ταύτα" και τις προβλέψεις. Η στήλη δεν πιστεύει τις κουτοπόνηρες απειλές του Τζίφρα περί... εκλογών και τέτοιες σαχλαμάρες. Η καθεστωτική νοοτροπία της αέναα ηττημένης αριστεράς, (και στα όπλα, και στον πόλεμο των ιδεών και στην ικανότητα διακυβέρνησης), δεν θα του επιτρέψει τέτοιο ρίσκο. Θα προσπαθήσει να κρατηθεί στην εξουσία με δόντια και νύχια. Θα παλαίψει γι' αυτό μέχρις εσχάτων και, άν χρειαστεί, θα κάνει το "μαγαζί"... Κούγκι. (Προφανώς δεν ξέρει τί σημαίνει η λέξη, θα ρωτήσει όμως τον χοντρό συνεταίρο του και θα το κουτσομάθει!). Συνεπώς, αν -σε πολύ σύντομο διάστημα- δείτε το όραμα των Λαφαζάνη και Λαπαβίτσα, περί νέας δραχμής, να γίνεται πραγματικότητα, να μην εκπλαγείτε. Η στήλη δεν προβλέπει υποχώρηση των εξεγερμένων τάξεων, που γιά πρώτη φορά αντιμετωπίζουν φάσμα εξόντωσης, αλλά και -γιά πρώτη φορά- οι Ευρωπαίοι διαθέτουν τόσο ισχυρό επιχείρημα προκειμένου ν' απαλλαγούν από το "άχθος αρούρης", όπως κατάντησε γι' αυτούς η ταλαίπωρη χώρα μας. Συνεπώς η ρήξη μοιάζει αναπόφευκτη. Στο κάτω-κάτω, η προλεταριοποίηση του ελληνικού λαού ήταν ανέκαθεν στόχος της κομμουνιστικής, και κρυπτοτέτοιας, αριστεράς. Δαγκώνω τη γλώσσα μου, ευχόμενος να διαψευστώ. Μιά τέτοια εξέλιξη θα ήταν ό,τι χειρότερο γιά τον τόπο.       




   
 




1 σχόλιο: