Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Σκουριές και σκουριασμένα μυαλά.



Επειδή η υπομονή έχει όρια.
- Να φύτευαν αυτοί οι μπαλαμοί τίποτις καρπούζια, τουλάχιστον. Όχι τίποτις άλλο, αλλά νά 'χουμε κάτι να πουλάμε στις λαϊκές...
   Το ελληνικό ταμπεραμέντο θυμίζει εκείνους τους ιθαγενείς του Ελ Σαλβαντόρ οι οποίοι θαμπώθηκαν από τα «γυαλάκια» που τους μοστράρισαν οι άντρες του Κολόμβου και τα αντήλλασαν με το χρυσάφι τους. Τώρα σε όλους γυαλίζει το εκλογικό αποτέλεσμα της ΝΔ, ασχολούνται μ' αυτό και παραβλέπουν τη λαίλαπα που επέρχεται δρομαίως.

   Ο Καναδός κ. Ράιτ, εκπρόσωπος της μεταλλευτικής εταιρείας που πασχίζει να δουλέψει στις Σκουριές, προσφέροντας επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων και δουλειά σε χιλιάδες ντόπιους, ήρθε γιά να εκφράσει την απογοήτευσή του από τον τρόπο που την αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και την... «σωστή» απόφαση, (κοτζάμ «ράιτ» διάβολε!), να τα βροντήξει όλα κάτω και να σηκωθεί να φύγει! Η σοσιαλιστική μας κυβέρνηση με το συμπλεγματισμό που διαθέτει κατά του κεφαλαίου έκανε, τελικώς, το θαύμα της. Και όπως η στήλη είχε προ χρόνου προβλέψει, οι Καναδοί επενδυτές κουράστηκαν με το κρυφτούλι και το ψιλοκοκό που τους έπαιζε ο τουρκόγυφτας αρμόδιος και βαρέθηκαν να περιμένουν -υπολειτουργώντας- εγκρίσεις και άδειες... γενικώς και αορίστως. Οπότε μας μουντζώνουν και... σιχτιρίζοντας παίρνουν το καπελάκι τους και αποχωρούν.

- Ε', ρε κάτι μπανάνες που... βλέπω στο βάθος!!!


Η ιστορία μου φέρνει στο νου μία παλιά συνέντευξη ενός άλλου εξόχου σοσιαλιστικής πνευματικότητος συριζάριου, χαρακτηριστικού δείγματος της μη ολοκληρωμένης μετεξελίξεως κατωτέρου είδους όντων σε άνθρωπο, ο οποίος απεκάλυπτε σε δημοσιογράφο το κόλπο αποθάρρυνσης των υποψήφιων επενδυτών στην εκμετάλλευση του... «ακριβότερου οικοπέδου της Μεσογείου», του Ελληνικού. Είχε πει, λοιπόν, η βλοσυρά... "ατσίς του θριάμβου": - «Κατά την σύμβαση παραχώρησης του Ελληνικού, η κυβέρνηση υποχρεούται να υπογειοποιήσει την παραλιακή λεωφόρο, ώστε η έκταση να αποκτήσει πρόσωπο στη θάλασσα. Δεν λέει όμως πότε. Ε΄, εμείς αυτό, κωλυσιεργώντας, δεν θα το κάνουμε ποτέ»!!! Και μισογέλασε διαβολικά με το ευφυές κόλπο.
   Δεν ξέρω αν εκεί βρίσκεται το σκάλωμα αυτής της επένδυσης, όμως κι αυτή η σύμβαση πήγε... «αμόντε», που λένε κι οι φίλοι μου οι Κεφαλλωνίτες. Ή μάλλον θα γίνει μαζί με τον αγωγό της νεοσύστατης ΔΕΚΟ που «διευθύνει συμβουλευτικώς» ο... καφαντάρος.

Με τέτοια μυαλά και τέτοιες αφελείς κουτοπονηριές, άντε μετά το παγκόσμιο κεφάλαιο να τολμήσει να έρθει εδώ γιά να γίνει σκορποχώρι και... αργομισθίες των απανταχού συριζαρέων «ημετέρων».
    Κατά τα λοιπά, οι Μητσοτάκηδες, οι Μεϊμαράκηδες και οι θλιβομούρηδες, (σαν δυσκοίλιοι εργολάβοι κηδειών),  Λεβέντηδες μας απασχολούν και μας μάραναν. 

Άσχετον, αλλά... καλαίσθητον!
   Η στήλη κλείνει την ανάρτηση με κάτι ανάλαφρο, εύπεπτο και, οπωσδήποτε, διασκεδαστικό. Ένα αντίβαρο στη μαυρίλα και κατήφεια που την μαστίζει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου