Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Το μείζον και το έλασσον.



Και γιατί αυτός ο τόπος δεν θα δει προκοπή. Εκτός και αν...
-Νάις μπαλαμό, νάις μπαλαμό,
και το λουμνό τ' αφεντικό
   Κρατήστε στο μυαλό σας έντονα την πιό πάνω φωτογραφία. Μετά κάμποσα χρόνια -όταν και αν- η πλειοψηφία των Ελλήνων μπαλαμών ανοίξει μάτια και μυαλό, γιά να δει και καταλάβει τί του γίνεται και ποιόν ρόλο έπαιξε ο εικονιζόμενος μελαμψός εμπαθής κύριος - αγκυλωμένος στα παρωχημένα λενινομαρξιστικά ιδεολογήματα- στο οικονομικό χάλι του λαού, θα αποτελέσει, ατιμίας ένεκεν, πρόσωπο γραμματοσήμων. Και μάλιστα ολόκληρης σειράς, σε διαφορετικές πόζες και διαφορετικές αξίες. Με μία όμως πρωτοτυπία, το πρόσωπο θα εικονίζεται μπροστά και πίσω. Έτσι οι χρήστες θα μπορούν να το φτύνουν άμεσα.

   Δυστυχώς, η καταστροφή που κάνουν τέτοιες φάτσες και συμπεριφορές στην οικονομία της χώρας και τη φαλκίδευση των ονείρων κάμποσων μελλοντικών γενεών, γιά καλύτερο μέλλον, είναι άμετρη κι ανυπολόγιστη. Μιά πρώτη ιδέα θα πάρει σύντομα στο Νταβός, ο... γκαβός αφεντικός του και μαζί και εμείς. Αρκεί να ερμηνεύσουμε σωστά τα εκεί διαμειφθησόμενα και όχι μέσα από τον πανούργο παραπλανητικό φακό της πανάθλιας συριζαρέικης παραπληροφόρησης. 
   Δείγμα της γενικής της συγκρότησης, καλού γούστου και αισθητικής στην φωτογραφία που ακολουθεί. Όπου η Ελλάδα εξακολουθεί να... εκπέμπει φώτα πολιτισμού στο ευρωπαϊκό ημίφως.
-Άλα, έχω στρώσει μιά κεφάλα...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου