Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Το «Ασφαλιστικό» και η, κατά ΣΥΡΙΖΑ, πεμπτουσία του.



...και το δούλεμα να πηγαίνει σύννεφο.
Συριζάριοι οπαδοί πανηγυρίζοντες... γιά το ασφαλιστικό.

   Πρώτη και βασική δεδομένη παράμετρος του προβλήματος η συριζαρέικη διαβολικότητα και η επικοινωνιακή διάσταση του θέματος. Δεύτερη, και εξ ίσου βασική, η υπάρχουσα ύφεση, η αυξανόμενη ανεργία και η προϊούσα οικονομική καχεξία της χώρας.

   Κυριότερη μέριμνα του συνταξιοδοτικού «μαγειρείου» της κυβέρνησης είναι η, γιά ακόμη μία φορά, εξαπάτηση των... «θεσμών». Με μία αναβλητικού χαρακτήρα εμβαλωματική διαδικασία-λύση, η οποία θα κουκουλώνει προσωρινά το πρόβλημα -κάτω από την αυστηρή επίβλεψη της τρόικα- και θα παραπέμπει την οριστική επίλυσή του στο μέλλον. Εν προκειμένω σε μία... τριετία! Έτσι ντριπλάρει τώρα το πρόβλημα και, ρίχνοντας την μπάλα στην εξέδρα, εξασφαλίζει άνεση χρόνου, στο εύρος της κοινοβουλευτικής περιόδου. Και μετά... έχει ο Θεός.
   Συνεπώς, ο κομψευόμενος αξούριγος δανδής με τη μεγάλη κεφάλα και τους βοστρύχους στην κουτοπόνηρη κεφαλή, κλώθει ένα περίπλοκο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο ακριβώς στα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ και όχι προς το συμφέρον ολόκληρου του λαού. Έτσι, γιά ακόμη μία φορά χαϊδεύει, περιποιείται και βολεύει την εκλογική πελατεία του.

   Ως γνωστόν αυτή συντίθεται -κυρίως- από το χειρότερο τμήμα, (κατιμά), του ελληνικού λαού, τους πασοκογενείς σκόρπιους αεριτζήδες, τους πάσης φύσεως «ελλειμματικούς» τύπους και εκείνους που συγκροτούν -υπό τη γενική έννοια του όρου- το πάντοιο περιθώριο. (Όχι υποχρεωτικά με κακό πρόσημο). Επομένως, όλοι όσοι εργάστηκαν σπάνια, σκόρπια, περιστασιακά, αρπαχτά σε δουλειές του ποδαριού και γενικώς γιά λίγο χρόνο, ανοργάνωτα και -άρα-  συγκεντρώνουν μικρό εργασιακό βίο, λίγα ένσημα και λίγα ασφαλιστικά δικαιώματα, εκούσια λόγω πρόωρης συνταξιοδότησης ή ακούσια γιά διάφορους λόγους, αυτοί δεν πρόκειται να θιγούν. Μαζί και με όσους ουδέποτε ασφαλίσθηκαν αλλά συμπεριλαμβάνονται στα μικρά επιδόματα ελαχίστου επιπέδου διαβίωσης και κοινωνικού χαρακτήρα συνταξιούχους.  Δηλαδή όσοι συνεισέφεραν ελάχιστα ή καθόλου σε ασφαλιστικά ταμεία εξισώνονται με τους υπολοίπους, εν ονόματι των ανθρωπίνων -και μόνον- δικαιωμάτων. Και όσοι υπήρξαν σωστοί, συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και... εργάστηκαν διά βίου, μαζί και οι ευδοκίμως περατώσαντες τον εργασιακό τους βίο, θα φάνε μία κατραπακιά που θα δουν τον Χριστό φαντάρο! Πλην όμως αυτοί δεν ανήκουν στο συριζαρέικο πελατολόγιο, καθότι αστοί νοικοκυραίοι, οπότε... ουστ! 
Ο τρίτος από δεξιά -πρώτη γραμμή- είναι ο... ψηλέας του συνταξιοδοτικού.

   Η διαβολική λογική της... «διά πρώτη φορά αριστερά» με το «ηθικό της πλεονέκτημα», (εκείνο που τοποθετεί ανερυθρίαστα στα μαστάρια της κρατικής αγελάδας τα σόγια των κυβερνώντων), παραβιάζει καταφανώς κάθε έννοια λογικής και βιάζει -κατά φύση και παρά φύση- την ηθική, που υποτίθεται διαθέτει. Και όχι μόνο αυτό, αλλά μας δουλεύουν κι από πάνω. Έτσι, ο κομπλεξικός κοντός, που θέλει να φαίνεται ψηλότερος -τρομάρα του- συνεπής στη γενική γραμμή κοροϊδίας των αφελών και ηλιθίων οπαδών του, αφ’ ενός επιμένει πως δεν περικόπτονται οι συντάξεις -ενώ το μπάτζετ τους μειώνεται- και, αφ’ ετέρου, προτρέπει τα θύματά του να... διαδηλώσουν κατά των μέτρων που ο ίδιος εισηγείται!!!
   Ε΄, αυτή η κοροϊδία δεν αντέχεται!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου