Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Τα μάθατε τα καλά νέα; Οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις!



Όλα τα ’χε η Μαριορή...
 
   Διαβάζω στις εφημερίδες πως Τρίτη και Τετάρτη, 2 με 3 Φεβρουαρίου, θα γίνει στο ξενοδοχείο Μεγ. Βρεταννία, γιά τέταρτη συνεχή χρονιά -παρακαλώ- το Athens Energy Forum 2016.

   Το κείμενο λέει: 

  «Το μέγα τούτο συνέδριο θα καλύψει όλα τα θέματα που σχετίζονται με την ενεργειακή στρατηγική της ΕΕ μετά την διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή, που έγινε στο Παρίσι, τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τον («φαντομά») αγωγό ΤΑΡ, την εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο, γενικότερα. Επίσης θ’ ασχοληθεί με τις νέες τεχνολογίες, τη χρηματοδότηση του κλάδου της ενέργειας, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και όλες τις σχετικές εξελίξεις στην ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας».
Ο πολύ γνωστός... παπαρδέλας 
Ο πασίγνωστος... Σκουριέτης
   







                           
                     


    Μέχρις εδώ όλα καλά. Όμως στην ανακοίνωση, πιό κάτω, φιγουράρουν, πρώτη-πρώτη και τρίτη κατά σειράν, οι πιό πάνω φωτογραφίες... υπουργών μας. Οπότε -αυτοστιγμεί- το θέμα χάνει τη σοβαρότητά του και θυμίζει πλέον την περίφημη σύναξη των απίθανων τύπων της Αυτοκράτειρας Ζωής που τρωγόπιναν εδώ τζάμπα, ομφαλοσκοπώντας γιά το... "επονείδιστο" χρέος μας. Καθ' ότι ο μεν  πρώτος, που αποδεδειγμένα διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά μεγέθη της φυλής του, (μοχθηρία, εκδικητικότητα και μικρόνοια),  αντί να πουλάει, με Datsun, καρπούζια και κυλίμια στις λαϊκές, υπουργεύει και κάνει ψιλοκοκό-κλεφτοπόλεμο στην ELDORADO στην Χαλκιδική, προσπαθώντας να διώξει ό,τι μεγάλη επένδυση απόμεινε στη χώρα. Η δε διπλανή...  παμπόνηρη "ατσίς" του θριάμβου, συμμετέχει στο forum -προφανώς- λόγω ειδικότητος στο... φυσικό αέριο. Εκείνο που μας αμόλησε άφθονο με τη γνωστή φαεινή του ιδέα γιά δημιουργία... εξωτικού παραδείσου γιά..."πλούσιους" στην Αιγειάλεια του Νοτ. Ευβοϊκού. 
   Περιέργως, ο κάτωθι εικονιζόμενος  -άλλο προοδευτικό κουμάσι κι αυτός- που πολεμάει λυσσαλέα την άλλη μεγάλη επενδυτική πηγή δημοσίων εσόδων, την Cosco, δεν εμφανίζεται στο πάνελ των συμμετεχόντων. Κρίμα γιατί, λόγω ηλικίας και αρτηριοσκλήρωσης, όλο και κάποια... "κούφια" θα μπορούσε να πετάξει κι αυτός, συμβάλλοντας στην... κλιματική αλλαγή της αίθουσας του συνεδρίου! Ελλάς το μεγαλείο σου, βασίλεμα δεν έχει!  
                          
Ο πονηρός... coscoσοναυμάχος και η γηραιά ... ηγερία του.
                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου