Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Τον αράπη κι αν τον πλένει … και τα κολπέτα της «συναίνεσης».

Επικαιρότης

   Πολλή συζήτηση πίσω από τη λέξη «συναίνεση».Και μεγάλες ανοησίες γύρω από ένα κενό γράμμα.
Η φάμπρικα της «συναίνεσης» κινείται στη λογική του «μαζί τα φάγαμε» και στοχεύει στη δημιουργία συνενόχων και, εάν είναι δυνατόν, πλήρη μετακύλιση ευθυνών σε πλάτες άλλων. (Συνταγή που θυμίζει τον αξέχαστο Αντρέα, ο οποίος όταν γινόταν καμιά στραβή, έβγαζε την ουρά του απ’ έξω, λέγοντας: «Εγώ, απλώς, προεδρεύω!).

   Οι καλοπληρωμένοι σύμβουλοι του κ. Παπανδρέου (απίθανο να το σκέφτηκε ο ίδιος) έστησαν την εξής μηχανή. Ζητούν, λέει, «συναίνεση» αλλά με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ!
   Αυτό σημαίνει ότι:
   - Έχω εγώ το τιμόνι και συ, στο πίσω κάθισμα, επικροτείς το οδήγημά μου! Και βεβαίως, αν βγει η διαδρομή, (πράγμα απίθανο), οδήγησα τσίφτικα και μπράβο μου! Αν πέσουμε στο γκρεμό, (πάρα πολύ πιθανό), τότε φταις κι εσύ, αφού συμφώνησες! Μονά, ζυγά δικά μου! Στην ήττα μαζί, στη νίκη μόνος μου!

   Ήδη οι πασοκιάδες και τα γλοιώδη πράσινα παπαγαλάκια έπιασαν δουλειά επικρίνοντας και καταρώμενα τον Σαμαρά, επειδή, λέει, …δεν συναινεί! Και δώσ’ του προβάλλουν την καραμέλα ως κάτι το θέσφατο, αναφέροντας και την τελευταία ασήμαντη κουβέντα του κάθε απίθανου ασήμαντου, (μέσα στα τόσα των τόσων που λέγονται λοιδορώντας τη χώρα, αφού καταντήσαμε παγκόσμια … ρόμπα!), που αναφέρει τη λέξη «συναίνεση», λες κι αυτό αποτελεί το μαγικό πασπαρτού που θ’ ανοίξει τη σπηλιά του Αλή Μπαμπά με τους θησαυρούς!
   Προετοιμάζεται το έδαφος γιά την , ο μη γένοιτο, περίπτωση που δεν πάρουμε την πέμπτη δόση, γιά να ρίξουν την ευθύνη και το ανάθεμα στον…. Σαμαρά. Λες και δεν κάνει κουμάντο η κυβέρνηση, αλλά…. η αντιπολίτευση! Τρελό; Καθόλου, απλώς πασοκικό!
   Κυβερνά η ΝΔ, αυτή φταίει αποκλειστικά γιά τα λάθη και τις αστοχίες της. Κυβερνά το ΠΑΣΟΚ, όλοι φταίνε και αν μάλιστα η ΝΔ δεν «συναινεί» κάπου, τότε αυτή φταίει αποκλειστικά! Τόσο απλά!
   Δυστυχώς με τέτοια καραγκιοζιλίκια η χώρα πορεύεται, κατ’ ευθείαν, προς τον γκρεμό!

   Μα στο Θεό σας, μπορεί να πιστεύει κανείς ότι μπορεί να μας σώσει ο… Γιωργάκης;
  
   Σε μιά παλιά ταινία ο Φωτόπουλος έλεγε:
   - Κόψε μάπα και βγάλε συμπέρασμα !
   Χρειάζεται πολύ σκέψη γιά να γίνει αντιληπτό πως στην περίφημη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών και της πλάκας, τους μάζεψε όλους γιά το θεαθήναι και τη δημιουργία άλλοθι;
   - Να, αυτοί δεν «συναινούν», αυτοί φταίνε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου