Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Τα τρελά και τα παλαβά!

Σχολιασμοί

   1) Η βράβευση του «αντικαπνιστή» και γνωστού «αντιεξουσιαστή» (κατά δική του ομολογία), Προέδρου της Σοσιαλιστής Διεθνούς και, κατ’ ευτυχή συγκυρία, πρωθυπουργεύοντος της Ελλάδος, είναι μία, ακόμη, απόδειξη του ότι οι ξένοι μας έχουν πάρει στο «ψιλό».

   Θυμάμαι κάποτε, στα μέσα της δεκαετίας του ’60 που, μέλη μιάς αυτοκινητιστικής λέσχης στο Καλαμάκι, τρέχαμε σαν παλαβοί σε πλοηγήσεις, αναβάσεις, ράλλυ, κ.λπ. Επιφανές μέλος της λέσχης μας ήταν διάσημος τραγουδιστής (το μεγαλύτερο…. «φαβορί» του είδους, όλων των εποχών) που επιχορηγούσε τη λέσχη με τεράστια, γιά την εποχή, ποσά! Και η πατρίς, (δηλαδή η λέσχη), ευγνωμονούσα, ανεξάρτητα αν ο συμπαθής καλλιτέχνης πάτωνε στον αγώνα, του απένεμε πάντοτε μιά τεράστια κυπελλάρα! Τουλάχιστον 4/πλάσια από εκείνη του α’ νικητή!
   Επίσημη δικαιολογία: «Γιά τη μεγάλη του προσφορά στο άθλημα»!

   2) Όταν 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τον καιρό τους με σαχλαμάρες, χαζεύοντας ένα χλιδάτο πριγκηπικό γάμο, την ώρα που τους κυκλώνουν τα προβλήματα και οι περισσότεροι από δαύτους δεν έχουν ψωμί να φάνε και όλη η ελληνική προοδευτικαρία αλλά και κουσκουσαρία ασχολείται με τέτοιες χαζομάρες.
        Όταν το ΚΚΕ «νιώθει αηδία για τα μεσαιωνικά κατάλοιπα…» (όπως το ίδιο λέει), την ώρα που δεν έχει καταφέρει να διαβεί την έξοδο της παλαιολιθικής εποχής και να εισέλθει στη νεολιθική και εξακολουθεί να «προσκυνά» μιά απολιθωμένη μούμια στην Καάβα της Ερυθράς Πλατείας (ο πρώτος διδάξας τους ξέφυγε, αφού πρόλαβε και πέθανε νωρίτερα!), και
        Όταν η παγκόσμια αντικαπνιστική οργάνωση βραβεύει έναν πρωθυπουργεύοντα επειδή πέρασε έναν αντικαπνιστικό νόμο, που αδυνατεί να εφαρμόσει.
    Ε’ τότε, πράγματι, το χιούμορ δεν εξέλειψε από προσώπου γης! Και παρά το γενικό χάλι, κάποιοι διατηρούν τη δυνατότητα της «πλάκας»! Της μόνης μας, πιά, ελπίδας!

   3) Πρώτα έγινε η αποκατάσταση του Νίκου Πλουμπίδη, μετά αυτή του Άρη Βελουχιώτη, ύστερα έρχεται η αποκήρυξη της απογραφής του 2004 που έκαναν Καραμανλής και Αλογοσκούφης και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε σε νεώτερες αποκαταστάσεις που μας καίνε, αφού σήμερα δεν μας απασχολεί τίποτε πιό σοβαρό.
   Κατ' αρχήν, προηγείται η αναθεώρηση της Δίκης του…. Κάφκα και ακολουθεί η αναψηλάφηση εκείνης του…. Σωκράτη.
   Όλα τα καυτά και χρονίζοντα προβλήματα του τόπου θα βρουν, πλέον, τη λύση τους. Εδώ και τώρα!
   Η επανεξέταση της δίκης του Χριστού ματαιώθηκε κατόπιν παρέμβασης του ΚΚΕ, παρά τη σφοδρή αντίδραση της κ. Κανέλλη και της κ. Λουκά!

   Όσο για τις υποθέσεις Τσοχατζόπουλου και λοιπών κλεφταρέων της τελευταίας 30/ετίας, αυτές ως δευτερεύουσας σημασίας, παραπέμπονται στη Βουλή του 2436 (μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση του θέματος)!

   4) Αμ το άλλο, το θεοπάλαβο με τους αρχαιολάτρες δωδεκαθεϊστές πού το πάτε!
   Εμποδίζουν για μήνες την ολοκλήρωση της επισκευής της γραμμής του ΗΣΑΠ, γιά να μην θιγεί ένας βωμός! Αυτοί ξεπέρασαν σε προοδευτικότητα ακόμη και.... το ΚΚΕ!
   Καλά, τόσο δύσκολο τους πέφτει να πάνε μιά βόλτα μέχρι το «κάθισμα του Διός» στον Όλυμπο, να δουν ότι δεν υπάρχει τίποτε από τις ανοησίεςες που πιστεύουν και προσκυνούν και να μας αφήσουν ήσυχους! Όλα τα ’χε η Μαριορή, ο βωμός της έλειπε….





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου